Reflectări în presă (16-31 Ianuarie 2017)

presaEvz.ro: Liviu Dragnea, LOVITURĂ DURĂ PENTRU SRI, SIE ŞI preşedintele Klaus Iohannis

Și fostul deputat liberal, Radu Zlati, și-a exprimat părerea pe blogul personal, legat de măsurile care trebuie luate cu privire la SRI. El a spus că bugetul SRI ar trebui îngheţat sau chiar redus la „un minim necesar funcţionării” și, pe această cale face un apel la parlamentari să aplice măsurile propuse de el. Zlati susţine că instituțiile de forță în statul român sunt supradimensionate.

Adevărul.ro: Liberalii încep etapa propunerilor pentru şefia partidului. Ce criterii trebuie să îndeplinească viitorul lider al PNL

Pe de altă parte, unul dintre liberalii apropiaţi de Crin Antonescu, fostul deputat Radu Zlati, îl propune pentru intrarea în cursă pe fostul senator Vlad Nistor. „PNL, pentru prima dată în istoria sa, ar trebui să aleagă o personalitate marcantă în domeniul ei de activitate, care să fi avut minim 5 ani vechime în partid, ceea ce îl exclude pe domnul Cioloş. Adică să fi lipit afişe, cum zicem noi, măcar într-o campanie. Eu m-aş orienta înspre un rector pe poziţia de prim plan în PNL. Din punctul meu de vedere, acesta este domnul Vlad Nistor, actualmente preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti”, a declarat fostul deputat.

Azi.ro: Cum poate fi retezată macaroana acoperiţilor: Buget de avarie pentru SRI

Zlati afirmă că recentele dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiţă, suspendarea şi anchetarea generalului Coldea „întăresc presupunerile că, nu doar într-un singur caz, SRI a interacţionat cu structuri economice, juridice şi politice şi din media influenţând procese decizionale în care, prin legea de organizare a SRI, amestecul instituţiei era indeziderabil“. (…) „Nu este treaba SRI să se amestece nici în chestiunile interne ale partidelor, nici în managementul unei instituţii media, nici în deciziile magistraţilor, nici în activitatea procurorilor – dincolo de cadrul riguros instituit prin lege“, mai scrie Radu Zlati.

BZI.ro: Liviu Dragnea, legaturi secrete cu Serviciul Roman de Informatii? Acum vom afla raspunsul

De altfel, au aparut tot mai multe voci care spun ca bugetul SRI ar trebui înghetat sau chiar redus la un minim necesar functionarii. Aceasta este si opinia fostului deputat PNL Radu Zlati, care face apel la parlamentarii liberali în acest sens. Zlati sustine ca institutiile de forta în statul roman sunt supradimensionate. „Sunt unul dintre cei care cred ca, în lipsa unui control eficient din partea societatii civile (asta însemnand si un control parlamentar adecvat) a da mai multi bani serviciilor secrete înseamna doar a mari o putere care, necontrolata, poate fi tot atat de bine folosita în bine ca si în rau. Bonus: aceasta folosire în rau a puterii serviciilor secrete este deja o practica si nu de azi, de ieri”, scrie fostul deputat pe blogul sau.

Stiri pe Surse: Raluca Turcan: Nu e nevoie să faci un manifest politic public, ci e suficient să vii să vorbești

Mai mulți liberali au transmis, duminică, un manifest prin care cer membrilor și simpatizanților să li se alăture pentru a aplica urgent măsurile necesare pentru reconstrucția Partidului Național Liberal. Documentul este semnat de Dorin Dobra, Traian Dobrinescu, Stelian Dolha, Paul Dumbrăveanu, Virgil Guran, Daniel Iane, Paul Ichim, Dragoș Luchian, Ion Luchian, Viorica Marcu, Octavian Motoc, Vlad Nistor, Dragomir Tomașeschi, Lucia Varga și Radu Zlati. Aceștia cer dizolvarea imediată a Comisiei de Unificare și înlocuirea sa cu o comisie de organizare a alegerilor interne, cu membri care nu vor candida pentru o funcție de conducere.

Tomis News: Se reformează PNL sau se duce după „țărăniști”? Liberal: „Dacian Cioloș se antrenează pe margine, așteaptă să vadă dacă PNL se salvează sau nu”

Duminică dimineață, mai mulți liberali au transmis un manifest prin care cer membrilor și simpatizanților să li se alăture pentru a aplica urgent măsurile necesare pentru reconstrucția Partidului Național Liberal. Documentul este semnat de Dorin Dobra, Traian Dobrinescu, Stelian Dolha, Paul Dumbrăveanu, Virgil Guran, Daniel Iane, Paul Ichim, Dragoș Luchian, Ion Luchian, Viorica Marcu, Octavian Motoc, Vlad Nistor, Dragomir Tomașeschi, Lucia Varga și Radu Zlati și solicită „dizolvarea imediată a Comisiei de Unificare și înlocuirea sa cu o comisie de organizare a alegerilor interne, cu membri care nu vor candida pentru o funcție de conducere”.

Cuget Liber: Liberalii au lansat un manifest și vor măsuri urgente în partid

O altă măsură pe care o doresc luată este organizarea de alegeri pornind de la baza partidului, cu programe de viziune și acțiune politică, cu respectarea dreptului de a candida și de a alege al tuturor membrilor declarați ai PNL. Semnatarii mai cer constituirea Comisiilor de Organizare a alegerilor la toate nivelele și în toate organizațiile partidului, constituirea unui Comitet de Dezbatere Doctrinară care să pregătească o platformă menită să fie adoptată în Congresul PNL și instituirea unui sistem electoral prin care viitorul președinte al partidului să fie desemnat prin votul tuturor membrilor PNL.

Timp Online: Răzmeriță în PNL: Manifest lansat de foști parlamentari, printre care și doi din Bistrița

O serie de foşti parlamentari PNL care nu au fost puşi pe locuri eligibile la alegerile generale de anul trecut, printre care și doi din Bistrița-Năsăud (Stelian Dolha și Dorin Dobra), au constituit un comitet de iniţiativă şi cer alegerea preşedintelui partidului prin votul tuturor membrilor, organizarea convenţiei naţionale după ce vor fi avut loc alegeri la baza partidului şi dizolvarea imediată a comisiei de unificare şi înlocuirea acesteia cu o comisie de organizare a alegerilor.

Adevărul.ro: Reacţii în PNL după achitarea lui Orban. Turcan: Ne bucurăm pentru Orban. Zlati: Pot spune că, acum, DNA mi se pare cam de porc

Fostul deputat Radu Zlati a avut o reacţie mai dură faţă de DNA, în urma acestei achitări. „Pot spune că, acum, DNA mi se pare cam de porc? Bravo Ludovic Orban, ruşine DNA“, a scris pe pagina sa de Facebook, Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu în perioada în care fostul lider liberal a fost preşedintele interimar al României. 

 

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: