Începe sesiunea legislativă septembrie-decembrie 2015

Desigur, prioritățile legislative sunt cele ale grupului parlamentar:

  • Codul Fiscal
  • Bugetul pentru anul 2016
  • Legea votului prin corespondență
  • Modificarea legislației privitoare la învățământul preuniversitar
  • Pachetul de legi pentru IMM-uri
  • Legea Salarizării Unitare în sistemul bugetar.

Personal, aș adăuga pe lista aceasta de priorități Legea Lobby-ului precum și o participare cât mai eficientă la progresul lucrărilor pe noua Lege a Educației Naționale.

ParlamentProbabil că toamna aceasta va însemna accederea Partidului Național Liberal la guvernare, singur sau într-o alianță (mai mult sau mai puțin nefericită, depinde de ingredientele alianței). În acest caz, atenția mea se va concentra în foarte mare măsură pe activitatea noastră guvernamentală, pentru a evita ca noi să acționăm, odată ajunși la putere, la fel ca ei.

Prin intermediul activităţii mele interne, în cadrul grupului parlamentar, voi căuta să întăresc prin propria mea activitate ideea parlamentarismului și, prin pozițiile luate față de diversele teme politice care se vor impune în timp, voi încerca să asigur preponderența actului legislativ față de activitatea executivului.

Este bine că avem un program de guvernare, sper că o alianță nu îl va denatura în liniile sale esențiale, eu voi căuta ca, în limitele ariei mele de autoritate și răspundere, să mă asigur că respectivul program de guvernare va fi aplicat, iar nu va rămâne un act într-un fund de sertar, invocat doar la ocazii festive.

Nu sunt foarte optimist, mi-am cam pierdut optimismul în ultima jumătate de an, perioadă a bâjbâielilor și a lipsei de viziune. Dar ceea ce încă mai cred că este posibil este ca, dovedind onestitate față de noi și față de electoratul nostru, curaj în fața provocărilor și realizarea unui echilibru între promisiuni și realizări, să fim capabili noi, liberalii, să ne reclădim partidul și să reconfirmăm alianța dintre PNL și categoriile socio-profesionale care doresc o adevărată democratizare a sistemului instituțional românesc, care urmăresc modernizarea României, prosperitatea și libertatea cetățenilor săi.

Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: