De ce nu ar trebui votat PSD (II): Pentru că Dragnea!

Radu ZlatiInutil să spun că cele de mai jos nu se adresează votantului PSD. Pentru această categorie de electorat, Dragnea este un erou și un martir, un produs politic doi într-unul, purtând, cumva-cumva, chiar aura sfințeniei – dacă nu singurul, atunci în mod indubitabil cel mai cunoscut baron local PSD, care prin mijloace mai presus de fire, face până și morții să voteze!

Eu mă adresez tuturor acelora care trăiesc în nostalgia USL (recunosc, am fost și eu uslaș, dar mi-a trecut!) și care mai cred încă în simbolistica anului 2012. Nu, acel an nu a fost anul victoriei USL, ci a fost o cumplită minciună pesedistă, la care PNL a antamat cu ochii larg închiși. Este drept, Partidul Național Liberal nu avea loc de întors: între abuzurile regimului băsescian și o alianță cu un PSD care părea, la ora respectivă, reformator sau cel puțin deschis unui dialog sincer cu liberalii, a doua variantă părea (și era!) singura alternativă reală.

Dacă primul semn că avem de-a face cu o impostură din partea PSD (când se vorbea despre unitatea USL și alianța pe minim două legislaturi) a fost to-do lista asumată de către Ponta, valul mizeriile de abea urma să vină… Abea văzuți cu sacii în căruță, cu premierul confirmat de alegerile parlamentare, pesediștii început să arunce pe piață tone de zoaie, toate având ca obiectiv liderul PNL, Crin Antonescu. Și, dacă nu mă înșel, Dragnea a fost primul pesedist de marcă ce a sugerat că ”poporul pesedist” nu ar fi fericit să voteze un președinte de țară liberal. Azi, Dragnea aruncă ceața care a întunecat relațiile dintre PSD și PNL, ducând în final la dispariția USL, pe acțiunea unor agenți de influență anonimi, obscuri, dar (se vede) eficienți. Nu, el nu a căzut pradă propagandei anti-USL. El însuși a fost parte a acelei propagande, și chiar mai mult decât atât.

Eu mă adresez celor care au crezut, măcar o clipă, în idea că PSD este capabil să se reformeze, să înlăture putregaiul din rândurile sale. Cei care au salutat codul de integritate adoptat de către PSD. Ei bine, tocmai aceia ar trebui să nu voteze PSD-ul, exact acel partid care a adoptat un cod de integritate pentru ca apoi să confirme ca președinte o persoană condamnată definitiv de către Justiția română (că este vorba de o condamnare la închisoare dar cu suspendare, este o cu totul altă discuție, și una superfluă). Dragnea, singurul condamnat penal care conduce un mare partid într-o Europă, nu poate, prin sine, să aducă voturi respectivului partid. Ba chiar dimpotrivă!

În sfârșit, nu putem asista indiferenți la ascensiunea unui partid condus de către Dragnea, la preluarea din nou a puterii executive de către acest partid, condus de către acest om. Căci, este foarte posibil, ca un guvern din care PSD să facă parte (sau chiar să îl conducă) să realizeze o lege a reorganizării administrative după chipul și asemănarea președintelui partidului. Președinte de partid care nu numai că a devenit fabulos de bogat conducând unul dintre cele mai sărace județe ale României, dar a fost unul dintre cei care au susținut, de-a lungul vremii, știrbirea autonomiei nivelul autorităților locale prin transferul unor competențe către autoritățile județene. Cine vrea o Românie a baronilor regionali, poate să voteze PSD și Dragnea. Dar eu nu o doresc, și cei care gândesc ca mine ar trebui să nu își dorească preluarea puterii de către un PSD condus de către Dragnea.

Etichete:, , , , , , , ,

7 comentarii pe “De ce nu ar trebui votat PSD (II): Pentru că Dragnea!”

  1. pozeDECAT 8 septembrie 2016 la 3:21 PM #

    „o persoană condamnată definitiv de către Justiția română ”
    Va rog sa precizati mai exact pentru ce anume a fost condamnat si unde se poate gasi motivatia sentintei judecatoresti. Nu de alta dar stiu ca dosarul este in cauza referendumulu la care 7,4 milioane de cetateni am fost umiliti de CCR dar, sper sa recunoasteti, si de TOTALA lipsa de reactie a PNL (in afara celui ce pare ca a fost mereu lasat in off-side, anume dl. Ghise). Or eu sunt dintre cei umiliti de statul securist instituit de Basescu si de gasca lui, gasca pe care partial o regasim acum in partidul din care faceti parte si care vi i-a bagat pe gat la sugestia marelui disparut politic, dl Crin Antonescu, in manevra odioasa de intoarcere brusca a armelor dupa europarlamentare. Fara sa stiu exact motivele condamnarii lui Dragnea, oricat de neincrezator as fi eu atat in persoana dumnealui cat si a particului dumnealui, simt totusi ca as fi si eu condamnat laolalta cu el. Deci trebuie sa stiu ce-a gresit el ca sa ma linistesc ca n-am gresit eu.

    Apreciază

    • Radu Zlati 8 septembrie 2016 la 10:22 PM #

      nu am căutat justificarea sentinței, dar am reținut din rechizitoriul procurorilor ”Liviu Dragnea, „cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale”. Chestia cu ”alte condiții decât cele legale” este perfect documentată în proces, restul poate fi aghiazmă, nu mă interesează.

      Apreciază

      • pozeDECAT 9 septembrie 2016 la 2:39 PM #

        Cateodata rechizitoriile astea spun lucruri traznitea iar judecatorii scosi din palarie le inghit la comanda … „alte conditii decat cele legale” suna atat de aproape cu „o anumita parte a presei” …
        Parca as fi avut ceva incredere daca citeam undeva „in conditiile nelegale x,y,z”, cu tot cu justificarea nelegalitatii X,y,z. Fara asa ceva, oricat de antipatic mi-ar fi Dragnea, procesul sau nu-l pot judeca decat ca politie politica.

        Procurorul care enunta asa ceva: „a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala” nu poate fi decat fie un idiot, fie un politruc sub acoperire. In oricare dintre situatii, un asemenea securism ar trebui sanctionat cu excluderea din magistratura. Dar poate sunt eu cu pretentii prea mari de la ceva ce as vrea sa recunosc drept „justitie”.

        Apreciază

        • Radu Zlati 9 septembrie 2016 la 9:07 PM #

          pentru partea cu foloase nepatrimoniale nu pot decât să vă dau dreptate. Dar chestiile nelegale pentru influențarea rezultatelor, repet sunt bine documentate, inclusiv cu recunoașteri din partea făptuitorilor. Se găsesc acolo tot felul de metode de influențare a rezultatelor, de la voturi anulate, la procese verbale modificate, etc.

          Apreciază

      • pozeDECAT 10 septembrie 2016 la 9:48 AM #

        Eu sunt sceptic de felul meu. In timp am inceput sa accept ideea ca, desi Revolutia din 1989 ramane pentru mine personal ceva autentic (am iesit in strada cu siguranta ca e o miscare populara si, oricum am participat din convingere), aceasta a fost ceva provocata si manipulata si confiscata dibaci din umbra. Una nu exclude pe cealalta. Lovitura de stat a fost in acelasi timp si revolutia mea. La fel si cu „justitia”. Nu exclud ca ar putea exista nereguli insa la justitie atunci cand adevarul e amestecat cu securisme, securismele dau aspectul general. Nu poti avea si una si cealalta, justitia nu cred ca permite impuritati. Daca sentinta e ca omul a lucrat LA CVORUM, atunci argumentatiile cu voturile anulate si cu nu stiu ce procese verbale sau cu nu stiu ce influentari ale voturilor (probabil fortarea unora sa voteze DA, desi e limpede ca 80% din oameni DOREAU SA VOTEZE DA si, mai ales, sa li se recunoasca votul) fac parte din alta cauza de judecata. Nu credeti?

        Apreciază

        • Radu Zlati 10 septembrie 2016 la 7:27 PM #

          NU cred că cineva poate fi forțat să voteze. Dar că voturile și rezultatele pot fi falsificate, nu am nici o îndoială. Iar asta este grav. În 2012 Dragnea frauda pentru ”o cauză bună”? Se prea poate. Iar în 2008și 2004, sau în 2014 pentru ce cauze frauda? Dar în 2016, pentru cine va fura? Și el a furat. Punct.

          Apreciază

  2. pozeDECAT 13 septembrie 2016 la 10:44 PM #

    Da, insa cred ca nu ma insel cand incerc sa fac o comparatie cu Al Capone. Omul a fost bagat la parnaie pentru frauda fiscala si nu pentru toate crimele pe care justitia nu le putea dovedi. In contextul asta nu cred ca au zis aia ca „trebuie sa dea un exemplu”, ca „n-au probe dar nu se poate sa nu fi facut el ceva”, n-au cumulat fraudele fiscale din anul ala cu toate nemerniciile nedovedite niciodata ca atare din anii anteriori. D’aia probabil ca acolo lumea vorbeste de multa vreme despre justitie in timp ce la noi se vorbeste despre completuri de executie sau cum le-o mai zice acolo la aia numiti, irevocabili si, de fapt necontrolabili si iresponsabili „whatever” … Daca Dragnea avea capacitatea sa falsifice el procese verbale de sectii de votare atunci am ajuns rau ca natie lipsita de orice regula si aparat/organizare electorala, aparat administrativ, sisteme de control altele decat pe baza de biblii deschise pe capota masinii in strada … Jalnica tara.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: