Liberali pentru viitorul României: Scrisoare către liberali

Siglă_nouă_PNLLiberali,
Cetățenii României ne dau astăzi exemplul adevăratei moralități civice. Fără scopuri partinice, fără mize politicianiste, fără interese personale. Dacă românii simt astăzi că sunt singuri în fața derapajelor unei guvernări abuzive este vina noastră, cei care ne considerăm liberali și continuatori ai unei mari tradiții politice românești. Aceasta este România pe care Partidul Național Liberal a uitat să o mai asculte de cel puțin doi ani, România pe care nu a mai încercat să o cunoască și să o înțeleagă, România căreia PNL nu mai știe să-i vorbească.
Incompetența noastră a abandonat această Românie și este clar de ce concetățenii noștri nu ne mai arată încredere și au decis să ne abandoneze la rândul lor. Dacă vrem să ne facem datoria, dacă vrem să fim o forță politică în care energia democratică a acestei națiuni să se simtă reprezentată trebuie să învățăm din marea lecție pe care o primim în aceste zile. Este vina noastră că PSD a ajuns la putere înșelând societatea. Este vina noastră că am eșuat atât de grav încât nu avem forța de a oferi imediat o soluție politică democratică, prin care să înlocuim actuala majoritate. Trădarea istoriei noastre și a viitorului țării va fi cu atât mai gravă dacă nu vom înțelege care este calea reabilitării morale și politice a liberalismului românesc.
Niciodată nu a existat o distanță mai mare între un corp cetățenesc admirabil și o clasă politică incompetentă. Nu mai putem întârzia! Trebuie să depășim mizele mărunte, meschinăriile politicianiste și să ne aliem în sfârșit în jurul ideilor și valorilor pe care astăzi cetățenii le apără în stradă.
Veniți alături de noi în sprijinul obiectivelor pe care le-am înscris în Manifestul Liberali Pentru Viitorul României: alegeri democratice, transparente și largi în partid, adoptarea unei direcții doctrinare limpezi și moderne, reconectarea cu baza partidului, cu societatea civilă și mediul academic. Numai așa putem face reconstrucția cerută de concetățenii noștrii. Numai așa vom începe să redevenim credibili. Numai așa vom putea scoate România din mlaștina veșnicei alegeri între răul mare și cel mic.
O Românie în care PSD să nu mai fie reperul în jurul căruia se învârte viața noastră politică are nevoie de un Partid Național Liberal care să fie mai mult decât o carcasă goală în care prea puțini mai vor să creadă. Dacă am uitat cum să fim curajoși, altruiști și uniți să privim spre cei care astăzi au ajuns din nou să lupte în stradă pentru dreptate și democrație din cauză că noi am eșuat în misiunea politică pe care o avem.

Vă chemăm la o profundă reconstrucție a Partidului Național Liberal, în jurul principiilor și valorilor, lăsând în urmă interesele de grup, orbirea politică și resemnarea.Dorin Dobra, Vasile Berci, Horia Cristian, Traian Dobrinescu, Stelian Dolha, Paul Dumbraveanu, Virgil Guran, Alin Ignat, Daniel Iane, Paul Ichim, Dragos Luchian, Ion Luchian, Viorica Marcu, Octavian Motoc, Adrian Miuțescu, Diana Morar, Vlad Nistor, Dragomir Tomaseschi, Lucia Varga, Daniela Zaharia, Radu Zlati

alte articole relevante pe aceeași temăLIBERALI PENTRU VIITORUL ROMÂNIEI: MANIFEST CĂTRE TOȚI MEMBRII ȘI SIMPATIZANȚII LIBERALI

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii pe “Liberali pentru viitorul României: Scrisoare către liberali”

 1. constantin 3 februarie 2017 la 5:21 PM #

  hotnews:

  Cum a reusit PSD sa puna mana pe Consiliul General din Bucuresti prin nevalidarea mandatelor a patru consilieri USR si cu votul unor consilieri PNL

  La sedinta de Consiliu General de luni, majoritatea PSD – ALDE a reusit sa aprobe mai multe proiecte de hotarare care necesita doua treimi din voturi desi practic ei au doar 28 de consilieri din cei 55, deci majoritate simpla. Cel putin la nivel declarativ restul sunt in opozitie. Cel mai important proiect adoptat cu doua treimi in sedinta de luni a fost infiintarea firmei de constructii a Primariei Capitalei, Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA. Proiectul a trecut cu ajutorul PNL, desi partidul l-a atacat la modul declarativ, de mai multe ori.

  de ce , domnule zlati? de ce pnl nu se reformeaza la organizatia bucuresti si nu ordona propriilor consilieri sa voteze la orice antipsd? nu inteleg. stiri ca astea distrug definitiv pnl in bucuresti. iar fara bucuresti (populatie mare) , pnl nu poate depasi 30%. pacat. pnl trebuie sa inteleaga ca nu mai merge cu minciunile de tip psd-pdl. sa arate ca nu e ca fsn-ul. ca uite ca usr o sa va depaseasca. sunt mai tineri si mai proapspeti.

  aud ca un usr-ist spune ca a fost in lift cu cezar preda si iordache si preda il lauda pe iordache. evident, pedeiistii vor sa fure precum psd-ul. asa au invatat ei de la basescu. acum inteleg de ce mircea dogaru kaghebistul il lauda pe cezar preda. probabil ambii sunt fosti securisti.

  pnl daca nu se reformeaza, va fi inlocuit de catre usr! asa ca cu idei de tip mihai voicu („nu avem nevoie de ong-isti in pnl”) veti ajunge langa pntcd!!!! si nu trebuie sa se intample asta!!!!!!!!!

  Apreciază

 2. constantin 4 februarie 2017 la 9:37 PM #

  daniel catalin zamfir, senator pnl, sotul oanei stancu de la antena 3 e pro-borfasi. uitati ce scrie pe facebook: „Doamne, ce a ajuns sa trăiască poporul asta…
  În 1989 se striga „Libertate!” iar acum ” La puscarie!”…”

  apoi zice de seful raiffeisen: „Vad bine??? Van Groningen e la proteste? El, președintele Raiffaissen Bank,care a făcut sute de milioane pe carca Statului român? El, care a jecmanit sute de mii de români și care vrea sa dea in judecata Romania la instanțele internaționale din cauza legii darii in plata, e acum protestatar???
  Pe când un protest la care sa strigam din toate piepturile: DREPTATE, LIBERTATE și OPRITI ABUZURILE ?
  Mă înscriu de pe acum la organizatori…”

  LIBERALILOR, DE CE MAI TINETI IN PARTID UN COMUNIST CA ZAMFIR, CARE LUPTA IMPOTRIVA CAPITALISTILOR! SI LEGEA DARII IN PLATA E O LEGE SOCIALISTA. numai legi pesediste a dat acest senator. iar acum la proteste a fost impotriva lui iohannis si pro-ordonanta.

  Excludeti-l din partid! Urgent! E un agent al borfasilor transpartinici! La fel si Daniel Gheorghe de la Ilfov. Ala e un prieten al putinistilor capsali, duca etc. daniel pare pro-rus , vorbeste impotriva „dictatului occidentului decadent”. acest om e periculos pentru romania. tatal sau e primarul orasului otopeni, loc militar important pentru sua si nato. nu cumva rusii si-au pus om la otopeni , loc strategic pentru nato?????? nu mai vorbesc ca programul sau din 2014 cand a fost ales era copiat cuvant cu cuvant din traducerile cartilor lui alexandr dughin, confidentul lui vladimir putin!

  Cine a tacut sau a fost critic la adresa protestelor de strada trebuie exclus urgent din pnl!!!!

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: