Comunicat de presă: Sesizări ACL privind nereguli în ziua votării

aclREF: Sesizări ACL privind nereguli în ziua votării (1)

Alianța Creștin-Liberală a sesizat astăzi autoritățile responsabile cu organizarea și desfășurarea în legalitate a procesului electoral cu privire la posibile tentative de fraudare a alegerilor pentru Președintele României.

Vrancea:

 • În prima ora de la debutul procesului electoral, la secția de votare 305 din comuna Tulnici, județul Vrancea, s-a constatat că ștampila de control este de la altă secție de votare. 400 de buletine de vot au fost deja ștampilate până s-a constatat că ștampila nu era cea care corespundea secției 305, ci secției 303. Procesul electoral a fost întrerupt, iar jandarmii au procedat la inversarea între secții a buletinelor de vot. Reprezentantul ACL din secția de votare a făcut întâmpinare, dar a fost respinsă prin vot. Patru buletine de vot au fost utilizate până la constatarea greșelii.

Neamț:

 • Alianța Creștin-Liberală Neamț a solicitat organelor abilitate să efectueze verificări ale sesizărilor primite de cetateni cum că, în colegiul 7 Târgu Neamț, în intervalul 15 – 16.11.2014, reprezentanții PSD au împărțit pui fără date de identificare. De asemenea, având în vedere faptul că puii nu au date privind valabilitatea și originea, solicităm de urgență Direcției Sanitar Veterinare și autorităților competente să efectueze verificări pentru ca aceste produse să nu afecteze sănătatea populației.

Cluj:

 • ACL Cluj a depus astăzi o sesizare la BEJ prin care aduce la cunoştinţă faptul că, în cursul zilei de ieri, în comuna Mociu s-a depus un număr de 88 de cereri pentru urna mobilă. Astfel, la secţia din Mociu-17 cereri, la secţia din Ghirişu Român-14 cereri, la secţia din Chesău – 45 cereri şi la secţia din Boteni un număr de 12 cereri. Ni s-a sesizat faptul că aceste cereri au fost luate de la primărie de către preşedinţii de secţii, şi depuse în fiecare secţie de votare, fapt care este contrar legislaţiei. Mai mult decât atât, persoane care apar pe listele pentru urna mobilă susţin faptul că nu au completat o astfel de cerere şi nu au solicitat adeverinţele medicale care sunt parafate de către medicul din comună şi care însoţesc cererile depuse în numele lor.
 • ACL Cluj a solicitat intervenţia urgentă a BEJ pentru a verifica cele menţionate mai sus, astfel încât să fie preîntâmpinată o posibilă fraudă electorală majoră.

Caraș – Severin:

 • ACL Caraș-Severin a sesizat organele de poliție cu privire la încălcarea legii electorale de către membri și simpatizanții PSD. În seara de 15 noiembrie 2014, în jurul orelor 21.00, deși, conform dispozițiilor legii electorale, campania pentru alegerile prezidențiale a fost oficial încheiată, membri PSD ai organizației locale Anina au fost surprinși în timpul desfășurării unor activități cu specific electoral. Directorul liceului din Anina, d-nul Andronescu Ovidiu, însoțit de către d-nii profesori Benga Mirela și Rosianu Lavinius, precum și de d-na învățătoare Farcaș Ana distribuiau, în mod ilegal, pentru candidatul PSD, materiale publicitare și pachete al căror conținut poate fi considerat „mită electorală”, în zona cartierului Orașul Nou din Anina.
 • Organele de poliție au dispus confiscarea tuturor materialelor publicitare și a pachetelor pregătite pentru a fi distribuite în mod ilegal și a început efectuarea actelor premergătoare în vederea atragerii răspunderii penale a celor implicați.

Dâmbovița:

Alianţa Creştin Liberală Dâmboviţa a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie, pe numărul de urgenţă 112, cu privire la următoarele incidente electorale, de natură să fraudeze votul în judeţul Dâmboviţa:

 • ANINOASA: La secţia 130, primarul Constantin Maricescu face presiuni pe cetăţeni, încercând să-i determine să voteze candidatul Victor Ponta. De asemenea, sunt împărţite fulare cu însemnele PSD.
 • ULMI: La secţia de votare din Matraca, cetăţenii sunt aduşi la vot cu microbuzul şcolar.
 • În localitatea Dumbrava, viceprimarul abordează cetăţenii în faţa secţiei, încercând să-i determine să voteze candidatul PSD.
 • În localitatea Şerbăneşti, se distribuie pachete electorale.
 • Târgoviște – Alianţa Creştin Liberală Dâmboviţa a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie, pe numărul de urgenţă 112, că  persoanele cu dizabilităţi neuro-psihice de la Ţuicani au fost aduse, de către conducerea unităţii, să voteze la secţii din municipiul Târgovişte (Liceul „Spiru Haret”).

Departamentul de comunicare al ACL

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: