Nu este destul ”să-l faci” pe Gâdea…

img_9077Observ, în grupurile din social-media pe care le frecventez, că există un soi de emulație pentru marginea faptului că ”ai văzut cum l-a făcut ieri Cioloș pe Gâdea?”

Readuc aminte două fapte punctuale, oarecum similare, având ca element comun confruntarea (de oameni, idei, atitudini…) dintr-un studiou de televiziune:

  • au existat, anterior, alți doi oameni politici care ”l-au făcut” din vorbe pe Gâdea: MRU și Crin Antonescu. Gâdea este tot acolo unde era la momentul dezbaterilor respective, cei doi ”învingători”, din motive diferite, au părăsit scena politică;
  • mutând ceea ce este de mutat, în cele două dezbateri electorale din iarna lui 2014, Ponta, însumat, ”l-a făcut” pe Iohannis. Știm cu toții cine este azi Președinte al României.

Ce vreau să zic cu această aducere aminte? Simplu. Antena 3 este cel mai vizionat post de știri, dar Antena 3 nu câștigă și nu pierde alegeri. Să arăți că ai verbul mai vioi decât principalul vector de imagine al acestui post TV, chiar să demonstrezi că tu ai mai multă dreptate decât acesta, nu te califică, deci, în postura de câștigător al unor alegeri. Al nici unor alegeri.

Deci îi sfătuiesc pe toți cei care se entuziasmează de victoria (relativă și trecătoare, precum toate victoriile) premierului Cioloș, obținută pe terenului Antena 3, să lase entuziasmul la o parte și să încerce, în schimb, să convingă pe câți mai mulți dintre cunoscuții lor, dintre prieteni sau dintre rude, să vină la vot. Și acolo, în cabina de vot, să voteze pentru România. Ba chiar pentru România înainte. #hailavot

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: