Iulian Andrei: De unde are bani pentru campanie electorală Nicușor Dan?

Motto
Vorbim aici despre cel mai important post din campania electorala locala din Romania, vorbim aici despre un post de unde se vor decide bugete in valoare de MILIARDE de Euro.

In Bucuresti se cheltuiesc 50% din banii din Romania… vorbim aici de interese foarte mari si de foarte multi bani.
Cine crede ca aceasta miza va fi castigata cu un buget din “donatii” este ori idiot, ori nebun.

Politica este o “afacere” foarte rentabila in Romania, bagi 1 leu.. scoti 100.. investitie minima, profit maxim.
Oprescu are bani.. shmecherii cu banii la greu, nu zic ca nu merita.. merita.. dar aia din jurul lui s-au cam intins la bani… nu se discuta… doar a tinut afacerile Bucurestiului 5 ani… Prigoana.. baiat de caracter si de treaba.. are si el bani ca munceste.chiar este un om cu care poti sa te pui la drum lung si greu numa` ca. s-a inhaitat cu golanii (PDL) dar poate scapa de ei…. dar Nicusor..? Who the fuck is Nicusor Dan?
Cand “rulezi” bugete si interese strategice de miliarde de euro in cativa ani profitul este de minim 1 miliard Euro..
Cum sa faci sa ajungi in postura in care “bagi 1 leu.. scoti 100 lei”? Simplu! Ajuti/sponsorizezi pe cineva sa ajunga primar! Daca este un “necunoscut” cu atat mai usor faci mai multi bani!
Pentru un profit de minim 1 miliard euro parca “se merita” o mica investitie posibil riscanta inbtr-un candidat de 1 milion sau 2 milioane euro.. iar daca “investesti” in toti candidatii cu sanse sa iasa primari atunci 100% iti iese bagi “3-4 lei.. ies 100″.
Minunat, asa-i?

Scepticii ar obiecta imediat: “De unde miliarde de euro buget la primarie???”
Dar nimeni nu a zis de “bani la vedere”:
– Vrei sa iti faci un etaj la vila.. costa
– Vrei sa iei in proprietate un teren de milioane.. costa
– Vrei sa faci o ceva.. orice.. costa
– Vrei sa amplasezi ceva reclama.. costa..
Orice .. dar absolut orice este imobiliar nu misca fara sa fie nevoie sa sari cu spaga la Primarie.. nu zic ca la primar.. ci la intregul aparat administrativ si bagatori in seama… sa nu mai zic de comisionari si intemediari…

==============
De undeva, din necunoscut, sau din anonimatul miilor de necunoscuti care incearca sa iasa la suprafata a aparut un candidat la Primaria Bucuresti, Nicusor Dan..
De unde are bani pentru campanie electorala Nicusor Dan?

Adica “Who`s your daddy?”…

Nimic nou aici, numai ca acest candidat nu este sub umbrela unui partid ci este “independent”.
S-au mai vazut independenti care candideza peste tot in politica, dar aproape toti erau OAMENI CU FOARTE MULTI BANI!
Si iata cum un “anonim” pentru ca sunt sute de olimpici sute de campioni sute de oameni la fel de “anonimi” ca Nicusor Dan care sunt bagati in sute de organizatii care se judeca cu Primaria care sunt nonprofit si alte alea alea… cum de are bani Nicusor Dan sa investeasca minim 1 milion Euro in aceasta campanie electorala?
Pentru ca nu ai cum sa candidezi si sa “te vezi” pe strada sau online cu un buget sub 1 milion de euro…

Voi vorbi acum numai din punctul de vedere al cunoscatorului mediului online, pentru ca lucrez in domeniu de la inceputul industriei Internet in Romania… adica din 1997

Pe Online, un website profesionist, care nu ar arata asa daca nu s-ar investi minim 10,000 Euro, vizibilitate pe Google si pe Facebook, care costa minim 100,000 Euro, suporteri, aplaudaci, banere publicitare.. cheltuieli de minim 150,000 Euro pe online, GARANTAT.

Hai sa “luam un pic la bani marunti” pe Nicusor Dan la sectiunea “online”:
a) Reclama pe goagle, goagal, gogle :) .. minim 50,000 Euro!

sau

Who the fuck is Simona Tache? O piscotara de pe net care isi vinde parerile pe 100Euro?
Nu stii ce este piscotar / piscotara? Piscotarul / piscotara este o specie degenerata sau involuata de jurnalist Web 2.0 ce s-a trezit brusc dupa 2005  cu calculator si confectioneaza articole comandate in stil advertorial si dat cu parerea dupa cum bate euro` :)))))

vezi aici: http://uli.ro/?p=8224
si aici: http://uli.ro/?p=8124

b) Reclama pe Facebook – minim 20,000 Euro
c) Website PROFESIONIST de superdesigneri / agentie publicitara, nu de firma de apartament: Minim 10,000 Euro
http://www.nicusordan.ro/
d) Personal campanie pentru online: “aplaudaci Web 2.0″ animatori, moderatori, fani de Facebook – minim 20,000 Euro
e) Videoclipuri profesional realizate, nu “benevol”: Minim 30,000 Euro!

 

 

 

 

 

…………….

Acum oricine stie ca daca se investeste o suma pe online in campania electorala, pe “offline” se investesc minim de 10 ori mai multi bani… banere electorale, staff electoral, consultanti, chirii, etc etc .. ajungem astfel la mai mult de 1,000,000 Euro.
Un exemplu este o simpla mesa publicitara, din sutele puse, care costa cateva mii de euro lunar…

Dovada ca este MARE ANGAJAMENT este Mircea Kivu, unul dintre cei mai buni sociologi romani care pot sustine o campanie electorala, eu as zice al doilea, dupa Alin Teodorescu… ei de un asemenea om sa il angajezi, in perioada electorala cand este “bataia pestelui” la facut bani.. un asemenea om nu se baga fara minim 50,000 Euro… nu uitati.. salariul care il are un asemenea om depaseste 10,000 Euro / lunar..

Sper ca nu sunteti naivi ca Mircea Kivu este consultant si conducator de campanie electorala “pro bono” adica gratis acum cand ar trebui sa isi scoata banii din plin sezon.. pro bono se face in perioadele moarte.. nu cand este secretul asa de mare!
Cat despre buget? Din donatii nu ai cum sa strangi mai mult de 20,000 Euro.. chiar nu ai cum pentru ca daca va uitati la campaniile umanitare cu cazuri foarte dramatice si foarte mediatizate, abea se strangeau 50,000 Euro… dar apoi pentru un politician.. necunoscut???!!! Nici 10,000 Euro nu ai cum sa strangi din donatii!!

MAREA intrebare este: CINE PLATESTE CAMPANIA ELECTORALA A LUI NICUSOR DAN???

Cu 50,000Euro din donatii “nu te vezi” in campania electorala pentru primaria generala decat pentru maxim 1 singura zi!
Sper ca nu sunteti atat de naivi sa credeti ca a costat doar 50,000 Euro campania electorala a lui Nicusor Dan.
Sper ca nu sunteti atat de naivi sa credeti ca se pot strane din donatii mai mult de 10,000 Euro pentru campania electorala a lui Nicusor Dan.

Daca vreti sa vedeti cat costa campaniile electorale, ia de aici:
http://www.slideshare.net/james.burnes/how-obama-won-using-digital-and-social-media-presentation
http://www.slideshare.net/socialmedia8/case-study-the-barack-obama-strategy-993931
http://www.slideshare.net/alesko/analysis-of-barack-obama-election-campaign-by-draftfcbi

Raspunsul la aceasta intrebare il veti afla in urmatorii 5 ani.. daca iese Nicusor Dan va fi jale mare… personal miros o mare pacaleala… cine a platit din umbra milioanele campaniei sale electorale este prea venal pentru a vrea sa fie public.

Acest articol nu este nici PRO nici CONTRA, nu sunt in nici un partid, nu merg la vot, nu am luat nici un ban pentru acest articol, sunt doar curios :) si poate o sa primesc raspunsul la intrebarea neconventionala: “Who`s your daddy?” :)

sursa: Iulian Andrei

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: