Reflectări în presă, săptămâna 7-13 Decembrie 2015

Radu Zlati

Agerpres: Declarație de presă Radu Zlati: Lucruri bune și mai puțin bune de la Ministerul Educației

În aceste condiții, nu pot decât să repet cele spuse în declarațiile politice și de presă anterioare: un buget care prevede pentru Educația Națională un procent mai mic de 5% din PIB nu poate fi considerat un buget care să poată fi votat.

DC News: Bugetul Guvernului Cioloș și Educația Națională

Cu alte cuvinte, bugetul pentru Educația Națională este, în continuare, unul de Mizerie Națională. Unul care condamnă învățământul românesc la perpetuarea situației actuale: un învățământ care, prin rezultate (testele PISA, locurile ocupate de către universitățile autohtone în topurile universitare mondiale), se poate compara nu cu statele europene, ci cu statele mediu dezvoltate ale Africii.

Napoca News: Deputatul liberal clujean Zlati critică bugetul Guvernului Cioloş

Deputatul PNL Radu Zlati (foto) a criticat vineri Guvernul Ciolos si in special Ministerul Educatiei pentru ca a alocat un buget prea mic Educatiei, in ciuda faptului ca acesta a fost putin marit fata de anul trecut. Insa aceasta marire ar urma sa se duca catre maririle salariale pentru profesori si in final suma alocat efectiv programelor educationale ar urma sa fie mai mica. Zlati solicita 5% din PIB pentru Educatie si ii cere ministrului Adrian Curaj sa “să îl obțină sau să își piardă funcția luptând pentru acest fapt

Ultimele Știri: Bugetul Guvernului Cioloș și Educația Națională

Un deputat liberal reproșează Guvernului lipsa de sinceritate. ”Din partea unor tehnocrați așteptăm măcar acea sinceritate seacă pe care unii o numesc cinism: adevărul întreg, gol-goluț, adevărul și numai adevărul”, scrie Radu Zlati într-un editorial pentru DCNews.

Știri pe Surse: Un deputat PNL critica Guvernul: Ce problema semnaleaza acesta

Deputatul PNL Radu Zlati a criticat vineri Guvernul Ciolos si in special Ministerul Educatiei pentru ca a alocat un buget prea mic Educatiei, in ciuda faptului ca acesta a fost putin marit fata de anul trecut. Insa aceasta marire ar urma sa se duca catre maririle salariale pentru profesori si in final suma alocat efectiv programelor educationale ar urma sa fie mai mica.

Palo.ro: Declarație politică – Deputat Radu Zlati (PNL)

Chiar și așa, membrii Guvernului sunt ținuți să respecte cetățenii, căci mandatul primit din partea Parlamentului i-a transformat pe membrii Guvernului în primii servitori ai poporului, iar nu în niște arendași aroganți. 

AgerpresDeclarație de presă Radu Zlati: Despre Guvernul de doi. Bani.

Cum orice ‘tehnocrat’ expert în IT poate adeveri, funcționalitatea unui sistem este determinată de calitatea celei mai slabe componente a sistemului. Cele trei slăbiciuni menționate mai sus (mai sunt și altele, fără îndoială) trebuie remediate. Altfel, riscăm ca, având miniștri de doi lei, să avem, în cele din urmă, și un guvern de doi. Bani.

Pagina de politică: Deputat PNL, despre Anca Dragu: Pentru GAFE similare, miniștri din guverne politice au plecat din funcție

Zlati susține că miniștrii tehnocrați al lui Cioloș trebuie să „respecte cetățenii” nu să se transforme în „niște arendași aroganți”, sugerând că Dragu ar fi trebuit să fie sancționată pentru această declarație.

Palo.ro: Declarație politică – Deputat Radu Zlati (PNL)

Sunt îngrijorat pentru faptul că Guvernul a solicitat o procedură de urgență pentru dezbaterea și votarea Bugetului în Parlament.

Agerpres: Declarație politică Radu Zlati: Dorește Guvernul un parteneriat cu Societatea civilă și cu partidele politice?

Dacă nu vom putea reprezenta în mod eficient interesele locale și regionale, să încercăm, zic eu, să reprezentăm, cu cinste și onoare, măcar interesele generale ale românilor. În acest sens, propun colegilor parlamentari să aprobăm acele amendamente care vor duce la mărirea cotei alocate Educației Naționale. Căci a investi în educația copiilor noștri reprezintă cea mai bună investiție, investiția în viitor.

 

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: