Declarație de presă: Cotele voluntare în privința admiterii refugiaților, soluția optimă pentru România

Radu ZlatiIntervenția recentă a Președintelui Klaus Iohannis pe tema problemei migranților care au asaltat Europa a fost de natură să-i bucure pe toți cei care l-au votat în 2014 – și nu doar pe aceia. Afirmând cu subiect și predicat că România nu este de acord cu ideea cotelor de refugiați impuse și că statul român poate acorda azil unui număr limitat de refugiați, Președintele României a făcut, după opinia mea, ceea ce trebuia să facă: să pună mai presus de orice interesele de acum și de mâine ale statului și poporului pe care îl reprezintă. Este atitudinea unui bărbat de stat, atitudine pe care sper din toată inima că nu și-o va schimba sub diferitele presiuni externe. Consider pozitiv și faptul că cealaltă parte a puterii executive, Guvernul – reprezentat prin șeful acestuia, domnul Victor Ponta – nu a făcut notă discordantă în raport cu afirmațiile Președintelui.

Este momentul ca și puterea legislativă, Parlamentul, să confirme și să întărească, printr-o luare de poziție publică, fermă și clară, pozițiile Executivului. În acest sens, o declarație votată într-o ședință a Camerelor reunite, ar fi binevenită.

Totodată nu pot să nu fiu consternat de poziția europarlamentarilor români care, cu excepția a doi reprezentanți ai UDMR, nu au urmat linia adoptată de către executivul de la București. Deplin conștient de faptul că, odată aleși, europarlamentarii români încetează să-i reprezinte în mod strict pe cetățenii României, devenind purtătorii de interese ai tuturor cetățenilor Europei, mă întreb totodată dacă nu cumva europarlamentarii noștri, adoptând rezoluția privitoare la cotele impuse de către Comisia Europeană, au uitat că au ajuns în forul european fiind votați de către cei care trăiesc la gurile Dunării, nu ale Rinului; sau că, autorizat prin Constituție de a reprezenta voința cetățenilor români, inclusiv a celor care i-au trimis pe onorații europarlamentari la Strasbourg, este Klaus Iohannis, nu doamna Merkel sau domnul Junker.

Acestea fiind zise, îi felicit pe domnii Klaus Iohannis și Victor Ponta pentru sprijinirea ideii cotelor voluntare în ceea ce privește acceptul imigranților pe care Europa se consideră nevoită să îi primească (dintre care doar o parte pot fi considerați refugiați!) și le doresc statornicie și tărie. Nu sunt singuri, românii sunt alături de ei.

Radu Zlati,

Deputat PNL

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: