Comunicat de presă ACL referitor la nereguli sesizate la o sectie de votare din Voluntari

aclÎn cursul acestei dimineți, la secția de votare nr.78 din localitatea Voluntari, județul Ilfov, au avut loc o serie de incidente foarte grave, care pun în pericol desfășurarea corectă a scrutinului electoral.

Astfel, președintele secției de votare, Alexandra Verdes, a obligat membrii comisiei de votare să semneze „în alb” procesul verbal, în caz contrar amenințându-i că vor fi excluși din componența secției. Conform legii 370/2004, art.49 alin.1 “după deschiderea urnelor și numărarea voturilor, președintele biroului electoral al secției de votare întocmește un proces verbal…”.

De asemenea, potrivit art. 55 lit. ș din legea citată este interzisă întocmirea “ de către birourile electorale ale secțiilor de votare a proceselor verbale cu încălcararea dispozițiilor legii”.

Având în vedere toate aceste incidente, Partidul Național Liberal a solicitat BEJ Ilfov înlocuirea de urgență a Alexandrei Verdes din funcția de președinte al secției de votare nr.78 din localitatea Voluntari. Totodată, PNL va depune plângere penală împotriva Alexandrei Verdes pentru infracțiunea de fals intelectual.

Departamentul de comunicare al ACL

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: