140 de ani de la înființarea PNL: Discursul Președintelui Crin Antonescu

Crin”Urarea mea la această vârstă extraordinară este să aveţi în continuare puterea de a crede în aceste valori şi a le servi, de a apăra, prin vocaţia originară a PNL, democraţia, libertatea şi prosperitatea, statul de drept, de a avea puterea de a apăra Parlamentul, chiar când nu aveţi majoritate. Nu există în istorie democraţie fără un Parlament puternic. De a apăra prezumţia de nevinovăţie, chiar când adversari sunt arestaţi, pentru că înseamnă stat de drept şi de a apăra prin comportament şi ce vă pune la dispoziţie acest statut, rolul politicienilor şi al partidelor. De a crede mereu şi până la capăt că singura sursă legitimă durabilă a puterii este cetăţeanul. (…) 140 de ani înseamnă mult. E o vârstă extraordinară, un moment extraordinar şi, ca întotdeauna când am celebrat astfel de momente, sunt stăpânit de o emoţie de la an la an mai puternică. Foarte probabil, e ultima oară când mă adresez unei adunări liberale şi, de aceea, o fac cu tot sufletul. În spatele acestor cuvinte nu stau nici interese, nici aşteptări, nici reţineri. (…) Vă spun în ceas aniversar, cu tot dragul şi respectul şi cu toată inima, partidele ca şi indivizii, nu pot hotărâ cât trăiesc, dar cu siguranţă hotărăsc cum trăiesc, şi experienţa aceasta extraordinară a PNL este şi acum şi va fi şi în anii următori determinată de identitatea sa, de cine este şi cum trăieşte pentru România acest partid. (…) Fondatorii PNL, cei care apoi, şi prin intermediul acestui partid, au întemeiat România, care au construit democraţia românească interbelică, au fost cu certitudine o elită. Pretenţia noastră, cred, a tuturor liberalilor de după 1990, este de a fi la rândul nostru o elită.”

Etichete:, ,

8 comentarii pe “140 de ani de la înființarea PNL: Discursul Președintelui Crin Antonescu”

 1. Bendis 20 mai 2015 la 10:06 PM #

  Candva ma intrebam cum ar fi aratat Romania AZI, daca in anii ’90 romanii alegeau monarhia. Astazi ma intreb cum ar fi fost daca Romania il avea presedinte pe Crin Antonescu. Un lucru stiu sigur … ROMANIA a pierdut un politician valoros, un orator far’ de cusur. Pacat!

  Apreciat de 1 persoană

 2. georgeta hagiu-manda 21 mai 2015 la 12:13 AM #

  Singurul politician roman in care am incredere si pe care l-am votat cu incapatinare si in 2014. Politica romaneasca e mai saraca si mai lipsita de substanta fara Crin Antonescu. Eu nu mai am cu cine vota si asta dupa 25 de ani de democratie ,chipurile. Sunt foarte revoltata si foarte dezamagita.

  Apreciat de 1 persoană

  • Elena 21 mai 2015 la 2:44 PM #

   L-am votat, l-am admirat si este singurul politician pe care-l respect. Sper ca timpul va vindeca ranile si dezamagirile si se va intoarce si mai cred ca ne este dator cu asta !

   Apreciat de 1 persoană

 3. Stelian Rotaru 21 mai 2015 la 6:26 PM #

  niciun vorbitor nu s-a ridicat la discursul lui Antonescu ! In cuvinte putine si bine gandite a spus tot ce se putea spune (fara „fituica” !) ! Cine a vrut sa inteleaga a inteles ! Cine nu, …NU !

  Apreciat de 1 persoană

 4. pozeDECAT 21 mai 2015 la 7:59 PM #

  Aveti dreptate in aprecierea lui Crin Antonescu, apreciere pe care am avut-o si eu. Din cauza acestei aprecieri pe care o aveam am si ajuns sa-l consider si cea mai crunta dezamagire precum si cauza principala pentru care am tras linie in dreptul PNL ca partid. Asta pentru ca PNL, ca urmare a initiativelor de neinteles ale fostului politician Crin Antonescu, s-a colmatat in canalul PDL si al PPE. In timp se va deconta asta.

  Apreciază

 5. Marian Florin 23 mai 2015 la 8:18 PM #

  D-le Presedinte intoarceti-va inapoi unde va e locul ,,,noi avem nevoie de un politician pregatit …numai avem timp sa aseptam un alt personaj pe care il cunoaste lumea,,,e nevoie sa iesi-ti din anonimat,,,nu puteti parasi scena politica asa usor,,,lasa-ti orgolile deoparte si ajutati Romania sa faca un pas inainte,,,va asteptam ,,cu respect din Hamburg.

  Apreciat de 1 persoană

 6. KMY 23 mai 2015 la 11:29 PM #

  RESPECT CRIN ANTONESCU

  Apreciat de 1 persoană

 7. dadianateodorescu@yahoo.com 25 mai 2015 la 12:18 AM #

  Dl.Antonescu, si eu v-am votat „cu incapatanare” in 2 si 16 noiembrie 2014. NICI EU NU MAI AM cu cine VOTA! Si sunt foarte ” revoltata si dezamagita !”Dar SPER, in continuare, ca veti reveni „acolo unde va este locul”, adica „at the top of our political scene!”LOADS OF LUCK!

  Apreciat de 1 persoană

%d blogeri au apreciat: