Cătălin Predoiu (Adevărul Live): Nu mai am ce discuta cu Nicuşor Dan

predoiuDe ce au eşuat negocierile cu Nicuşor Dan?

Care din ele, că sunt mai multe. Să o luăm de la început. Ce ştiu eu: domnul Dan a cochetat mai mult cu PNL. Prima întâlnire a fost cu domnul Orban. Dânsul ştia ce face. La ceva vreme, domnul Nazare mi­-a spus că e intenţia domnului Dan de a sta de vorbă cu mine. Ne­-am întâlnit în Modrogan, în 22. Nu s-­a discutat de alegeri. Dar i­-am spus: dacă tot eşti aici, să-ţi spun ce vreau, să aduc tineri în politică, să fac un centru de excelenţă, să fac o construcţie pe termen lung la filiala Bucureşti. Legat de alegeri i-am zis  că am văzut declaraţia doamnei Firea. Că îi oferă un post de viceprimar. I­-am zis să nu se dea la nimeni, să stea până în ultima săptămână. Nu ştiam atunci că vorbesc în dodii pentru Nicuşor Dan: el nu era nici de stânga, nici de dreapta. Apoi, au fost întâlnirile în marja candidaturii. A fost, în cele din urmă, întâlnirea de ieri. De a face un sondaj. Eu nu am fost acolo. În acest moment, orice discuţie legată de case de sondare nu-­şi mai au rostul. Până la ora 21.00 a avut o ofertă. A tratat-­o cu refuz. Acum, singura preocupare a mea este doamna Firea şi temele de campanie. Asta e preocupare mea. Nu mai am nimic de discutat despre case sau căsuţe. Preocuparea mea e să le spun bucureştenilor că îi paşte un pericol. Sunt oameni care ar putea face trafic de influenţă, afaceri cu terenuri etc.

Despre oamenii din spatele lui Firea

Acum am primit şi eu de la staff­ul meu. Pot să vă citesc? Despre domnul Pandele. 2004: 17 hectare din Pipera tranzacţionate prin intermediari ai lui Pandele, revândute până au ajuns la Negoiţă şi Oprea. 68,3 hectare din Pipera Tuinari deturnat de Guvernul Năstase. Scos abuziv din proprietatea RAPPS, dat la Voluntari.

Eu am cheltuit 35.000 de euro. Comparaţi cu cele câteva sute de mii de ero cheltuiţi de contracandidaţi. Nicuşor Dan a fost transparent. A arătat de unde are banii. Dar, în schimb, la doamna Firea, nu se spune nimic.La mine, oamenii au venit la partid şi au donat bani. Fiecare cât a putut. PNL­ul este cel care răspunde acum comandamentelor străzii. Alţii, răspund imobilarilor din Bucureşti.

Îi uneşte pe Firea şi Dan strategia de a face lecţia de morală PNL­ului. Cred că doamna Firea mănâncă acum floricelele lui Ponta. Stă acum şi mănâncă floricelele urmărind campania. Mie nu mi­a dat nimeni niciun ban. Vin cu venituri proprii. În campanie eu nu am nicio obligaţie faţă de vreun dezvoltator imobilizar. Miza campaniei e să vedem cine candidează pentru Bucureşti. Nu să facem morală.

Despre Ponta

Domnul Ponta face parte dintr­-o congregaţie a corupţiei. Eu îi spun să­-şi vadă lungul nasului. Nu am ce discuta cu un om care şi­-a hoţit şi teza de doctorat. El mai întâi să dea explicaţii despre ce a făcut în Dubai. Acum vrea şefia Camerei Deputaţilorr. Dar ce a făcut între timp? A jucat golf? Pregătesc băieţii perioada de toamnă când vor ataca Justiţia. Domnul Ponta şi cei din spatele lui Firea sunt de partea răului

Ultima întâlnire cu Nicuşor Dan

M-­am întâlnit la TVR. Am stat la o ţigară, am vorbit ce mai facem. Am plecat de acolo cu gândul că vom avea un răspuns. Am văzut destule campanii şi sondaje. Cât de mult se pupă sondajele şi exit­poll­urile de seara cu rezultatele finale. Domnul Dan poate acum să se sondeze cât vrea.

Despre contracandidaţi

Domnul Barbu e un erudit. Mi­-a plăcut de dumnealui. E un bun sfetnic, nu şi un bun primar. Doamna Firea e un excelent om de televiziune, o prezenţă agreabilă. Însă, când discutăm de interese, vin alţii şi o dau la o parte. Domnul Dan: înţeleg, s­-a ocupat de urbanism aproape zece ani. Întrebarea pe care o pun bucureştenilor e: cui daţi casa pe 5 iunie?

Despre candidaţii liberali

M­-am delimitat şi m-­am dezis (n.r.­ de Răzvan Sava, candidat la Sectorul 4). Nu sunt mulţumit cu această situaţie. Eu spun: nu suntem perfecţi. Un partid mare îmbracă multe opţiuni şi viziuni. D­-aia suntem liberali. Nu sunt de acord cu domnul Sava, dar nu mă pot pune cu ceea ce spune el de pe teren. De aici şi până a­i crăpa capul în două domnului Sava e mare distanţă. Când am rupt fotografia a fost o delimitare clară. Dacă pe 6 iunie Sava e primar înseamnă că a fost girat de electorat. Ce să fac eu. Să mă pun cu electoratul. Nu­-mi place Piedone. Piedone nu e în partidul nostru şi nici nu va fi.

Despre Piedone şi Sava

Pentru mine un primar bun e mai mult decât a face două parcuri. Deci, nu. Pentru mine un primar trebuie să aibă viziune. E bine să fii aproape de oameni, să vii în piaţă. Însă, e nevoie şi de integritate. E nevoie de o cuminţenie a unui primar, de onestitate.

Despre filmuleţul cu Alexe

Domnul Alexe spune că e un film de acum câţiva ani de zile, căruia i s­-a dat drumul ieri. Comentaţi dumneavoastră. Soarta lui politică e legată de campania doamnei Pocora. E direct interesat. Nu cred că un om politic îşi sacrifică cariera pentru o posibilă prietenie.

Despre proiectul pentru Bucureşti

În primul rând, rețeaua de transport. Trafic inteligent, semafoare inteligent, culoar unic RATB, piste pentru biciclete. În al doilea rând, terminarea marilor proiete de investiţii: centura cu patru benzi, intrările în oraş şi inelul median al Capitalei, plus pasajele. Sava face acum pasajul. Uite, Sava termina pasajul. E nevoie de un primar care să coopereze cu Guvernul. I­-am spus şi lui Nicuşor Dan: cum impui tu terminarea şoselei de centură celor din Guvern când ai trei consilieri? Cu ce argumente vii? Dacă dă de un primar „cumsecade“ ca Ponta? (…) În orice ţară civilizată un om ca Ponta era la „pubela de gunoi a istoriei“. La noi, nu. Zgonea a încercat să spună ceva, dar nu a putut.

Despre PSD şi faptul că aceştia sunt favoriţi

Au un electorat captiv. Sunt foarte buni, pricepuţi, doctori chiar, la minciună. Şi-­au inventat mereu în laborator persoane care captat încrederea. Şi eu am avut încredere în Ponta. Apoi, mi­-am dat seama. Geoană, care l­-a făcut purtător de cuvânt, mi­-a spus că Ponta era primul care­-l turna la Băsescu

Dacă i­-a oferit un post de viceprimar lui Nicuşor Dan

Nu am făcut un astfel de troc, nu i­-am făcut o astfel de ofertă.

Despre viitorul premier

Eu vreau să discut despre competențele şi capacitatea primarului general. Primarul poate evolua în context favorabil: să aibă şi majoritate în CGMB, un premier din acelaşi partid etc. Dar trebuie să te aştepţi şi la ce e mai rău (n.r.­ cazul în care un primar nu are şi susţinere politică).

Dacă ar putea colabora cu un premier ca Ponta

Aşa cum v­am spus. Vrei să ai viaţă de coşmar, dispreţuieşte Bucureştiul. Eu pot sta de vorbă cu un om 31.05.2016 pe care­-l desconsider total, din punct de vedere personal. Dacă interesul pentru Bucureşti o cere, pot sta de vorbă. Lupta politică e luptă politică. Atât.

Despre posibila demisie

Datoria mea e să fiu profesionist şi să lupt cu energia mea. Nici nu iau în calcul lucrul acesta. Nu pentru că sunt stupid. Eu nu stau să mă gândesc la treaba asta. Mintea mea e concentrată pe altceva. Dacă va scoate peste 20%? Încă o dată vă spun. Alegerile nu s-­au încheiat. Eu am şansa mea să fiu primar. E o întreagă sarabandă a sondajelor în această perioadă. Casele de sondaj să se bată între ele. Noi avem altă treabă: să le spunem bucureştenilor să voteze în cunoştinţă de cauză.

sursa: Adevărul

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: