Despre memoria instituțiilor

radu zlatiNu voi comenta comunicatul (decizia) CSM privitoare la declarațiile mele asupra conexiunilor dintre premierul Ponta, procurorul-șef Nițu și procurorii din subordinea celui din urmă (raport care poate fi găsit aici – www.inspectiajudiciara.ro). Nu de altceva, dar CSM nu este (nu poate fi!) inamicul meu și nu cu el am de dus un război. Voi spune doar că CSM s-a vădit a dispune de o memorie deficitară. Spun aceasta deoarece domnul Nițu a participat la un concurs pentru funcția de procuror-șef, în timpul ministeriatului asigurat de către Mona Pivniceru. În comunicatul CSM prin care era dat un aviz negativ (noiembrie 2012), se spunea:

(…) nu întrunește condițiile și exigențele necesare funcției de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, nu doar din punctul de vedere al lipsei unei viziuni strategice asupra managementului  Ministerului  Public, dar și din  perspectiva structurii de personalitate, respectiv a abilității de a relaționa cu personalul, de a empatiza și de  a  reuși  motivarea și mobilizarea acestuia în  vederea  participării la realizarea obiectivelor Ministerului Public, toate pe fondul unei rezistențe scăzute la stres și al unei disponibilități limitate la efort susținut.

La numai câteva luni distanţă, în mai 2013, același CSM conchidea:

(…) a avut o serie de inițiative în modernizarea managementului Ministerului Public, a demonstrat receptivitate la criticile formulate de Secția de procurori cu ocazia interviului din 22 noiembrie 2012 , constatându-se totodată disponibilitatea sa de a colabora cu întreaga echipă propusă de ministrul Justiției pentru conducerea Parchetului de pe lângă ICCJ, DNA și DIICOT.

Cu alte cuvinte, în noiembrie 2012 CSM mai că nu îl trimitea la Bălăceanca pe domnul Nițu, pentru ca după încheierea pactului Băsescu-Ponta, domnul Nițu să fie reevaluat mult în bine. Ori între timp s-a întâmplat o minune, ori pactul de coabitare și faptul că era clar că domnul Nițu era parte a acestui pact și-au spus cuvântul.

Las cititorilor mei sarcina de a trage o concluzie!

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: