www.OradeStiri.ro: Liberalul Radu Zlati ia poziţie după manevra lui Tăriceanu- PLR

Radu ZlatiAzi, prin înființarea Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu și cei care i s-au raliat mai fac un pas înspre compromiterea lor ca oameni politici și se mai scrie una dintre filele rușinii din istoria parlamentarismului românesc: intrarea în arena parlamentară a unui partid care nu a participat la alegerile din decembrie 2012.

Este dreptul și chiar datoria fiecărui membru al Partidului Național Liberal să lupte pentru ideile sale: să combată argumentat în forurile statutare ale partidului sau, dacă găsește prea puțină audiență în cadrul acestora, să vină în fața opiniei publice naționale și să prezinte ceea ce crede de cuviință despre linia partidului la un moment dat. Este dreptul și chiar datoria fiecărui membru al PNL să militeze pentru schimbarea acelor structuri, forme, atitudini, comportamente ale partidului în ansamblul său sau doar comportamentele și ideile politice ale unora dintre reprezentanții partidului, la nivel local sau central.

Dar un adevărat membru al PNL este loial partidului său, loial până la capăt. A părăsi partidul care ți-a oferit, ca om politic, tot ceea ce un partid putea să ofere unui membru al său (vezi cazul persoanei fizice CP Tăriceanu) în momente dificile prin care acest partid trece, nu este semn decât de slăbiciune morală și de lipsă a reperelor comportamentale. A părăsi PNL în momentul în care acesta se află într-un conflict deschis cu PSD și de a urma linia politică a partidului condus de către premierul Ponta, în schimbul unor sinecuri precum conducerea Senatului sau accesul la resursele gestionate de către alianța PSD-UDMR-PC-UNPR, este echivalent cu o trădare.

Iar trădătorii, indiferent de rațiunile care le-au alimentat gestul, nu sunt apreciați, nici măcar de către stăpânii lor de moment.
Știu că în PLR, partid în fapt cumpărat de Tăriceanu de la un condamnat penal, sunt și oameni de calitate care, la un moment dat, s-au simțit părăsiți de către PNL. Le readuc aminte acestora că, în trecut, PNL a știut să reprimească la sânul său fiii rătăcitori. Dar că există o limită de trădării dincolo de cale nu mai există posibilitate de întoarcere.

Sperând că mulți dintre foștii mei colegi nu vor trece, în activitatea lor viitoare, peste această limită, îi aștept acasă pe aceia care vor dori să revină în Partidul Național Liberal, singurul exponent autentic al liberalismului în România.
Radu Zlati, deputat PNL

Sursă: www.OradeStiri.ro

Etichete:,

2 comentarii pe “www.OradeStiri.ro: Liberalul Radu Zlati ia poziţie după manevra lui Tăriceanu- PLR”

  1. mirceaM 10 august 2014 la 1:45 PM #

    Dar despre intrarea in parlament a ACL- alianta care s-a format FARA vointa cetatenilor, despre aceasta alianta formata peste noapte,cu care simpatizantii PNL-nu stiu si nu ma intereseaza cei ai portocaliilor penali- s-au trezit subit ca trebuie s-o inghita pe nemestecate,ce ne puteti spune ca sa fie acceptata? Daca Antonescu este singurul ce si-a asumat scorul slab al PNL la europarlamentare si a demisionat dupa cum a spus,ceilalti din conducere neasumandu-si NIMIC ,NICIUNUL, cum veti putea convinge electoratul fidel al PNL,ca cei ramasi au luat o hotarare buna aliindu-se cu PDL-ul ,perceput de 7,4 milioane de alegatori ca partidul slugilor lui Basescu,devalizator al economiei din 2010 -2012??

    Apreciază

    • Radu Zlati 10 august 2014 la 5:47 PM #

      ACL este o alianță politică formată exclusiv pentru alegerile prezidențiale. Ea nu intră în Parlament, acolo vor fi, până la finalizarea fuziunii, PNL și PDL. Faptul că nu sunteți membru PNL oferă, poate, explicația că nu sunteți la curent că, ulterior demisiei lui Crin, întreg Biroul Permanent a demisionat, el conducând afacerile curente ale partidului, până la Congres, ca Birou interimar.

      Apreciază