Declaraţiile preşedintelui PNL Raluca Turcan – 1 februarie 2017

turcan-ralucaCe aţi decis astăzi?

Imperativul acestui moment este mobilizarea oamenilor de bună-credinţă indiferent de opţiunile politice pe care le au. Ceea ce am văzut în ultimele zile arată o uriaşă fraudă  de încredere şi o uriaşă minciună  orchestrată de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi complicii lor pentru a-şi salva pielea  şi a se pune la adăpost de valoarea  şi greutatea legii în România.

Considerăm că este necesară demisia  Guvernului şi declanşarea de alegeri anticipate, acest guvern a frautat încrederea opiniei publice şi în perioada campaniei electorale, şi în momentul învestirii, nu au vorbit despre graţiere şi modificarea Codului Penal, i-au minţit pe oameni.

PNL va susţine cu fermitate toate demersurile preşedintelui Klaus Iohannis pentru apărarea statului de drept. Vom solicita instituţiilor europene să urmărească cu atenţie situaţia din România şi să ţină în continuare o ştachetă ridicată pentru regulile şi principiile  pe care România trebuie să le respecte ca ţară membră a UE.

Guvernul României s-a comportat ca un grup infracţional organizat, au ticluit aceste ordonanţe, au minţit că vor să le emită, astfel încât să poată lovi la ceas de seară într-un mod netransparent când puţină lume se mai aştepta. Au dezincriminat abuzul guvernamental, au dezincriminat cu alte cuvinte acţiunea pe care ei au făcut-o, s-au comportat ca nişte infractori şi şi-au dat o lege prin care să se salveze. Au reuşit să facă România de râs în faţa întregii Europe, au reuşit să revolte o societate întreagă . PNL va urmări în Parlament demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură, depunem astăzi această moţiune de cenzură, am vorbit deja cu colegi din USR şi PMP şi vor veni cu semnături pentru această moţiune, facem apel la toţi parlamentarii de bună-credinţă să ne solidarizăm pentru un scop comun, scopul este ca politicienii să nu-şi mai apere pielea prin legi pe care le dau pentru ei înşişi-

Aţi folosit sintagma de grup infracţional organizat, la ce vă aşteptaţi din partea autorităţilor statului?

Mă aştept să se evalueze acest comportament al Guvernului României. A fost o acţiune cu premeditare, au pregătit lucrul acesta din campania electorală, au ascuns ceea ce intenţionau să facă, au minţit opinia publică după care au dezincriminat  acest abuz.

Aţi discutat despre o fuziune cu PMP  având în vedere că vreţi o opoziţie puternică?

Nu am discutat în momentul de faţă aşa ceva, am discutat strângerea semnăturilor pentru moţiunea de cenzură.

Vă ajută faptul că Traian Băsescu iese acum din jocul politic?

Da.

Ne puteţi spune dacă se doreşte şi semnătura lui Traian Băsescu pe textul moţiunii de cenzură ?

Nu.

Care ar fi considerentul?

Avem semnături suficiente împreună cu USR, avem de asemenea discuţii referitor la disponibilitatea unor colegii din PMP să susţină această moţiune de cenzură.

Luaţi în calcul o fuziune cu PMP?

Nu. Nu am discutat lucrul acesta. De ce trebuie să discut despre un lucru pe care nu l-am abordat niciodată în dialogul pe care l-am avut. Nu-mi dau seama de unde a plecat această idee.

Textul moţiunii a fost redactat?

Textul a fost redactat, iar tema principală este căderea Guvernului care a fraudat  încrederea opiniei publice.

Cu Klaus  Iohannis aţi discutat?

Nu.

Dacă sunt oameni din PMP care vor să vină la PNL….

Nu am discutat lucrul acesta.  Vrea să clarific un lucru, ceea ce se întâmplă acum în România separă apele , separă oamenii politici, acum vedem cine apără statul de drept. Dacă sunt parlamentari dispuşi să separe apele în România, să se pună de partea justiţiei, a democraţiei, noi vom dialoga ;i vom strânge rândurile cu ei.

Particiaţi la proteste?

Am discutat lucrul acesta, în teritoriu colegii noştri sunt în mijlocul protestelor, sunt de partea dreptăţii şi de partea cetăţenilor de bună-credinţă din această ţară. Vom merge la mitinguri aşa cum a făcut şi până acum.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: