Declarațiile președintelui PNL, Crin Antonescu, referitoare la negocierile cu PDL și fuziunea PNL – PDL

  • 10377629_10152473283578307_8692699180508321900_nNu avem de gand sa aducem in discutie numele partidului pana cand lucrarea nu e incheiata. Nu s-a discutat acest lucru si nu se va discuta pana cand constructia nu va fi intreaga.
  • Sper sa înteleaga partenerii nostri ca numele de Partidul National Liberal este un nume cu o asemenea forta istorica, încât nu poate fi pus în discutie si ar fi pacat de el sa dispara.
  • PNL poate sa fie într-o perioada mai buna, mai rea, la putere, în opozitie, mai multe sau mai putine voturi, dar PNL, din punctul meu de vedere, este o institutie de patrimoniu istoric a României si trebuie tratat ca atare acest lucru.
  • Eu am pornit cu toata buna credinta aceste discutii cu PDL.
  • PNL sta de 20 de ani sub aceasta speranta a unui mare partid de dreapta. PDL la fel, la un moment dat a ajuns un partid foarte mare. Exista complementaritati evidente. Exista lucruri pe care fiecare dintre noi le are intr-o masura mai mare.
  • (Care este calendarul negocierilor?) Am stabilit de ieri, dupa ce am convenit asupra obiectivului (…), candidat unic la prezidentiale. Sigur ca ne intalnim (saptamanal – n.red.). Ne-am intalnit si aseara dupa conferinta de presa. Incepe cautarea, analizele.
  • Pana in 15 iulie, desemnarea si nominalizarea candidatului la presedintie, din punctul meu de vedere. Nu ar fi bine ca aceasta vara sa treaca cu un semn de intrebare asupra candidatului.
  • Conform congresului PSD, pana in toamna (atunci cand PSD ar putea sa anunte candidatul, potrivit lui Ilie Sarbu – n.red.), eu sunt candidatul lor la prezidentiale. (razand)
  • Linia este de a reface majoritatile in consilile judetene si locale, sa facem aliante PNL-PDL.
  • In Parlament, cooperarea PNL-PDL a inceput – vezi sustinerea la motiune- ramane de oficializat aceste aliante.
  • (Credeti ca fuziunea nu se va intampla inainte de prezidentiale?) Eu asa cred. Daca s-ar putea ca fuziunea sa se faca pana atunci (pana la prezidentiale – n.red.), ar fi foarte bine.
  • In materie de voci, in acesti 5 ani in care s-a discutat despre ipoteza ca as putea candida, eu am auzit toate mizeriile la adresa mea. De murit, am murit politic de 3 ori pe zi in acesti 5 ani.

Etichete:, , , ,

Un comentariu pe “Declarațiile președintelui PNL, Crin Antonescu, referitoare la negocierile cu PDL și fuziunea PNL – PDL”

  1. Ionut 30 mai 2014 la 10:48 PM #

    Pana la urma, faptele sunt cele care compun realitatea in care traim, nu intentiile. Pe scurt, faptele sunt urmatoarele:
    – in feb. 2011 ia fiinta USL, ca o reactie la regimul autoritar al lui Basescu;
    – USL castiga increderea cetatenilor si incepe sa-si asume niste principii;
    – in aprilie 2012 cade guvernul Ungureanu; apar fluctuatii pe piata valutara;
    – in mai 2012 se formeaza guvernul Ponta I; la scurt timp apare scandalul cu plagiatul; USL si Victor Ponta sunt loviti din toate partile de presa basista;
    – Basescu este suspendat; la presiunea lui Barroso se adopta pragul de 50%, in ciuda recomandarilor comisiei de la Venetia;
    – Referendumul are loc dupa vechile liste; se incearca efectuarea unui mini-recensamant, la care se renunta, in final (http://www.b1.ro/stiri/politica/liderii-psd-din-teritoriu-nemul-umi-i-de-guvernare-lui-ponta-i-au-tremurat-genunchii-dupa-intalnirea-la-guvern-cu-ambasadorul-sua-35051.html);
    – Apar fluctuatii mari pe piata valutara, la fiecare decizie a CCR;
    – Basescu e repus in funtie;
    – USL castiga alegerile cu un scor record;
    – Se semneaza pactul de coabitare;
    – Cele mai multe dintre promisiunile USL sunt date uitarii (depolitizare, protectia mediului, dreptate pana la capat etc.);
    – PNL decide divizarea USL;
    – PNL nu atinge tinta propusa de 20% la europarlamentare;
    – Crin Antonescu demisioneaza si propune unificarea cu PDL;

    Rezultat net: Basescu ramane presedinte, mafia PSD pune mana pe putere, Antonescu este inlaturat de la conducerea PNL si, probabil, din pozitia de prezidentiabil, sperantele de mai bine ale romanilor sunt pulverizate, romanii sunt din nou divizati (a se vedea distributia votului la europarlamentare).

    Ponta spune ca il bucura formarea aliantei PNL-PDL intrucat il scoate la pensie pe Basescu. Fals. Il bucura pentru ca va duce la consolidarea pozitiei PSD si a lui, personal (de luptator impotriva tuturor „basistilor”). Nu trebuie sa-l subestimam pe Basescu. S-a reinventat de cateva ori de-a lungul carierei politice si tare mi-e teama ca va ajunge premier (cu sau fara sprijinul PNL).

    De cand a intrat in cercurile „inalte” ale puterii, lui Ponta i s-a modificat caracterul, traieste intr-o alta realitate. Nu mai suntem oamenii care i-au acordat increderea. De la „inaltimea” puterii ne vede ca pe niste furnici.

    In incheiere, va transcriu un link catre o pagina care contine cateva constatri cutremuratoare:

    http://www.criterii.ro/index.php/en/national/6201-uluitor-stiti-ce-este-decalogul-chomsky-daca-nu-cititi-neaparat

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: