Crin Antonescu: Intervenție telefonică la Realitatea TV (transcript)

crinOrdonanța de Urgență a migrației aleșilor locali

”Această ordonanţă este o greşeală uriaşă a domnului Ponta. A început să facă greşeli foarte mari, una este menţinerea domnului Palada în funcţia de purtător de cuvânt. Ordonanţa e o greşeală uriaşă pentru că, având în vedere maşinăria de care beneficiază Ponta în raport cu contracandidaţii săi la preşedinţie nu putea pierde decât într-un singur fel – întărind în societatea românească sentimentul că se întoarce PSD-ul de până în 2004. Printr-un act politic precum această ordonanţă, domnul Ponta a luat-o pe calea pe care poate pierde alegerile în această toamnă. E o greşeală inutilă şi neforţată. Până acum, primarii care doreau să treacă de partea guvernului în schimbul primirii alocărilor bugetare o făceau oricum. Ce l-a determinat totuşi? Natura de nereprimat a acestui PSD incorigibil şi faptul că în faţa temerilor lui Ponta şi PSD că ar pierde alegerile, arma intimidării şi a presiunii psihologice a fost scoasă la iveală.”

Vinovăția PSD pentru ruperea USL

S-a vorbit foarte mult despre ruperea USL, despre cauze şi făptaşi sau făptaş. Propaganda domnului Ponta a conchis că într-o zi Antonescu a înnebunit şi a rupt USL-ul. Azi, pentru cine vrea să gândească lucrurile la rece o să mai spun un lucru. Miza fundamentală a înţelegerii mele cu Ponta, a USL, a fost: PSD-ul din USL nu va mai face ce a făcut PSD îân România până în 2004. Un an de zile, pentru mine a devenit limpede că acest termen fundamental al înţelegerii este încălcat şi că PSD-ul condus de Ponta este acelaşi PSD de până în 2004. Chestiune pe care am socotit-o inacceptabilă.

Reacția ACL la abuzul OUG Dragnea-Ponta

Nu as vrea sa generez o polemica. Dar as spune fara ironie ca pentru opozitie e important asa: cand esti un partid cu peste 50 de vicepresedinti, nu faci manifestatii in strada cu cateva sute de oameni, îi duci într-o aulă. Daca faci un protest in strada, aduci cateva mii de oameni, pentru ca inseamna ca vrei sa spui ceva si atunci spui. De greva foamei am auzit, dar de a vorbelor, nu. Dincolo de ce poate parea o ironie, cred ca e un moment foarte bun pentru Klaus Iohannis si pentru opozitie de a largi aceasta bresa, in spiritul pe care-l spuneam: daca Ponta castiga prezidentialele, PSD-uldin 2004 este stapan peste Romania, cu resurse mult mai puternice.

Etichete:, , , , , ,

7 comentarii pe “Crin Antonescu: Intervenție telefonică la Realitatea TV (transcript)”

 1. katy 29 august 2014 la 12:23 PM #

  Observ ca ati transcris Doar ce va convine,dvs. „noului” partid-cel fara lider! Caci toata lumea a vazut ca pedelistii au organizat „mitingul”,de la liberali erau invitati doi-trei parlamentari ,cei ce se ocupa cu imaginea si dictarile lui Iohannis-fostul jurnalist Rosca Stanescu,care este fff.activ de cand cu noua conducere a partidului ,desi nu are vreo functie importanta-nu e curios noul sau zel ,sau are deja un posibil post asigurat de Iohannis in viitor?-si purtatoarea de discursuri scrise si mai ales vorbite ale candidatului,avocata Gorghiu,tot asa de activa de cand a obtinut „inalte” functii …Apropo, dupa imagini,pare ca Blaga ar fi candidatul, macar a vorbit ceva pedelacilor,nu-i asa????

  Apreciază

  • Radu Zlati 29 august 2014 la 2:32 PM #

   hm… greșiți. Sunt la curent că acțiunea a fost organizată de către PNL, inclusiv demersul pentru obținerea aprobării. În afară de cei nominalizați de dvstră, mai eram vreo 5 sau 6 parlamentari acolo, dar nu ne-am înghesuit să fim lângă conducere și în vizorul camerelor de luat vederi.
   NU am trasncris eu, am preluat din 5 surse media și am pus cap la cap TOT ce am găsit. Am folosit termenul de transcriere, deoarece pe ici colo, între sursele mele existau mici inadvertențe. Dar am ascultat ce a spus Crin la telefon, și nimic important nu a fost lăsat la o parte. Dacă puteți dovedi contrariul, vă rog să produceți dovada. Dacă nu, vă rog respectuos nu mă mai acuzați de părtinire pro-Klaus, și nici nu mai îmi puneți în cârcă fapte și gânduri care nu sunt asumate de către mine.

   Apreciază

 2. katy 29 august 2014 la 10:38 PM #

  Da, recunosc ca am citit declaratia incompleta de pe pagina dvs.de facebook,si nu am mai citit-o si pe blog, crezand ca este aceeasi…dar ati putea fi mai putin agresiv in reactii fata de un simplu alegator care se simte tradat de noua conducere a acestui fost mare partid ,precum si de atitudinea prea supusa a membrior sai in fata acestor tradatori fara Dumnezeu! Dvs. politicienii nu gresiti ,numai noi alegatorii gresim…ca nu va urmam orbeste cand pupati acolo unde ,pardon de expresie,ati scuipat pana nu demult! puteti sa nu-mi postati raspunsul,nu mai conteaza.

  Apreciază

  • Radu Zlati 30 august 2014 la 10:03 AM #

   alegătorii care nu citesc până la capăt mesajele politicienilor, dar își crează convingeri pe seama acestor lecturi incomplete sunt niște alegători prost informați (din vina lor!) și în consecință convingerile lor, oricât de cinstite, sunt sau pot fi eronate. Așa încât am dreptul, ca politician,să fiu exigent față de alegători. Măcar să nu condamne pe baza unor informații de proastă calitate. Și cu cât acești alegători sunt mai inteligenți, mai cultivați și au posibilități mai mari de informare, cu atât eu am dreptul să fiu mai exigent față de ei.
   Este vina noastră a politicienilor că nu comunicăm mai mult și mai eficient. Dar,atunci când o facem, poate că merităm, măcar din când în când, să fim acuzați în cunoștință de cauză iar nu pe baza unor lecturi incomplete.

   Apreciază

   • katy 31 august 2014 la 10:47 AM #

    Atunci,spuneti-ne dvs.,domnule deputat,cum sa facem sa fim mai bine informati INAINTE sa votam corupti ca spre exemplu, dl.UIOREANU,colegul dvs.de partid din judetul Cluj,sau Radu Rusanu,sau Chitoiu,Silaghi ,TARICEANU ,Adrian Stef-„demni” tradatori ,ca sa nu ne mai trezim dupa vot cu ei sa dea cu subsemnatul la DNA ,fiindca noi nu avem acces la dosarele fie ale securitatii,cum are Basescu sau ale DNA.deci suntem neinformati… sau cum sa facem sa nu mai votam o alianta si sa ne trezim cu alta peste nici doi ani de la vot! Invatati-ne dedesubturile si smecheriile politice,ca sa fim mai bine informati inainte de a vota,sa votam in cunostinta de cauza! Sau nici dvs. nu stiti,vorbesc de politicieni in general,la ce sa va asteptati de la colegii dvs.de partid,care spun una la teve-uri,si fac alta in particular…Eu una votez din 1990,dar ,in afara de cativa politicieni care s-au dovedit demni de incredere- CORNELIU COPOSU ,Ion Diaconescu , Ion Ratiu, Emil Constantinescu si din 2009 pana in prezent,CRIN ANTONESCU, aproape de toti ceilalti am aflat dupa vot ca ne-au inselat si ne inseala increderea! Sau sa nu ne mai bazam pe incredere ?! Cum sa facem sa nu mai votam hoti si smecheri? Dvs. stiti ?

    Apreciază

    • Radu Zlati 31 august 2014 la 8:05 PM #

     Nu am nici un sfat de dat în această privință. În fata unor accidente umane precum cele evocate sunt tot atât de lipsit de apărare ca si ceilalti.

     Apreciază

 3. PetreM 30 august 2014 la 11:08 PM #

  pt.sustinatorii lui Johannis-alias Lacusta :STOP INVAZIEI LACUSTEI(JOHANNIS) ! CAND NE INVADEAZA LACUSTELE,SA DAM CU INSECTICID! SASE CASE=ZERO VOTURI! POLITRUK JOIANN KAPUT! KEIN WORT=KANCI MANN(N-AI CUVANT= ESTI CANCI BARBAT) POLITRUK JOIAN KAPUT! IMBECILII TE DORESTE,TRADATORII TE SUSTINE! TE VREM PORTAR LA COTROCENI !

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: