Comunicat de presă ACL privind iconiţele folosite de PSD drept materiale de campanie

aclDupă atacurile mârșave lansate de Victor Ponta prin diverşi interpuşi la adresa familiilor fără copii, după ce aproape în fiecare zi asistăm la declarații mincinoase și calomniatoare făcute împotriva lui Klaus Iohannis, am fi crezut că mai jos de atât nu se poate ajunge într-o campanie electorală.

Totuşi, Victor Ponta și PSD ne demonstrează că pot mereu să mai coboare încă o treaptă în gradul de mizerie în care înțeleg să ducă această campanie, prin distribuirea de iconiţe cu Părintele Arsenie Boca pe care sunt lipite, pe spate, îndemnuri de vot pentru Victor Ponta.

Considerăm că este sub orice critică folosirea în campania electorală a imaginii și numelui Părintelui Arsenie Boca, față de care românii manifestă deosebit respect și evlavie. Ca bun creştin cum se declară că este, Victor Ponta ar trebui să știe că politica nu ar trebui amestecată cu religia!

Victor Ponta s-a folosit în această campanie electorală de toate mijloacele nelegale și imorale pentru a se asigura că va câştiga alegerile prezidenţiale. Ne amintim de participările sale la toate evenimentele religioase, cu unicul scop de a atrage votul oamenilor. Există totuși o limită, pe care Victor Ponta şi PSD au depăşit-o în momentul în care au girat să apară un îndemn la vot pe iconițe.

Un simbol creştin nu poate fi inscripţionat cu sigla PSD și cu numele lui Victor Ponta! Îi solicităm premierului să îşi ceară public scuze şi să dispună retragerea tuturor iconiţelor folosite drept materiale de campanie.

Facem un apel şi la Biserica Ortodoxă Română să ia atitudine față de astfel de practici și să respingă ferm orice încercare de folosire a religiei în scopuri politice.

Îi cerem lui Victor Ponta să nu mai politizeze orice acţiune și, dacă tot nu este capabil să aducă mai multă moralitate în politică, să nu întineze religia şi credința oamenilor cu gesturile sale imorale.

Departamentul de comunicare ACL

Etichete:, , , , , ,

2 comentarii pe “Comunicat de presă ACL privind iconiţele folosite de PSD drept materiale de campanie”

 1. adrian 29 octombrie 2014 la 11:38 PM #

  „Facem un apel şi la Biserica Ortodoxă Română să ia atitudine față de astfel de practici și să respingă ferm orice încercare de folosire a religiei în scopuri politice”

  :)))))

  Pai daca ei sunt cu „vrednic este” … Nu e un pic naiva solicitarea !? Sau e, cum se spune, „retorica” ?

  Apreciază

  • Radu Zlati 30 octombrie 2014 la 2:10 AM #

   Retorică, dar de musai a fi făcută…

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: