Interpelare adresată către Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, d-a Cristiana Pașca Palmer (22.02.2016)

zlatiDoamnă Ministru

În urma licitațiilor organizate de către ROMSILVA, industria mobilei din România se vede în situația de a nu putea achiziționa din resurse interne masa lemnoasă necesară desfășurării activității proprii.

Această situație, care afectează peste 130.000 de familii din industria mobilei dar încă și mai multe familii din zonele conexe exploatării lemnului este, după cum cunoașteți, rezultatul direct al fixării ca preț de start a licitațiilor pentru masa lemnoasă a unui preț prea ridicat de către ROMSILVA.

Doamnă Ministru, întrucât ROMSILVA nu este un stat în stat ci se află, ca să zic așa, în curtea Ministerului pe care cu onoare îl conduceți, vă solicit să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  • Ce ați întreprins, în mod concret, pentru rezolvarea situației, deoarece era foarte clar, încă din decembrie 2015, că se va ajunge la un punct mort, din cauza inflexibilității conducerii ROMSILVA. Spun aceasta deoarece ROMSILVA s-a ascuns în spatele unei hotărâri de guvern date în toamna anului trecut. Ori, o hotărâre de guvern (de care nu sunteți responsabilă) putea fi înlocuită de o altă HG, pe care ați fi putut-o redacta. Ceea ce nu s-a întâmplat. Sau directorul ROMSILVA minte, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit deja demis de către dvstră, iar nu așteptată luna martie, când ar intra în funcțiune demisia pe care respectivul director și-a dat-o.
  • Dacă vă simțiți, măcar din punct de vedere moral, părtașă la ceea ce aș putea numi un atentat direct la existența unei industrii care aduce economiei românești, numai din vânzările la export, în jur de două miliarde de euro.
  • Dacă vă simțiți răspunzătoare pentru o situație pe care nu ați știut sau nu ați putut să o controlați și rezolvați, și dacă sentimentul răspunderii nu ar implica și, în final, gestul demisiei.

Adaug, la sfârșitul acestei interpelări, că Guvernul pe care îl reprezentați și dvstră înșivă ați găsit căile de rezolvare pentru criza câinilor ciobănești, blocând aplicarea unei legi și modificând-o corespunzător intereselor ciobanilor. Dar Guvernul și Domnia Voastră nu ați găsit sau nu ați dorit să găsiți căile legale de rezolvare a problemelor celor din industria lemnului. Cu alte cuvinte ceea ce s-a putut face pentru câțiva zeci de mii de câini ciobănești, nu s-a putut realiza pentru câteva sute de mii de lucrători din industria lemnului.

Aștept, Doamnă Ministru, un răspuns cât mai rapid la solicitarea mea, atât în scris și verbal.

Cu deosebit respect, Deputat PNL Radu Zlati, deputat PNL

Cluj-Napoca, 22.02.2016

Etichete:, , , , ,

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Despre cum PNL încearcă să ajute 350.000 de familii ce riscă să rămână fără lemne de foc, în plină iarnă | Radu Zlati - deputat de Gherla - 16 noiembrie 2016

    […] OAMENII SUNT ÎN STRADĂ. ÎI AUDE CINEVA? […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: