Despre condamnări si plimbări duminicale

radu-zlati-600x423Mic exercițiu de logică: fie condamnarea lotului Voiculescu a fost instrumentată politic, fie nu a fost.

1. Dacă nu a fost, atunci nimic de comentat, inclusiv despre sechestrul pus pe clădirea în care funcționează Antena 3, clădire vândută recent de către Voiculescu trustului Intact, tocmai pentru a o feri de un eventual sechestru.

2. Dacă a fost o lucrătură politică la mijloc, atunci a cui a fost? Condamnarea nu au dat-o procurorii lui Kovesi, ci judecătorii. Dacă judecătorii „sunt ai cuiva”, ai cui ar putea fi? Ai lui Băsescu nu prea, el doar în numește în magistratură, semnând ca primarul. Dacă nu „sunt” ai lui Băsescu, atunci ar putea fi sau ai CSM (cu o majoritate favorabilă alianței de guvernare, dacă ne-am putea închipui că CSM ar putea fi instrumentat politic) sau ai Ministrului Justiției, coleg de partid și fin al premierului Ponta.

Deci ar putea fi mult posibil ca lucrătura politică, dacă ar fi fost așa ceva la mijloc, să fie din partea colegilor de alianță ai lui Voiculescu, și anume dinspre PSD.

CONCLUZIE:

Dacă (1) este adevărat, cine demonstrează în favoarea Antenei 3, o face împotriva unui act de justiție corect, îndreptățit, și deci se pune pe el însuși, cumva, în afara regulilor democrației, care presupun Supremația Legii (aș fi folosit sintagma Stat de Drept, dar prin uzanța ei către gubernatorul de la Cotroceni, ea și-a pierdut atracția pentru mine). „Plimbarea” de mâine nu ar trebui să aibă loc.

Dacă (2) este adevărat, dacă respectiva condamnare a fost una politică, atunci ordinul de „executare” a lui Voiculescu și al Antenei 3 are toate șansele să nu fi venit de la Cotroceni ci de la Palatul Victoria. În consecință locația plimbării fanilor Antenei 3 ar trebui schimbată.

NB: Cele de mai sus sunt doar un Exercițiu de logică, nu o exprimare a poziției mele în calitate de parlamentar și membru al PNL. Un Exercițiu de logică ce ar putea fi făcut și de către ziariștii trustului Intact, pe unii dintre aceștia eu prețuindu-i în mod deosebit pentru calitățile lor profesionale.

Etichete:, , , , , , , , , ,

20 comentarii pe “Despre condamnări si plimbări duminicale”

 1. Olimpia Iancu 9 august 2014 la 3:19 PM #

  O logică bună!Sunt convinsă că senatotul Ghiță mai nou zis OTV,stă după colț,ca să pună mâna pe A3.Oare pt.cine?Desigur,intrebarea mea este retorică.

  Apreciază

  • Radu Zlati 9 august 2014 la 3:36 PM #

   Ipoteza preluării (nu numai editoriale) a. A 3 de către PSD a fost deja formultă în media electronică 🙂

   Apreciază

 2. World of Solitaire 9 august 2014 la 6:39 PM #

  Interesantă si echidistanta fata de Cotroceni ipoteză.
  Semnal că şi în politică, geometria, fie ea şi carteziană, poate deveni un accesoriu de şters praful răfuielilor, care îşi pierde semnificaţia raţională.
  Onu

  Apreciază

  • Radu Zlati 9 august 2014 la 6:46 PM #

   Am încercat să practic puțină logică, dar nu am pretins că sunt echidistant 🙂

   Apreciază

   • World of Solitaire 9 august 2014 la 7:03 PM #

    În politica liberală, gândirea, analiza, logică sau ilogică, incumbă echidistanţa.
    Nu si in cea social democrată!
    Aci, se pare că ar fi diferenţa.
    Onu

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 august 2014 la 9:04 PM #

     Dacă politica, de orice culoare, ar implica în mod necesar echidistanța, atunci ea ar fi făcută de automate, nu de oameni. Nu cred într-un om politic care se pretinde echidistant. Dar aș putea crede într-unul care este constient de propriile lui poziționări partizane.
     PS exemplu Odios de echidistanțare: acel om politic care spunea că susține ca premier un proiect pe care nu l-ar vota ca parlamentar. Știu, nu era schizofrenie ci minciună pură. Totuși…

     Apreciat de 1 persoană

    • World of Solitaire 10 august 2014 la 12:58 AM #

     Pe zi ce trece, mă conving de adevărul dv.
     Din pacate, asa este.
     Am insa o curiozitate.
     De ce nu s-o fi aplicat sugestia senatorului Ghişe in 2012 ?
     Ce păcat ancestral, ne urmăreşte?
     Onu

     Apreciază

    • Radu Zlati 10 august 2014 la 10:18 AM #

     După câte știu eu, sugestia lui Ghișe nu s-a aplicat pentru că era inaplicabilă. Iar Ghișe nu a emis sugestia respectivă pentru ar fi crezut în aplicabilitatea ei, ci doar pentru a se repoziționa în PNL și astfel a primi un loc eligibil pe listele parlamentare, ceea ce s-a ți întâmplat. Tot așa cum Ghișe nu crede că va fi ales președinte în 2014, dar va candida pentru a își putea tranzacționa voturile contra unui alt loc eligibil, pentru 2016. Așa se face, din păcate, politica în RO.

     Apreciat de 1 persoană

    • World of Solitaire 10 august 2014 la 12:26 PM #

     Multumesc, dar ramane o necunoscuta. De ce nu s-a explicat clar in ce consta inaplicabilitatea Constitutiei, in speta respectiva.Inclin sa cred ca a prevalat un sentiment de invidie, care a subminat vointa de actiune a celor doi competitori.
     Onu

     Apreciază

    • Radu Zlati 10 august 2014 la 5:41 PM #

     La vremea respectivă, atât juriștii noștrii cât și cei ai PSD au explicat în ce constă: o seamă de tehnicalități care (dat fiind că hotrârea Parlamentului ar fi urmat să primească controlul de constituționalitate al CCR) ar fi dus la anularea hotărârii de către același CCR ce l-a repus pe Băsescu la Cotroceni anumând rezultatele referendumului. Dacă Guvernul și Parlamentul NU ar fi urmat linia CCR, de abia ATUNCI ar fi fost lovitură de stat, ceea ce, oricum, nimeni nu intenționa să dea. Nu pot ascunde că, dacă aș fi fost pe vremea aceea, aș fi sprijinit votarea propunerii lui Ghișe, chiar dacă mi-a părut stupidă și ne-ar fi pus în cap întreaga Europă. Dar asta este o altă problemă.

     Apreciază

    • World of Solitaire 10 august 2014 la 6:04 PM #

     Nu insist, dar impresia mea este ca abia atunci, Europa ne-ar fi respectat ca entitate nationala demna de admirat.
     Imixtiunea strainilor, ne dadea sentimentul demnitatii personale, nu de lasitate, ca, vezi Doamne , ce vor zice străinii.
     Ni se cultivă spiritul de gloată mânată cu toiagul minciunii ariviste.
     Asta este realitatea meschinariei politicienilor nostri.
     In hipotalamusul lor, lucrează teama de a nu pierde. Din păcate!
     Onu

     Apreciază

    • Radu Zlati 10 august 2014 la 7:19 PM #

     personal v-aș da dreptate, dar dreptatea mea și a dvstră se pare că nu este și dreptatea majorității care l-a condamnat în efigie pe singurul lider politic USL care, în perioada de până la decizia CCR, a încercat să țină sus steagul demnității naționale, apreciind, în schimb, comportamentul soft al premierului.

     Apreciază

    • World of Solitaire 10 august 2014 la 7:34 PM #

     Mărturisesc, nu realizez răspunsul, dar pentru că oricum, problema e moartă,dacă nu am un răspuns cu subiect şi predicat, apreciez util mie, să renunţ la intelegerea a ceva ce nu-i accesibil publicului larg.Cu stimă,
     Onu

     Apreciază

 3. pozedecat 10 august 2014 la 9:47 AM #

  Setarile de pe blogul dvs sunt agasante: nu ai niciun fel de idee daca mesajul a plecat sau nu – el nu apare si nici nu est anuntat daca a intrat sau nu spre moderare. M-am invatat sa copiez mesajul inainte sa-l postez ca sa folosesc si varianta suplimentara:

  „Domnule deputat, eu nu apelez la logica dar pot sa observ unele lucruri care scapa logicii. In cazul lui Voiculescu dar si la Fenechiu ori Becali. Anume sunt condamnati greu aia cae sunt beneficiarii unor manarii dar nu si aia care au avut capacitatea sa semneze si sa determine „prejudiciul”. Becali bagat in puscarie pentru ce? La ICA puteti spune ca cei care au fost in comisia de privatzare au suferit? Nu e o constatare logica dar nu cumva vi se pare bizar ca un caz minor cum e ICA genereaza asemenea razboi impotriva unuia care, cu dreptate sau fara – irelevant – are gura extrem de mare iar in altele uriase nu? Cand vom vedea condamnari pentru prejudiciile de la Semanatoarea, Timpuri Noi, Republica, ARO Campulung, Tractorul Brasov, Vulcan, toate industrii care au fost rase si distruse pentru interese imobiiare (nota bene, ICA se spune ca inca functioneaza), atunci am sa ma gandesc ca plimbarile duminicale nu-si au rostul.
  In mediul „liberal” am vazut cu tristete o nuantare a discursului public dupa gretoasa fuziune si asta nu tine de logica ci de perceptie. Pentru ca l-ati lasat (nu dvs personal) pe Ghise sa faca plimbari la Cotroceni si l-ati izolat deja ati platit pretul politic desi el este negat. Lipsa de sprijin popular in fata PSD (din ce s-a vazut in alegeri partiale sau in sondaje) nu e intamplatoare. Cum spuneam, efectul Mircea Diaconu a fost neglijat si s-au preferat explicatiile „logice”. Am convingerea ca totul are o nota de plata in final iar PNL va deconta mai rau ca PNTcd. Si-mi pare rau, pentru ca asta va pava drumul succesului pentru niste infami sau pentru niste extremisti.”

  Apreciază

  • Radu Zlati 10 august 2014 la 10:22 AM #

   Se poate să aveți dreptate. Ca unul care am fost in câteva plimbări (adevărat, nu multe) alături de Ghișe, deșinu credeam în idea lui, știu despre ce vorbiți. Orice are un cost, și PNL va plăti prețul, dar cred că, în mare, prețul va fi corect iar deciziile corecte, Inclusiv în cazul Mircea Diaconu. Dacă acesta trebuia să fie prețul pentru respectarea unei decizii judecătorești (validată posterior, atât decizia judecâtorească cât și cea a PNL, de către chiar odioasa CCR), atunci așa să fie.

   Apreciază

  • Radu Zlati 10 august 2014 la 10:23 AM #

   regret chestia cu setările, oricât am căutat, nu am găsit ce aț putea schimba astfel încât să remediez aspectele neplăcute.

   Apreciază

 4. Cătălin Zamfir 10 august 2014 la 12:19 PM #

  Excelenţă , aţi omis să specificaţi- PNL băsescu- nu mai sunteţi liberali , ci populari…( băsişti..) aţi terminat liberalismul românesc; dece…..???…numai voi şi crin antonescu ştiţi…şi o ştiţi foarte bine…chiar foarte bine ; ce nu au reuşit comuniştii lui dej şi pauker…reuşiţi voi ! Dar nu i nimic, vom salva liberalismul noi cei lucizi în aceste tenebre ale istoriei noastre. Păcat…păcat de sacrificarea unui vechi partid cu o tradiţie centenară, de dragul intereselor meschine personale ; micul exerciţiu de filosofie cu procesul şi cu antena3 luat scolastic pe puncte cu multă ..” artă ” parlamentară, nu are valoare mai mare decât o mai are aşazisul vostru pnl ; cu durere în suflet aştern pe hârtie gândurile astea…amintindu mi de generaţiile de liberali adevăraţi din familia mea…pe care nu puteam să i trădez azi trecând la popularii lui băse””…vă rog să mă înţelegeţi, Excelenţă ! Ca un ardelean adevărat ce sunteţi, ca şi mine de altfel, mă bazez pe discernământul şi buna D-voastră credinţă în acţiunile de viitor. Al D-voastră amic liberal, Cătălin Zamfir, membru fondator PNL Constanţa, diplomă de ” EXCELENŢĂ” acordată de PNL la aniversarea a 100 de ani de liberalism dobrogean.

  Apreciază

 5. Ionut 10 august 2014 la 4:23 PM #

  Praf in ochi. Justitia s-ar putea reabilita daca ar analiza privatizarea Petrom, lucru care, probabil, nu se va intampla niciodata.

  Apreciază

 6. un fost sustinator pnl 11 august 2014 la 11:43 PM #

  Logica dvs. se bazeaza pe posible legaturi bazate totusi pe institutii. CSM are legatura institutionala cu Ministerul Justitiei, rezulta ca judecatorii ar putea fi influentati indirect de Guvern.

  Cred ca logica e valida dar priveste doar o foarte mica „fasie” a posibilului; realitatea e mult mai complexa si mai mizera. cred ca raspunsul se afla in sptele nu unor legaturi institutionale fie si imorale/ilegale, ci in spatele unui singur cuvant : Santaj.

  x stie ca y a dat solutii pt achitarea vreunui „zaher” , candva, y a avut un dosar in care s-a dat un dubios „nup” pt ca deh era procuror tanar, ulterior judecator, cutare are case pecare nu le poate justifica oricum s-ar screme, a fost auzit cand…, nu stiu, din astea.Si pe linia asta avut loc executia. „comanda politica” e un termen mult prea onorabil (desi imund) pentru realitatea romaneasca.

  Pozitia pnl , CRETINA si autista , de tipul orice s-ar zice noi sintem cu statul de drept in gura, precum basecu (tocmai d-l iohanis, noul agent al sistemului, cred ca la fel de mult ca si ponta si la fel de mult ca si basecu, ne spunea cat de important e pt el statul de drept, independenta justitiei – cred ca se observa clar ca asta inseamna distrugerea om cu om doar a pnl-ului de ieri, baronii locali psd sint practic neatinsi – iohanis insa nu vede din astea el are planuri prea mari) este scornita de niste prosti (daca nu ticalosi=tradatori) si pentru prosti. Pe linia asta, trebuie toti sa asistam tacuti nu care cumva sa se supere colonistii recenti, la MIILE de procese din anii 45-65 prin care oameni au fost condamnati la 10 de puscarie pentru ca u citit o carte de Eliade (lotul Noica de pilda). Aia tot o decizie a justitei a fost si noi nu-i asa, lobotomati cum ne vrea pnl-ul trebuie sa spunem „nu comentam … bla bla bla”

  BA SE CADE SA COMENTAM!!!!!!!! Cand se inventeaza probe, se inventeaza prejudicii, se folosesc probe neobtniute legal (ascultari fara mandat) si din x sedii se indica care trebuie confiscat anume ala care deranjeaza pe cineva, desi LEGAL, era vandut altei companii, si desi inculpatul/faptasul avea sume de bani probabil cladiri mult mai multe, dar nu… semnalul e sa inteleaga tot colonizatul ca „na mai v-a tras-o base!”
  Si la astea „noi nu comentam….” Autist cretin al unor prosti sau ai unor ticalosi si preluat de multi oameni de bine, cum va consider, care ii urmeaza. oare ati fi asistat cum mii si mii de peoti calugari, tarani simpli, intelectuali sint condamnati de „justitie” in anii 50-60 si ati fi spus, domnilor e un principiu, noi nu comentam……..

  PS nu il sustin pe voiculescu, absolut deloc pe ponta sii toti asociatii, si mai vreau sa aud nici de pnl de cand d-l „am invins” si gasca videanu_popoviciu_blaga_macovei e colega cu dvs de pilda sau domnul vosganian, sau d-l Antonescu. consider ca a fost o miscare complet gresita, cu zero justificari publice, acesta fuziune cu , va amintiti „ciuma portocalie”, „clientela pedlista” etc etc , lucriri reale si bine argumentate ani de zile, ca acum deodata , la un semn sa inghit doar pt ca asa spun „greii” noua sandrama formata din insi care inca au tupeul sa vorbeasca de lovitura de stat, taman din pnl, persoane sus-puse, nu vreun nebun „provincial”. 15+12 nu vor face 30, sper din suflet sa faca 4%, la fel cum sper ca psd-ul sa dispara , nu mai vorbesc de toti tradicenii. Sint convins ca d-l iohanis, cred tot mai mult ca e un om al sistemului, tinut mult si bine la pastrare pana la dus de nas pana si pe d-l Antonescu e noua fata a „sistemului”.

  PPS nu doresc raul fizic nimanui , niciunui securist-tortionar, nici lui basecu, etc.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: