Discursul candidatului ACL la Președinție, Klaus Iohannis, susținut sâmbătă la Constanța

mesajul-lui-klaus-iohannis-de-ziua-frantei-127342-1Mulțumesc pentru această primire deosebit de frumoasă! Sunt foarte bucuros că putem să ne întâlnim astăzi, aici, în Constanța, și vă spun tuturor bine ați venit și bine v-am găsit, gazdelor noastre din Constanța, celor veniți din București sectorul 1, sectorul 2, sectorul 3, sectorul 4, sectorul 5, sectorul 6, celor din Brăila, celor din Prahova, celor mulți din Călărași, Ialomița, Tulcea, Ilfov!

Sunteți mulți, sunteți hotărâți și ați venit pentru un lucru foarte clar: trebuie să schimbăm felul în care se face politică în România! Astăzi suntem în Constanța, o zonă frumoasă, toți românii ne dorim vara să venim aici, o zonă bogată, Dobrogea. Sunteți din toate județele din regiune.

V-am vizitat pe toți și am să vă mai vizitez. Avem o țară bogată, avem o țară frumoasă și atunci mă întreb de ce întâlnesc peste tot oameni care vin și îmi spun supărarea lor. De ce întâlnesc peste tot oameni care vin și îmi spun că nu au un loc de muncă? De ce întâlnesc peste tot oameni care îmi spun că nu le ajunge pensia? De ce întâlnesc peste tot oameni care îmi spun că nu au ce să pună copiilor pentru școală? De ce întâlnesc peste tot oameni care îmi spun că au fost la spital și nu au fost bine tratați, de ce nu ne merge mai bine?

Și atunci unii vin cu explicații și îmi spun: știți, la noi este altfel, la noi, din păcate, nu se poate. Alții spun: știți, noi suntem vinovați că nu ne merge mai bine. Nimic mai fals, nu voi sunteți vinovați, conducerea noastră este ineficientă, de aceea nu ne merge mai bine. Și vă spun, sunt aici în piață și pe scenă sute de primari, din Alianța Creștin-Liberală. Ei au dovedit în comunitățile lor că se poate, eu am dovedit în Sibiu că se poate și vă spun, voi dovedi că în toată România se poate mai bine.

Ne merge prost fiindcă suntem conduși prost. Trebuie să schimbăm lucrurile de la vârf.  Este nevoie de altfel de politică în România. Este nevoie de o politică serioasă, avem nevoie de mai puțină gălăgie și de mai multă aplecare asupra problemelor, mai puțin spectacol steril și mai multe soluții pentru România și pentru români, este nevoie de altfel de politică și eu vă propun un model de președinte serios, aplecat asupra problemelor, care se preocupă de problemele României.

Viziunea mea pentru România și soluția mea pentru toate aceste probleme este ușor de exprimat și ușor de reținut și se numește România lucrului bine făcut!

Ce înseamnă România lucrului bine făcut? Înseamnă o economie care funcționează, înseamnă locuri de muncă pentru toți românii, înseamnă un sistem de educație serios în care copiii în prima zi de școală găsesc manual pe masă, înseamnă un sistem de sănătate unde nu vă trimte la farmacia din colț să vă cumpărați medicamentele, ci sunteți tratați serios.

România lucrului bine făcut înseamnă ca toți românii să aibă un venit al lor, să nu mai stea cu mâna întinsă la stat, să fie liberi și să hotărască ei, în țara lor! Eu vă propun România lucrului bine făcut și atunci, dragii mei, împreună vom face un lucru neașteptat și ne vom trezi într-o țară a noastră care se va numi România normală.

Economia trebuie să funcționeze, locuri de muncă trebuie să fie, educație, sănătate, pensii, dar încă un lucru foarte important. Îmi dați voie pe scurt să vă povestesc ceva dintr-o emisiune televizată. Am fost la o televiziune și m-am plâns că nu știm din ce se vor plăti toate pomenile electorale. Primul-ministru, Guvernul umblă peste tot și promit, promit, promit. Și am spus, bun, promiteți, dar din ce? Vreau să văd bugetul pentru 2015, ca să știm și noi când și cum plătim aceste pomeni. Fiindcă ei nu le aduc de acasă, ei tot de la noi iau banii.

În lege scrie clar, bugetul se prezintă până la data de 15 noiembrie a anului. Și, surpriză, tânărul prim-ministru a fost la altă televiziune și a spus acolo – noi nu prezentăm bugetul, alt guvern, după alegeri, să prezinte bugetul. Cum se poate așa ceva, am întrebat. În lege scrie 15 noiembrie și primul-ministru spune că îl prezintă alt guvern, la anul. Și mi se răspunde: știți, toată lumea știe că e așa, dar nu se respectă. Dragii mei, eu așa ceva nu pot să accept. În România normală, legea este lege!

Că veni vorba de prim-ministrul Ponta. Dați-mi voie să vă întreb: de când este prim-ministru Ponta, vă merge mai bine? Și atunci credeți că dacă nu a făcut nimic fiind prim-ministru va face când ajunge președinte? Credeți că vă merge mai bine dacă Ponta ajunge președinte?

Se spune că mă lupt cu candidatul Ponta, că noi doi vom intra în turul doi. Dați-mi voie să vă spun ceva, apropo de luptă. Victor Ponta reprezintă un sistem, în spatele lui sunt toți baronii, sunt toate găștile de partid. El a dezamăgit, dar sistemul îl împinge înainte. Eu, de fapt, nici nu mă lupt cu Victor Ponta, eu mă lupt cu sistemul pe care îl reprezintă. Și nu mă lupt pentru mine, mă lupt pentru voi!

Și vă mai spun ceva. Nu mă lupt singur, fiindcă atunci când mi-am depus candidatura, împreună cu mine, prin semnătura lor de susținere, au fost 2.214.000 de români! Și mulți, încă mulți alții vor veni alături de noi și împreună vom învinge!

Văd aici, în această piață mare, plină de oameni, foarte mulți oameni care la Revoluție au fost tineri, au avut speranțe, au dorit o schimbare, au crezut că acum a venit vremea lor. Și au muncit timp de 25 de ani ca să-și plătească impozitele și facturile, ca să trăiască aproape de pe o zi pe alta. Vă spun, ați fost o generație de sacrificiu. Iar pentru voi, voi fi președintele care se luptă pentru o economie funcțională, pentru locuri de muncă, pentru școli și pentru un sistem de sănătate funcțional.

Văd aici, în piață, văd foarte mulți oameni cu părul alb, pensionari, seniori. Voi ați muncit și în regimul trecut, și în acest regim. Ați muncit toată viața și societatea nu v-a răsplătit îndeajuns. Voi veți avea în mine un președinte care vă respectă!

Văd foarte mulți tineri, lucru excelent, îi salut pe toți tinerii! Voi vă pregătiți pentru o carieră, pentru o familie, aveți viața înainte. Și vă spun, pentru voi, voi lupta cel mai mult! Pentru voi vreau locuri de muncă bine plătite, să rămâneți în țară, să nu plecați în străinătate.

Pentru voi, pentru copiii voștri, vreau școli bune ca să învețe meserie, să aibă un loc în viață când termină școala. Pentru voi, tinerii, voi fi președintele care nu dorește încă o generație de sacrificiu! Împreună, vom face România lucrului bine făcut și atunci vom avea o Românie normală. Și vă spun un lucru important: România lucrului bine făcut nu este despre lucruri, este despre oameni, este despre voi și cu voi!

Și, în final, trebuie să vă întreb, trebuie să știu. Credeți că voi și cu mine vom câștiga alegerile din noiembrie? Atunci, dragii mei, dați-mi încrederea, dați-mi forța și dați-mi sprijinul vostru și o să vă dau forța și hotărârea mea și împreună vom face România lucrului bine făcut, România normală! Doamne ajută!

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: