Avangarde: Iohannis se menține în topul încrederii românilor

Agerpres

Președintele Klaus Iohannis se menține în topul încrederii românilor, acesta fiind urmat de premierul Victor Ponta și vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit unui sondaj Avangarde.

Sursa foto: grupul-avangarde.ro

Astfel, 61% dintre respondenți au susținut că au încredere în șeful statului, 38% în premierul Victor Ponta, iar 37% în vicepremierul Gabriel Oprea.

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a obținut 36% din voturile celor intervievați, Traian Băsescu — 21%, copreședintele PNL Alina Gorghiu — 20%, iar fostul ministru Elena Udrea — 8%.

Realizatorii cercetării precizează că diferențele până la 100% sunt formate din variantele de răspuns ”Nu, nu am încredere”, ”Nu îl cunosc” și ”Nu știu/ Nu răspund”.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 august, pe un eșantion de 800 de persoane și are o marjă de eroare de plus-minus 3,46%

sursa: Agerpres

Gândul

Cel mai recent sondaj AVANGARDE arată că preşedintele Klaus Iohannis  a ajuns la o cotă de încredere de 61%, în condiţiile în care, în luna iunie, 73% dintre români susţineau că au încredere în şeful statului.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 38% spun că au încredere în premierul Victor Ponta, iar 37 de procente l-au indicat pe vicepremierul Gabriel Oprea drept un politician de încredere. Astfel, sondajul arată şi că vicepremierul Gabriel Oprea se află doar la un procent distanţă de premierul Victor Ponta, preşedintele UNPR având un grad de încredere de 37%.Următorul politician în topul încrederii este Liviu Dragnea, indicat de 36% din respondenţi, iar la  mare distanţă de cei doi se află fostul preşedinte Traian Băsescu, cu 21% încredere. În urma lui,  copreşedintele PNL Alina Gorghiu a fost indicată drept un politician de încredere de către 20% din respondenţi. Pe ultimul loc se află Elena Udrea, cotată cu opt procente ca nivel de încredere.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 15-23 august, pe un eşantion de 800 de persoane şi are o marjă de eroare de +/- 3, 46%.

Sursa: adev.ro/ntndsh

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: