Rezoluție privind realizarea proiectului: Politici în sprijinul familiilor active, în vederea refacerii echilibrului demografic în România

PNLPreambul

Date statistice referitoare la scăderea populației și prognoze privind menținerea trendului de scădere a numărului de locuitori din România pentru perioada urmatoare sunt îngrijoratoare. Autoritați de la nivelul cel mai înalt atrag atenția asupra  necesitații  dezbaterii în societate a problemei referitoare la demografie și asupra necesitații unei viziuni unitare pe termen lung pentru soluționarea acestei probleme.

Lipsesc politicile publice susținute constant, politici coerente pentru a sprijini familiile tinere să devină parinți, în special a celor active, cu consecinţe dezastruoase şi dezechilibre ale relaţiilor economice şi macrosociale.

Vă propunem să fim parte a unui proiect public de importanță majoră, un proiect social care trece de orice doctrina politică ținând seama de prezervarea valorilor creștine. In fapt vorbim despre familie, despre societate si despre refacerea echilibrului demografic. Prin acest proiect, de fapt, lansăm o dezbatere publică amplă asupra unei teme la care toate partidele trebuie sa răspundă.

Grupul Parlamentar PNL și Organizația Femeilor Liberale pot fi cei care doar inițiază această mișcare pentru că există o preocupare constantă a parlamentarilor și a femeilor liberale în legatură cu acest subiect.

Dificultăți în achiziționarea de locuințe pentru tineri; locuri insuficiente în gradinițe și creșe; dificultăți în asigurarea  siguranței  și supravegherii copilului după orele de școală până la finalizarea programului de lucru a părinților; un sistem de educație care nu oferă perspective absolvenților de liceu sau facultate; măsuri fiscale insuficiente pentru sprijinirea familiilor active cu copii – sunt câteva dintre problemele care revin constant în discuții în societate.

Pentru a răspunde acestor probleme considerăm că ar trebui realizat un pachet legislativ coerent și transectorial care să fie apoi aprobat și implementat.

Avand in vedere cele de mai sus,

Biroul Permanent Naţional al PNL decide următoarele:

1. PNL consideră că reducerea  populației României în ultimii 25 de ani și perspectiva sumbră pentru urmatorii ani, în lipsa unor politici publice, vor avea consecințe grave pentru societate

2. PNL recunoaște necesitatea demararii unei dezbateri în societatea românească pentru identificarea cauzelor scăderii populației și găsirea  soluțiilor pentru refacerea echilibrului demografic

3. PNL mandatează Grupul Parlamentar Liberal și Organizația Femeilor Liberale să coordoneze proiectul, să initieze, să dezbată și să depună în Parlament, la începutul lunii iunie 2016, pachetul legislativ în sprijinul familiilor active, pachet care să vină cu soluții concrete aplicate pe termen mediu și lung pentru refacerea echilibrului demografic

4. PNL este conştient de necesitatea unui suport din partea forţelor civice şi politice pentru aprobarea acestui pachet legislativ si mandatează Grupul Parlamentar Liberal și Organizația Femeilor Liberale să demareze colaborarea cu organizaţiile neguvernamentale şi formaţiuni politice, în vederea susţinerii în Parlament a acestuia.

Un comentariu pe “Rezoluție privind realizarea proiectului: Politici în sprijinul familiilor active, în vederea refacerii echilibrului demografic în România”

  1. pozeDECAT 19 ianuarie 2016 la 3:37 PM #

    Cand spuneti „Dificultati in …” va ganditi la familiile active si in sens etnic? Ca toate dificultatile enuntate par ca nu-i impiedica cu nimic pe tigani sa se multiplice. Pare ca pe ei ii stimuleaza ceva, incepeti de la a gasi raspunsul la intrebarea asta.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: