Sinteză declarații Alina Gorghiu și Cătălin Predoiu din cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, Antena 3

Cover campanieAlina Gorghiu : Va prezint echipa mea, este o echipa destul de mare, echipa noastra care ne va lua locul maine, poimaine. Domnul Chitac este unul dintre cei noi in politica, dar cu o experienta foarte mare, Ovidiu Raetchi candideaza in sectorul meu de suflet, le cer celor din sectorul 5 sa il voteze pentru ca merita, Catalin Predoiu sunt convinsa va face o buna figura la alegeri, il avem alaturi si pe Marius Bodea de la Iasi.

Cred ca trebuie sa dau o explicatie bucurestenilor de ce am avut mai multe variante de candidati. Bucurestiul este un oras administrat de PSD de foarte multi ani, am ajuns sa il avem candidat pe domnul Predoiu si sunt convinsa ca va castiga. Problema Bucurestiului nu este numai ca este administrat prost, ci si ca a fost marcat de nenumarate scandaluri de coruptie, colegii mei va pot spune multe despre aceste lucruri. Poate ne-a luat mai mult pana sa indentificam solutia pentru Bucuresti.

Catalin Predoiu: Vreau sa fac o paranteza si sa va anunt ca am raportat un suces foarte mare astazi in cazul Botnariu.

Despre proiectele pentru Bucuresti

Nu poti de unul singur sa rezolvi problema, Bucurestiul are nevoie de un primar sustinut de un partid puternic, reamintesc faptul ca PNL este un partid puternic care trece acum prin doua procese simultane, proiectul de fuziune, care nu e deloc simplu, si un proiect de reforma interna. Acest start fara pre-campanie in ceea ce ma priveste, a insemnat o campanie mai alerta.

Trebuie sa le explicam oamenilor in ce stadiu sunt proiectele europene. Proiectele sunt la un stadiu deplorabil, e important sa le explicam proiectele si sa le spunem oamenilor ceea ce vrem. Trebuie sa le spunem oamenilor si ceea ce putem sa facem, care e experienta noastra, ce am facut pana acum. In ceea ce priveste calitatile personale, am povestit experienta mea.

Proiectul nostru este un proiect care vizeaza in principal alegerile parlamentare. Am primit un raspuns deconcertant de la Nicusor Dan ca nu tine neaparat sa fie primar general. Mi s-a spus ca indiferent cum arata sondajele, nu se va retrage. Am o viziune pentru Bucuresti si am experienta necesara sa conduc 20.000 de oameni, atat cat are administratia Bucurestiului, eu am mai condus 20.000 de oameni, eu am un partid puternic in spate, care se reformeaza, si doamna Firea are un partid puternic in spate, dar este un partid care nu se reformeaza .

Despre cazul Ragea

Domnul Ragea a fost adus in ministerul Justitiei pentru experienta pe care o are. Eu mi-am facut instruire separata pentru management. Domnul Ragea s-a ocupat de administratie si nu de justitie. Il cunosteam pe domnul Ragea si am lansat un proiect care nu s-a materializat, am inchis firma, nu s-a emis o factura, firma respectiva nu a functionat niciodata. Eu cu domnul Ragea nu am impartit niciun leu.

Despre experienta politica

In politica sunt de 3 ani, eu am fost ministru intre 2008 si 2012, nu am intrat in politica, am fost invitat si am spus nu. Eu am fost un ministru neafiliat politic, nu a fost nicun fel de favoritism la mijloc, eu am functionat sub imperiul “ai gresit , ai plecat” , stiam ca nu am voie sa gresesc. Am intrat in politica in PD pentru ca PNL era prins in acea alianta nefavorabila cu PSD.

Alina Gorghiu : am riscat foarte mult pentru aceasta campanie, am pierdut multi candidati datorita codului de integritate, avem la Bucuresti 80% candidati noi, nu intotdeauna o candidatura noua nu poate fi prezentata in timp util, sunt oameni care nu au mai fost in administratie, dar sunt oameni cu experienta si electoratul trebuie sa le dea o sansa. As vrea sa le transmit oamenilor ca avem candidati foarte bine pregatiti, cu proiecte. Cred ca au reusit sa afle romanii cam ce proiecte avem, as fi venit si cu domna Firea sa schimbam opinii, mi-ar fi placut sa isi asume o dezbatere fata in fata cu domnul Predoiu, sa fie mai curajoasa.

Catalin Predoiu: Am invatat foarte greu sa comunic, ar fi trebuit sa comunic mai mult, mai din timp, mai des, ar fi trebuit sa ma cunoasca oamenii. Mi-am extins dialogul si am descoperit oamenii si oamenii m-au descoperit pe mine.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: