Declarație de presă: Domnule Ponta, USL nu mai există! Cum nu mai există nici legitimitatea dumneavoastră ca premier!

Zlati

Domnul Victor Viorel Ponta, încă premier al României, a recidivat ieri, în studioul unei televiziuni prietenoase. Domnul VV Ponta a susținut, în fața camerelor de luat vederi, că legitimitatea sa constă în votul celor peste 5 milioane de alegători care, în decembrie 2012, au votat USL.

Domnul Ponta uită ca USL a însemnat, pentru acei alegători, PSD și PNL, precum și o promisiune asupra unui viitor pe care victoria USL în alegeri urma să îl configureze: Victor Ponta – prim ministru, Crin  Antonescu – președinte. Dar chiar și așa, votul popular din 2012 nu a fost acordat lui Vicor Ponta pe persoană fizică, iar acesta nu se poate auto-investi ca unic depozitar al voinței politice majoritare, exprimate în favoarea USL. Oricum ar fi fost însă în 2012, azi USL nu mai există, iar Klaus Iohannis este președinte ales al României, astfel încât această legitimitate des invocată de către VV Ponta nu mai există nici ea.

Singura legitimitate rămasă premierului Ponta este aceea a votului acordat de către Parlament guvernului format în decembrie 2012. Dar chiar și acea legitimitate a dispărut, de vreme ce majoritatea parlamentară care azi îl susține pe premierul Ponta nu mai este aceeași din 2012.

Astfel încât, dacă ar fi fost cinstit față de sine și față de cele 5 milioane de români care în 2012 au votat USL, domnul VV Ponta ar fi trebuit să demisioneze încă din primăvara lui 2014. Dar acest gest ar fi însemnat, în primul rând și înainte de toate, onoare. Ori, la gesturi de onoare din partea politicianului VV Ponta, un premier european care a ales să rămână în funcție deși este urmărit penal, societatea românească a renunțat demult să aștepte.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: