Ministrul Vlad Alexandrescu ar trebui demis!

radu zlatiMi-am început săptămâna politică atragând atenția domnilor Dacian Cioloș, premier, şi Vlad Alexandrescu, Ministru al Culturii, asupra faptului că există riscul de a fi încălcată legea în cazul organizării concursului pentru ocuparea postului de director al Muzeului Ţăranului Român.

În fapt, în vreme ce OUG 168/2008, devenită legea 269/2009, prevedea ca regulamentul pentru ocuparea posturilor de director al instituțiilor publice de cultură trebuia sa fie aprobat prin hotărâre de guvern, ministerul culturii se pregătea să organizeze concursul pe baza unui ordin de ministru, ceea ce contravenea legii.

Nu am primit, până în prezent, nici o reacție; nici dinspre cabinetul Primului ministru, nici dinspre cel al Ministrului Culturii.

Între timp, Vlad Alexandrescu, Ministrul culturii, recidivează: într-un comunicat de presă privitor la rezolvarea conflictului între salariații Operei Române, se precizează că „Ministerul își rezervă dreptul de a stabili cum anume se va angaja o nouă direcţie generală pentru perioada de după cele trei luni de interimat”.

Atrag atenția domnului Dacian Cioloș asupra voluntarismului acestei afirmații. Ministerul nu are cum să își rezerve vreun drept, deoarece nu are decât dreptul de a urma litera si spiritul legii, adică să respecte cadrul legal trasat prin legea 269/2009. Dincolo de acest comentariu privitor la o declarație poate primită, luând în considerație faptul că Ministrul culturii în mod repetat ignoră legea în exercițiul mandatului său, precum şi faptul că, practic, dacă nu se ține seama de observațiile făcute de către mine în declarația de presă de luni, 18.04.2016, toate rezultatele concursurilor pentru ocuparea posturilor de director al unor instituții publice de cultură riscă să fie lovite de nulitate în cazul atacării lor în instanță, ma alătur colegului de partid Radu F. Alexandru şi solicit premierului Dacian Cioloș demiterea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de Ministru al Culturii.

 

Radu Zlati, deputat PNL

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: