Comunicat de presă al președintelui PNL, Klaus Iohannis, privind dezbaterea electorală

Klaus-IohannisConstat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Domnul Ponta și-ar dori ca dezbaterile să aibă loc într-un format stabilit de către echipa sa, cu moderatorii și temele sale preferate. Acest lucru este inadmisibil într-o democrație consolidată. Nu poate decide un singur candidat detaliile și condițiile în care ar urma să se desfășoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidați intrați în turul doi și nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea și conținutul întrebărilor.

Eu și echipa mea nu avem cum să girăm un astfel de comportament nedemocratic și prin urmare nu putem accepta un simulacru de dezbatere, care nu este echitabilă pentru toate părțile implicate. Refuzăm această nouă tentativă de a pune pumnul în gura presei prin impunerea unui format prestabilit de PSD, după ce săptămâna trecută Victor Ponta și membrii Guvernului său au fost pe punctul de a aviza favorabil propunerea legislativă a senatorului PSD Șerban Nicolae care introducea pedepse severe pentru jurnaliștii care își fac meseria și informează onest cetățenii.

Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim.  Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României.

Timpul foarte scurt rămas din această campanie nu mai permite tergiversări. Singura variantă corectă este să avem o dezbatere organizată pe un teren neutru, în care temele să fie stabilite de către jurnaliști, iar nu de către candidatul Victor Ponta, o confruntare la care să aibă acces toată presa și toate televiziunile din România, inclusiv televiziunea publică.

Klaus Iohannis,

Președinte PNL

Etichete:, , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presă al președintelui PNL, Klaus Iohannis, privind dezbaterea electorală”

  1. alonso 4 noiembrie 2014 la 3:18 PM #

    tokes zice ca-l sustine pe klaus si iohannis nu raspunde , ce naiba, e atat de mormoloc Klaus asta….

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: