Comunicat de presă – Sesizări ACL privind nereguli în ziua votării (2)

aclAlianța Creștin-Liberală a sesizat astăzi autoritățile responsabile cu organizarea și desfășurarea în legalitate a procesului electoral cu privire la posibile tentative de fraudare a alegerilor pentru Președintele României.

Constanța:

 • ACL Constanța a depus contestații astăzi, 16 noiembrie a.c., la BEJ cu privire la o serie de nereguli privind desfășurarea procesului electoral. Astfel, în orașul Năvodari, pe ecranul digital amplasat la intersecția străzilor Constanței cu Albinelor, erau difuzate clipuri electorale ale candidatului PSD Victor Ponta, după încheierea campaniei electorale. Acest fapt contravine prevederilor art.41, alin. 11 din Legea 370/2004. În susținerea contestației, ACL Constanța a depus la BEJ fotografii și o filmare video cu panoul digital pe care se difuza clipul electoral după încheierea campaniei electorale.
 • Cea de-a doua contestație a ACL Constanța se referă la o situație petrecută în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Printr-o sesizare telefonică, un pacient internat în instituția medicală a informat că mai multe asistente au colectat cărțile și buletinele de identitate ale persoanelor internate în vederea votării în numele acestora la urna mobilă. Față de cele sesizate, ACL Constanța a solicitat BEJ luarea de măsuri urgente în vederea împiedicării fraudării votului.

Timiș:

 • ACL Timiș a solicitat BEJ să facă verificări în secţia de votare nr. 513 din Remetea Mare cu privire la incidente de natura fraudării alegerilor. Astfel, în localitatea Remetea Mare, ne-a fost semnalat că aproximativ douăzeci de persoane au fost aduse la secţia de votare nr. 513 cu microbuze precum şi cu un autoturism cu inscripția „Victor Construct” pentru a vota.
 • ACL Timiș cere BEJ să efectueze cercetările necesare și să ia măsurile care se impun conform legii.
 • Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, și-a ”contractat” antemergător în ziua votului. El este însoţit peste tot de șeful Poliției Rutiere Timiș, în secţiile de votare.

Dâmboviţa:

 • Prefectul proaspăt numit al judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu, a emis adresa circulară nr. 9677/14.11.2014, prin care solicită preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare (BESV) să nu elibereze copii de pe tabelele electorale suplimentare, cu persoanele în tranzit sau omise pe de tabelele electorale permanente.

Întrucât, după cum rezultă din Decizia Biroului Electoral Central nr. 100D/29.10.2014, această circulară nu are acoperire legală, eliberarea unor asemenea tabele electorale fiind permisă şi posibilă, la cererea partidelor care au candidaţi în alegeri, este evident că implicarea proaspătului prefect, cunoscut lider social-democrat, se constituie ca un abuz şi o implicare politic interesată, ca şi folosirea poziţiei şi funcţiei administrative într-un domeniu în care nu are competenţe legale, altele decât cele de suport logistic.

ACL Dâmboviţa a solicitat BEJ Dâmboviţa să ia act de acest abuz şi, pe cale de consecinţă, să comunice BESV să nu ţină cont de adresa circulară menţionată şi să procedeze conform Deciziei BEC nr. 100 D/29.10.2014.

 • Pădurarii din zona de nord a judeţului, arondaţi pe secţii de vot, exercită presiuni asupra alegătorilor, ameninţându-i că nu vor mai primi autorizaţii de masă lemnoasă dacă nu votează candidatul Alianţei PSD – UNPR – PC. Unul dintre cei mai insistenţi „ameninţători” este pădurarul DOJANĂ ION, responsabil pe comuna Cândeşti, sat Dragodăneşti.
 • În comuna Vulcana Băi, viceprimarul comunei a staţionat ilegal în faţa secţiei de la Grădiniţa Vulcana de Sus, unde a pus presiune pe cetăţeni, pe care a încercat să-i determine să voteze candidatul Victor Ponta.
 • PSD continuă ilegal campania electorală şi prin telefon. Persoane care se recomandă ca făcând parte din staff-ul lui Victor Ponta apelează cetăţenii de la numărul de telefon 0764382057 şi îi îndeamnă să meargă la vot şi să-l aleagă pe candidatul Alianţei PSD – UNPR – PC.

Bucureşti:

 • ACL Sector a depus astăzi, 16 noiembrie a.c., o plângere la Poliție pentru furtul unei ștampile de vot în secția numărul 323 de la Școala numărul 46 din Sectorul 2 al Capitalei. Menționăm că președintele secției de votare unde a avut loc acest incident a refuzat să suspende, conform legii, procesul de vot până la soluționarea cazului semnalat. (sesizare în ataşament)

Departamentul de comunicare ACL

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presă – Sesizări ACL privind nereguli în ziua votării (2)”

 1. mary 16 noiembrie 2014 la 4:06 PM #

  SA SE VERIFICE URMATOARELE // PE LISTE APAR TINERII PLECATI IN STRAINATATE , DESI EI LOCUIESC IN UE SI VOTEAZA ACOLO // EI APAR TOTUSI SI PE LISTE IN ROMANIA //POATE FI O MODALITATE DE FURT , DEOARECE VOR VOTA ALTII IN LOCUL LOR BINEINTELES IN FAVORUL LUI PONTA! A SE VERIFICA ACEST LUCRU ,NU MI SE PARE NORMAL CA TINERII PLECATI SA APARA PE LISTELE PERMANENTE IN LOCALITATILE DIN CARE PROVIN ,SI SA SE SANTAJEZE CU ACESTE VOTURI //A SE VERIFICA ,SITUATIA E REALA PESTE TOT IN TARA ,SUNT MILIOANE DE TINERI PLECATI DECI FRAUDA POATE FI IMENSA!

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: