Digi 24: Răspunsurile lui Crin Antonescu la „Testul de sinceritate” – 6 Iulie 2014

crinIndependența justiției este marele pariu pentru viitorul politic al României, a declarat fostul președinte al PNL, Crin Antonescu. Invitat la emsiunea „Kilometrul 0”, de la Digi 24, acesta a mai spus că nu regretă ieșirea PNL de la guvernare.

Răspunsurile lui Crin Antonescu la „Testul de sinceritate”:

Când ați hotărât să faceți declarația de retragere din 31 mai?

În noaptea dinte 30 și 31 mai.

În urma unei discuții cu cineva?

Nu, în urma unei analize pe care mi-am făcut-o eu, cu mijlocele mele. Nu există niciun fel de persoană, instituție, coaliție care să fi influențat această decizie a mea, căci, după cum se vede, eu am hotărât să mă retrag, eu am hotărât să revin.

Pe o scară de la 1 la 10, cât de independentă e justiția din România?

Nu știu, sincer. Sper să fie peste 5. S-ar putea ca justiția, în general, să fie din ce în ce mai independentă, dar în anumite cazuri, oamenii implicați într-un dosar să fie foarte puțini independenți. Independența justiției e marele pariu pentru viitorul politic al României.

Pe o scară de la 1 la 10, cât de eficientă este justiția din România?

Cred că e mai eficientă decât era în 2004.

Laura Codruța Kovesi își justifică mandatul în fruntea DNA?

Asta e o întrebare pe care trebuie să o puneți domnilor Ponta și Băsescu, care au făcut această propunere, respectiv numire. Eu am reținut aprecierea insistentă a Statelor Unite pentru activitatea Laurei Codruța Kovesi. E de luat în seamă.

Ați câștigat alegerile din 2012 cu un mesaj clar anti-Băsescu. Care erau trei argumente?

Mesajul nostru implica, sigur, „Jos Băsescu!”. Dar să știți că mesajul cu care noi am câștigat, în 2012, pentru mine a fost „România puternică” – un proiect, un program”.

În negocierile de trecere a PNL la PPE s-a menționat și postul de vicepreședinte pentru doamna Adina Vălean?

Sub nicio formă. Negocierile au însemnat o discuție în care ne-am prezentat intențiile. Și ne cunoșteam destul de bine. Nu era prima discuție. Prima mea discuție cu domnul Lopez, secretarul general de atunci și de acum al PPE, informală evident, datează din 2009 sau 2010. Nu s-a discutat nimic despre posturi, decât condițiile în care PNL e primit în PPE. Și a fost primit fără condiții.

Ați făcut bine că ați ieșit de la guvernare în februarie?

Da. Sută la sută da.

Sursă: www.digi24.ro

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: