Crin Antonescu – Intervenție telefonică la Realitatea TV

crin antonescuEu cred  ca suntem intr-un peisaj perfect caricatural cu toata povestea aceasta cu pactul de coabitare si mai ales cu pretinsa denuntare de catre Victor Ponta. Domnul Basescu a spus ieri un lucru perfect adevarat, si anume, ca nu era nevoie de niciun pact, fiindca PSD avea in spate o mare majoritate.

Basescu se prezinta din nou ca „marele smecher” din politica romaneasca iar domnul Ponta face campanie electorala cu o singura tema, marea lupa impotriva lui Traian Basescu.

In legatura cu domnul Basescu nu mai are rost sa argumentez si nici nu ne mai intereseaza.

Domnul Ponta, prin denuntarea acestui pact, vrea sa demonstreze inca odata lupta sa eroica impotriva lui Basescu.

Exact asa cum au trait cu un pact ale carei frumoase propozitii nu le-au respectat nici unul, nici altul, asa vor traii si de acum inainte. Principala tema a lui Victor Ponta este lupta impotriva lui Basescu, care oricum pleaca peste 2 luni, este o non-tema.

Ceea ce ar fi important ar fi ca domnul Ponta sa ne spuna adevarul, cum ca Antonescu ar fi fost de fata cand s-a semnat pactul, ceea ce nu este adevarat. Toate acestea sunt niste minciuni care se pot verifica prin declaratiile pe care le-am facut la momentul respectiv.

Sa ne spuna Ponta cine l-a determinat sa semneze acest pact atunci, care au fost intermediarii, este caraghios sa mai denunte pactul.

Eu va spun ce am spus atunci si ce spun de atunci incoace, si anume, ca eu m-am opus categoric semnarii acestui pact, eu am avut mereu acelasi punct de vedere, Ponta l-a semnat, nu se stie cine l-a determinat pe domnul Ponta sa semneze acel pact impotriva vointei mele.

Eu doar vad ceea ce cred ca se vede cu ochiul liber de oricine, si anume ca e un gest pur de campanie electorala, este o pseudo vitejie in acest razboi imaginar cu domnul Basescu.

Este un razboi la fel de pagubos pentru Romania ca si in ultimii ani. Tema domnului Ponta ar trebui sa fie ce se intampla mai departe ca presupun ca in 2015, 2106, nu se va mai lupta cu Basescu.

Nu vreau sa calific acest tip de polemica, nu imi place sa discut aceste replici de tate intre Basecsu si Ponta.

Toata aceasta istorie cu denuntarea pactului este un non-eveniment, daca denunta pactul ar trebui sa demisioneze din functia de premier.

Partenerii internationali ai Romaniei au preocupari mult mai mari decat acest scandal de mahala obisnuit.

Etichete:, , , , , ,

3 comentarii pe “Crin Antonescu – Intervenție telefonică la Realitatea TV”

 1. Ivi 7 august 2014 la 8:32 AM #

  Din pacate cele doua propagande (cea basista si cea pontista) au reusit sa „bruieze” realitatea „irealitatii tembele – pactul de coabitare”…
  ….e regretabil ca in acest razboi mediatic, cel care a pierdut e tocmai cel care a avut o pozitie corecta fata de „blatul celor doi smecheri din fruntea statului”

  Apreciază

 2. George Surdulescu 7 august 2014 la 10:44 AM #

  Aceasta pozitie a d-lui Antonescu , ACUM corecta ,..din pacate atunci (nu a fost absolut de loc asa de clara!) nu a fost denuntata de dinsul ! Acesta este primul lucru care i se poate reprosa .., a fost unul din motivele pt care PNL-ul nu a obtinut (..si nici apropiat macar) cele 20% ale targetului ce dinsul si le propusese. …cine-o fi de vina ca acum il avem pe Klausulica ..seful PNL ????

  Apreciază

  • Radu Zlati 7 august 2014 la 10:50 AM #

   omul a spus destul de clar: nu se putea denunța alianța USL, la 5 zile de la victoria în alegeri! La vremea respectivă, poziția lui Crin a fost tranșantă, și cei mai mulți l-au considerat ca fiind rămas în paradigma antibăsistă,în timp ce Ponta a evoluat înspre poziția omului de stat rațional ți conciliabil. În primele șase luni de după Pact, Ponta a crescut cu vreo 10% iar Crin a scăzut cu vreo 6% în încrederea populară, TOCMAI datprită faptului că Ponta a semnat Pactul iar Crin l-a denunțat, fapt condamnat de ambele surse de propagandă, atât cea băsistă cât și cea pontistă (cu excepția Antenei3, care încă nu devenise pontistă de fapt).

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: