ACL Diaspora: Victor Ponta își bate joc în continuare de votanţii din Diaspora

aclConştienţi de amploarea pe care o poate căpăta aversiunea electorală a românilor faţă de premierul candidat la prezidențiale, guvernanţii din staful de campanie al lui Victor Ponta au ieşit cu declaraţii de presă care mai de care mai populiste. După rușinea electorală întâmplată duminică în mai multe secţii de votare din străinătate, PSD promite că situaţia din turul I de scrutin nu se va repeta.

Primul dintre ei a fost chiar Victor Ponta. După ce luni a afirmat public că secţiile de votare din străinătate au fost înţesate cu „agitatori”, la numai o zi distanţă s-a răzgândit, spunând că „aceste situaţii sunt inacceptabile” şi că „dacă e un singur român care nu poate vota în diaspora, pleacă toţi, Ministrul de Externe, ambasadorii”.

Faptele, în schimb, arată contrariul. În Decizia BEC cu numărul 125D, din 4 noiembrie, privind unele măsuri pentru buna desfăşurare şi organizare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2014 la secţiile de votare din străinătate, este stipulată o singură măsură care facilitează procedura birocratică. Aceasta se referă la posibilitatea descărcării declaraţiei pe propria răspundere de pe internet şi completarea acesteia în afara secţiei de votare.

Aşadar, în stilul cu care ne-au obişnuit, actualii guvernanţi mimează rezolvarea problemelor fără a încerca soluţionarea fondului acestora! Cozile interminabile din faţa secţiilor de votare s-au produs, în principal, din cauza numărului mult prea mic de secţii, cabine de vot şi ștampile, nicidecum din cauza aspectelor de procedură birocratică.

Numărul cabinelor şi al ştampilelor din secţiile de votare putea fi modificat printr-o hotărâre a Ministrului de Externe, dar nu s-a dorit! Numărul secţiilor de votare se poate modifica, de asemenea, prin OUG.  Regimul Victor Ponta emite ordonanţe numai atunci când PSD are nevoie  (a se vedea ordonanţa care legifera traseismul politic în rândul aleşilor locali), iar accesul românilor din diasporă la dreptul constituţional de a vota nu este nicidecum în avantajul lui Victor Ponta. Mărturie stau cifrele catastrofale înregistrate de către candidatul PSD în primul tur de scrutin.

Atunci când un regim întoarce armele împotriva oamenilor pe care îi conduce, este normal ca şi poporul să procedeze în consecinţă. Iar, în cazul de faţă, arma oamenilor se numeşte VOT. Toate acţiunile întreprinse în ultimele zile de guvernul Ponta, prin aparatul de campanie de la Palatul Victoria, denotă faptul că duşmanul de clasă numărul unu pentru actualul partid aflat la guvernare sunt românii din diaspora.

Doresc, pe această cale să aduc la cunoștința românilor de peste graniţe faptul că din nefericire bătaia de joc guvernamentală la adresa lor va continua şi în turul doi. Dar îi rog să nu dezarmeze! Să vină la vot şi să îşi informeze şi rudele de acasă despre obstacolele pe care actualii guvernanţi le ridică în încercarea de a le refuza un drept constituțional.

ACL Diaspora promite românilor din străinătate că va monitoriza alegerile din 16 noiembrie şi le va sta alături și după aceea, în încercarea de a crea o Românie normală, condusă de un Preşedinte normal, a declarat Victor Ionescu, copreşedinte al ACL Diaspora.

Biroul de presă al ACL Diaspora

Etichete:, , , , , , , ,

3 comentarii pe “ACL Diaspora: Victor Ponta își bate joc în continuare de votanţii din Diaspora”

 1. World of Solitaire 6 noiembrie 2014 la 9:51 AM #

  Nu va mai irositi politica, in polemici.
  Mai bine sfatuiti-l pe Iohannis sa [l propuna pe Tariceanu Premier.
  Va dovedi suplete, si va fi primul pas catre reincarnarea PNL.
  Daca desigur, are supletea politica demna de a fi Presedinte.
  Cel putin conjunctural.
  Nu-l mai luati pe „nu se poate” in brate.
  Fiti macar o data, liberali in gandire.
  Succes!
  Onu

  Apreciază

  • Radu Zlati 10 noiembrie 2014 la 2:00 PM #

   Nu se poate, din două mptive pe care le cunoașteți, nici nu știu care dintre ele este mai puternic: (1) Tăriceanu este deja vândut și încasat pe persoană fizică de către VV Ponta; (2) premierul susținut de către Iohannis și ACL se numește Predoiu, și nu cred că numele acesta poate fi obiect de negociere. Poate că va exista, cândva, o apropiere între PNL și trădătorii aflați acum sub pulpana PSD (mă refer la trădiceni) dar nu va fi nici curând, nici cu prețul numirii lui CAC Tăriceanu ca premier

   Apreciat de 1 persoană

   • World of Solitaire 10 noiembrie 2014 la 5:28 PM #

    Merita încercat, ca stratagemă.
    Punea căluş antipropagandei!
    Pro domo, Predoiu şi echipa, ar fi înţeles sacrificiul secvenţial.

    Onu

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: