Principalele declaraţii ale presesdintelui PNL – Crin Antonescu

Crin-Antonescu-presedinte-romania-senatDoresc să vă comunic decizii politice pe care le-am luat. Am condus PNL vreme de 5 ani, o perioadă grea, care a adus foarte multe provocări. Cred că am realizat lucruri importante în această perioadă. În 2009, atunci când exista o coaliţie parlamentară mamut Băsescu-PD-PSD, PNL a asigurat funcţia Opoziţiei.

Am reuşit să adoptăm măsuri importante în favoarea cetăţenilor români, să introducen măsuri pentru revigorarea economiei, am reuşit lucruri care erau aşteptate, reîntregirea pensiilor şi salariilor, am salvat Roşia Montană, am blocat legea amnistiei şi a graţierii. Din punctul de vedere al PNL, am obţinut cel mai mare scor la alegerile prezidenţiale din 2009, am obţinut în alegerile locale cel mai mare număr de primari, preşedinţi de Consiliu Judeţean, cel mai mare număr de parlamentari şi europarlamentari.

Am decis ca în cazul în care PNL nu atinge pragul de 20% să demisionez pentru că această neatingere înseamnă nevoia unui nou lider. Am spus acest lucru şi l-am făcut. Am menţinut ca interimar Preşedinţia partidului pentru ca negocierile de aderare a PNL la PPE să fie finalizate şi să demarăm un proces de reconstrucţie a dreptei, în care PNL să fie lider de proiect.  Nimeni în PNL nu va pune vreodată problema schimbării acestui nume istoric. Garantez că numele şi identitatea PNL nu vor fi sub nicio formă schimbate. Proiectul constituirii unui partid mare de dreapta trebuie să continue.

Luni îi voi ruga să preia atribuţiile până la Congres. Consider că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Am experianţa, ideile, viziunea pentru ca PSD să nu pună mâna pe Preşedinţie. Cunosc dreapta românească, cunosc presa românească, modul în care se produc curente de opinie. Nu pot să nu ţin cont de aceste lucruri. Am tot ceea ce este necesar pentru această luptă, nu am timp să vindec resentimente. Conştient că este urgent ca unificarea dreptei să aibă loc, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: