Viitorul României înseamnă români sănătoși și bine educați

Radu Zlati

Agitația electorală a ultimei perioade a lăsat prea puțin loc în spațiul public pentru dezbaterea soluției pe care Ministerul Muncii o propune la modificarea Legii Salarizării.

Dar ceea ce trebuie spus nu poate fi tăcut, astfel încât, în dubla mea calitate, de deputat și de cadru didactic, nu pot decât să afirm cu tărie ceea ce, între 2012 și momentul de față, am tot spus celor care au administrat provizoriu destinul acestei țări și al cetățenilor ei: viitorul unei Românii prospere înseamnă români sănătoși și bine educați!

Or, dacă modificările la Legea Salarizării, eventual corelate cu modificarea Legii Sănătății în sensul propunerilor Partidului Național Liberal privitoare la prevenția în sănătate, pot oferi speranțe în legătură cu creșterea indicelui de sănătate al românilor, nu tot astfel se poate vorbi despre educația lor.

Modificările la Legea Salarizării, care au în vedere creșterea pe alocuri substanțială a veniturilor celor care lucrează în sistemul de sănătate, ignoră faptul că un om nu înseamnă doar o ființă bimană și bipedă, ci și și una înzestrată cu rațiune. Dând respectul cuvenit celor care se apleacă asupra stării corpului nostru, să nu uităm de cei care au în grijă dezvoltarea ființei noastre gânditoare, să nu ignorăm cadrele didactice.

Din păcate, mărirea salariilor pentru personalul din Educație, așa cum este ea avută în vedere de către guvernanți, mi se pare o bătaie de joc la adresa celor care lucrează cu tinerele generații, și din acest punct de vedere nu pot decât să mă alătur protestului colegilor mei din sistemul de învățământ.

O reformă a salariilor care ignoră faptul că avem nevoie nu doar de cetățeni sănătoși, dar și de unii bine educați este o reformă șchioapă, pe care personal nu sunt dispus să o accept.

Radu Zlati, deputat PNL de Gherla, Cluj

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: