Declarație de presă deputat Radu Zlati: Când spune adevărul Valeriu Zgonea?

Radu ZlatiÎntr-o declarație publică recentă președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, afirma: ”Cum Traian Băsescu nu se putea înfrăți cu Crin Antonescu peste noapte, iar alegerile se apropiau, a fost adus Iohannis, cel care încă din 2010 avea, conform propriilor declarații, proiecte politice comune cu Traian Băsescu.”

Spusele domnului Zgonea ridică, pentru orice român atent la fenomenele politice interne, câteva întrebări: când mințea propaganda PSD (incluzând aici și vocile sale cele mai autorizate, premierul Victor Ponta și președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea): în martie-iunie 2014, când îl acuzau pe Crin Antonescu de înțelegeri oculte cu Traian Băsescu și de parte a unui proiect comun băsescian, sau acum, când îl deculpabilizează pe Antonescu pentru a-l acuza, cam de același păcate, pe Klaus Iohannis? Sau, poate, în ambele?

Desigur, afirmația liderului PSD se înscrie în valul propagandistic social-democrat, destinat să scadă șansele candidatului ACL la alegerile prezidențiale, și anume ale președintelui Partidului Național Klaus Iohannis. Dar Valeriu Zgonea nu este oricine – nici în cadrul ierarhiei PSD, nici în acela al funcțiilor de demnitate publică ale statului român. O personalitate de greutatea domnului Zgonea nu poate spune orice, oriunde, oricum.

De aceea consider că ar fi oportună, din partea domnului Valeriu Zgonea, o clarificare – fie și măcar asupra propriilor declarații, declarații care incriminează o politică murdară practicată de către PSD în ce privește relaționarea cu PNL și cu liderii naționali ai PNL.

Radu Zlati, deputat PNL

 

Etichete:, , , , , ,

15 comentarii pe “Declarație de presă deputat Radu Zlati: Când spune adevărul Valeriu Zgonea?”

 1. katy 19 august 2014 la 2:13 PM #

  Sa transmiteti ,domnule Zlati, celor 50 membri din conducerea partidului care NU s-au prezentat in ziua votului politic pt.candidatul prezidential, ca simpatizantii lui Antonescu ii fac raspunzatori in primul rand pe dansii de esecul partidului la alegerile din toamna , daca tara va avea o lichea din sistemul securisto-comunist la conducerea tarii!!!! NU VOM IESI SA VOTAM PE CINEVA IMPUS DE SISTEM SAU DIN AFARA TARII ! ORI CRIN ORI NIMENI,AJUNGE CU PLACA ARHICUNOSCUTA A RAULUI CEL MAI MIC!

  Apreciază

 2. katy 19 august 2014 la 2:23 PM #

  P.S.:stiu ca nu aici trebuia sa postez comentariul meu,dar nu am gasit declaratia dvs. sau postarea despre interviul lui Crin Antonescu de la Realitatea TV de ieri,18 august!De obicei,ca sustinator -dvs. ati spus-o!-al lui Antonescu,gaseam imediat a doua zi o stire despre vreun interviu sau vreo declaratie facuta in presa de acesta…Acum,(dupa cum dansul a marturisit-o dupa ce a demisionat),randurile sustinatorilor sai din partid s-au rarit ,de, e greu sa faci politica doar pt.niste idealuri indepartate,nu oricine e facut pt. asa ceva:pt.un oportunist principiile nu tin de foame,nu?????

  Apreciază

  • Radu Zlati 19 august 2014 la 6:34 PM #

   pe vremea când Antonescu era președinte al partidului, primeam (de regulă) o transcriere a emisiunilor la care pot face este să colectez din presă crâmpeie preluate e acesta participa. Acum nu se mai întâmplă așa ceva, de aceea nu pot să procedez la publicarea transcriptului acestor emisiuni.

   Apreciază

 3. World of Solitaire 19 august 2014 la 11:46 PM #

  Toti cei care l-au sfatuit pe Antonescu, sa ia decizii neroade, s-au dovedit complici ai incompetentei si ai lui Ponta.
  Nu au vina desigur, daca asa i-a dus capul.Gesturile lui de abdicare, l-au ajutat pe Ponta, care a invatat cate ceva in timpul coabitarii.
  Imi pare rau de speranta mea in liberalimul vostru infatuat si steril.
  Iar Antonescu, imbatranit si dezolat/caci asta este/agonizeaza spre bucuria unora.
  Ar fi bine sa-si analizeze cu discernamant conditia, si sa nu se mai faca de ras, in continuare.
  Macar indemnati-l la demnitate personala, sa nu mai dea de latrat unuia ca Dumitrescu Razvan.
  Sau scrieti-i discursul pe care sa-l toceasca!
  Onu

  Apreciază

  • Radu Zlati 20 august 2014 la 9:31 AM #

   folosiți cuvinte dure. Chiar dacă veți fi având dreptate în parte, ele tot exagerate sunt, adresate fiind cui sunt adresate. Liberalismul nostru nu era și nu este infatuat, steril poate că da. dar măcar a fost sincer. Să vedem dacă noul leadership, mai aplicat și mai cinic, va fi mai eficient. Iar despre RD, eu zic să îl lăsăm să facă ce știe mai vbine, că doar de asta este plătiti. Iar acțiunile lui și ale colegilor, o știm bine, nu au legătură necesară cu realitatea.

   Apreciat de 1 persoană

   • World of Solitaire 20 august 2014 la 9:44 AM #

    Pentru raspunsul civilizat, ma simt nevoit sa nu mai continui, neabdicand insa de la amaraciunile anterior exprimate.
    Snceritatea nu este o conditie a capabilitatii, otiunde s-ar inchipui.
    Nu retin sa fi scris RD.
    Cu stima pentru onoarea raspunsului.

    Onu

    Apreciază

   • Radu Zlati 20 august 2014 la 9:58 AM #

    Scuze, am pus inițialele lui Răzvan Dumitrescu, nu vroiam să fie o injurie. Cât despre sinceritate, este adevărat că ea nu este indiciu al competenței, nici măcar în politică (una dintre puținele ”meserii” unde, în ciuda cunoscutei aprecieri despre politică și politicieni, eu cred că trebuie ca omul care o practică să vină în fața electoratului cu inima în mâini). Dar, pentru mine, sinceritatea contează mai mult decât succesul, căci pentru mine felul în care îți atingi ținta este mai importnt decât chiar atingerea ei. Sper că, atunci când o judecată mai limpede ți mai obiectivată de trecerea timpului va fi posibilă, să se spună că măcar am încercat. Cât despre dezamăgirile dvstră, ele pot fi multe, dar eu zic că, una peste alta, pentru partidul său și pentru țara asta, Crin a făcut multe și cu mult succes, cu marea excepție a lunilor mai-iunie, când un joc intern de partid l-a scos în afara jocului cel mare.

    Apreciază

  • World of Solitaire 20 august 2014 la 10:06 AM #

   Scuze pentru rd! Ca sa vedeti cat de insignifiant este pentru mine, politrucul!
   Onu

   Apreciază

  • katy 20 august 2014 la 5:41 PM #

   Cand vorbiti de „decizii neroade” ENUMERATI-LE,nu aruncati cu vorbe grele de tip fesenist! Daca din tot ce a explicat Crin Antonescu asta este tot ce ati inteles, NU este vina sa ci a capacitatii dvs. de intelegere! Daca omul a avut o prea mare incredere in colegii care l-au votat presedinte si au promis ca-l sprijina in proiectul sau pt.partid si pt. presedinte de tara,iar cel in care a investit incredere mai mult decat in multi colegi care ar fi meritat-o,si care dupa europarlamentare a aruncat pur si simplu la cos proiectul ,tradatorul dovedindu-se a fi jucat la doua capete-deci ,daca omul a contat pe cuvantul dat ,asta inseamna ca el a gresit, sau ticalosii nu-l merita ca presedinte?? CEI CARE NU L-AU VRUT ,SA SE DESCURCE ,SA-SI ASUME FAPTELE -REPROBABILE,SI SA SUPORTE CONSECINTELE!!! Cat de fraier il pot considera pe Antonescu,lichelele din preajma lui Johannis-EL IA DECIZII „NEROADE”,SE VA VEDEA!-incat ,dupa ce i-au inlaturat candidatura prin tot felul de tertipuri mizerabile,acum sa-i mai si ceara sa-i faca campanie lui Zombie-joiannis!!!!! Probabil ca MARE ! Tradatorii mor pe limba lor,se va vedea asta la vot!

   Apreciat de 1 persoană

   • World of Solitaire 21 august 2014 la 12:42 AM #

    katy,
    nu mă certa, nu eu am demisionat din fruntea Senatului, nu eu am fost cocoşul bătăios. nu eu am renunţat la funcţia de preşedinte de partid, şi la candidatura la Prezidenţiale.
    Pentru mine a fost un gen de Robespierre, l-am plasat în imaginaţia mea dobrogeană, în Panteonul Retoricii, şi îmi închipuiam că este omul predestinat PNL-ului şi României.
    Dacă în privinţa discursurilor meritul îi aparţinea în exclusivitate, dă-mi voie să mă simt mâhnit pentru speranţa pusă în el.
    Cât priveşte restul, nu este exclus să se fi demonetizat singur în faţa colegilor de partid, exasperaţi de sarabanda deciziilor eronate.
    Talleyrand spunea, şi cred că i se aplică perfect lui Crin ,spunea că preferă să meargă cu un deştept la pagubă, decât cu un prost la câştig.
    Nu crezi că toţi cei pe care îi incriminezi îşi vor fi luat lumea în cap, disperaţi de teribilismele politice ale lui Crin?
    Afectiv, sufăr mai mult ca tine, dar în faţa unui sinucigaş suntem cu toţii neputincioşi! Admirabilă preţuirea ta, dar în faţa evidenţei, ce se mai poate face decât ce am sugerat eu? Anume, personajul să fie ţinut din scurt.Un fel de izolare de sine!
    Onu

    Apreciază

    • Radu Zlati 21 august 2014 la 1:50 PM #

     1. Demisa din fruntea Senatului: răspuns firesc,din momentul din care, de pe băncile Puterii, i se reproșa faptul că se ține cu dinții de o funcție negociată în cadrul USL, USL care nu exista în acel moment
     2. cocoș bătăios – nu văd care este reproșul, era cam de datoria lui să fie…
     3. a renunțat la conducerea partidului îndeplinind o promisiune – demisa în caz de eșec la europarlamentare.
     Poate că aceste renunțări au fost pripite și poate că unele, sau toate, au fost eronate. Dar nu i se poate reproșa o anumiotă consecvență și verticalitate. De asmeni, se paote să aveți dreptate, iar unii dintre liderii influențiale să fi fost exasperați de comportamentul unui om care a afirmat mereu, de când este președinte de partud, că nu se cramponează nici de funcția sa de loider național,nici (ulterior) de cea de candidat la Preșidenție. Obițnuiți fiind, acei lideri influențiali, că o funcție se câștigă și se păstrează prin și cu orice mijloace.

     Apreciat de 1 persoană

    • World of Solitaire 21 august 2014 la 4:14 PM #

     As dori ca in ceea ce ma priveste, deviza blogului meu:”Salus populi suprema lex esto”,sa nu mai intalnesc lideri slabi, Patria, populi, fiind mai presus de orice subtilitati sentimentale,precum cinste, onoare, demnitatea ,care vor fi fost puse in consolidarea Edificiului naţional, după victorie.ei.Când sensul era Preşidenţia, nu trebuiau să mai conteze mofturile mele vanitoase. In drumul zilnic pentru autobuz, trec pe lângă o curte plină de javre care mă latră . Să renunţ la mijlocul de transport, pentru lătrăturile unor javre? Să nu ne facem lauri, din slăbiciunea de a fi cedat nervos, dând-o pe demnitate!Posibil sa aveti partial dreptate.Dar unui clider, ii trebuie apreciate puterea de rezistenţă , nu parolismul. Pentru cauza naţională, parolismul este un fiasco.Când intri în ring, trebuie să suporţi durerea. Altfel, nu te mai apropii de el.
     Cu stimă!
     Onu

     Apreciază

    • Radu Zlati 21 august 2014 la 4:32 PM #

     la cele spuse mai sus de mine, întăresc încă o dată. Dar recunosc că renunțarea la candidatura prezidențială, este un gest la care nu achiesez. Deși omenește l-am înțeles (un moment de slăbiciune provenită dintr-o imensă scârbă, am zis eu) politic ACEEA a fost o greșeală. Tocmai pentru că acolo nu mai era vorba numai de el.

     Apreciat de 1 persoană

    • World of Solitaire 21 august 2014 la 4:45 PM #

     sĂ VĂ FAC O MĂRTURISIRE:ţineam la el ca la un dobrogean de-al meu.Şi-mi puneam mari speranţe în el!
     Onu

     Apreciază

 4. mihaiM 21 august 2014 la 9:02 PM #

  ehhh,ai grija ,anonimule,ca aroganta suficienta ,nu inseamna un om puternic,ci dimpotriva,ascunde frustrari periculoase atunci cand omul mai este si politician! Cuvintele astea jignitoare,pe care le folosesti fata de Antonescu ,tradeaza o aroganta gen:”prostul nu e prost destul,daca nu e si fudul „,proverb vechi romanesc … se pare mereu actual!

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: