Scrisoarea adresată de Klaus Iohannis, Majestății Sale Regele Mihai I cu ocazia aniversării zilei de naștere

regele_mihai_i_de_craciun_2011_550_13200400_25923000_28921600Majestatea Voastră,

Îmi revine onoranta datorie și îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez tradiționala urare de ”La mulți ani!” în preajma aniversării celor 93 de ani. La această vârstă frumoasă, Vă felicit pentru lecția de credință și patriotism pe care o oferiți românilor de atâtea decenii, pentru felul impresionant în care ați răspuns chemării națiunii Voastre, ori de câte ori Vi s-a cerut.

Pentru verticalitatea și constanța acțiunilor, reprezentați pentru mulți dintre tinerii noștridovada demnității statale, iar în conștiința publică sunteți cea mai importantă figură a istoriei României din secolul XX. Privilegiul de a fi contemporanul Vostru îmi arată că oricât de grele au fost încercările prin care ați trecut, loialitatea făță de Țară și simțul de răspundere reprezintă calități care pot înfrunta orice pericol.

Sire,

La aproape nouă decenii distanță de la momentul când ați urcat pentru prima dată pe tron, istoricii au reliefat judicios virtuțile personale de care ați dat dovadă.Ca Rege, comandant suprem al Armatei, soț, tată și reper al Exilului, ați dovedit că valoarea regalității constă în dragostea și chibzuința cu care V-ați îndeplinit orice îndatorire, cu credință și cuviință. Rezistența cu care V-ați opus tuturor tentativelor nedemocratice și ați rămas neclintit în slujba democrației și libertăților mă îndreptățesc astăzi să afirm că România are în Majestatea Voastră un reper definitiv. De asemenea, sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate.

Așa cum am mai spus, doar cine cunoaște cu adevărat meritele Voastre, Vă poate aprecia astăzi calitățile. De aceea, nu am nici un motiv să nu cred în continuare că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.

Cu ocazia acestei aniversări, vă rog să primiți, din partea mea și a Partidului Național Liberal, cele mai distinse omagii şi gânduri frumoase, alături de Augusta Voastră Familie,

Klaus IOHANNIS

Președintele Partidului Național Liberal

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: