Comunicat de presă al candidatului ACL la Președinție, Klaus Iohannis, privind dezbaterea electorală

iohannis1-800x440Salut inițiativa Universității de Vest din Timișoara de a organiza o dezbatere între cei doi candidați la Președinția României intrați în turul doi. Prestigiul acestei universități și spiritul în care a fost lansată invitația, aceea a unui dialog real pe teme importante pentru cetățeni, m-au determinat să accept propunerea formulată de rectorul Marilen Pirtea.

Așa cum am anunțat de la bun început, consider că este absolut necesar ca cei doi candidați rămași în competiția pentru Președinție să aibă o dezbatere bazată pe viziunea și proiectul fiecăruia dintre ei pentru România. Din respect pentru cetățeni, o astfel de dezbatere electorală nu poate să aibă loc decât într-un cadru echitabil și neutru pentru ambii candidați și consider că aceste condiții pot fi asigurate de Universitatea de Vest din Timișoara.

Am fost neplăcut surprins că Victor Ponta preferă să dialogheze cu mine într-un format de discuții prestabilit de către echipa sa, cu moderatorii și cu temele fixate după bunul său plac. M-aș fi așteptat de la domnul Ponta să nu dezonoreze votul oamenilor care l-au propulsat în turul doi al alegerilor prezidențiale preferând un simulacru de dezbatere și să aibă curajul de a avea împreună o confruntare de idei corectă, într-un cadru imparțial.

Dacă este cu adevărat interesat să participe la o dezbatere electorală, îl aștept pe domnul Ponta să onoreze invitația Universității de Vest din Timișoara și să fie de acord ca ambele echipe de campanie să negocieze temele și să pună la punct, împreună cu organizatorii, detaliile acestei dezbateri.

Fac un apel la Victor Ponta să nu mai tergiverseze luarea unei decizii și să accepte organizarea unei dezbateri electorale în mediu universitar, la care să aibă acces toată presa și toate televiziunile din România, inclusiv televiziunea publică.

Klaus Iohannis, candidat ACL la Președinție

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: