Scrisoare din partea grupului ”Liberali pentru viitorul României” către BPN al PNL

Siglă_nouă_PNL

Noi, membrii ai Partidului Național Liberal și semnatari ai manifestului “Liberali pentru viitorul României” suntem un grup de inițiativă ce militează pentru reconstrucția PNL, având la bază o serie de principii bine stabilite.

Precizăm, de la început, că scopul nostru nu este acela de a susține un candidat, ci de a iniția o dezbatere reală, pe baza principiilor liberale care au stat la baza înființării acestui PNL, consultând fiecare membru al său.

Având în vedere protestele de stradă recente, cele mai ample după revoluție, considerăm extrem de important convocarea de urgență a BPN al PNL, forul de conducere statutar al partidului, pentru a  asuma  o poziție oficială față de evenimentele din țară. Este momentul oportun să transmitem un mesaj clar și puternic că PNL a înțeles nevoia de reconstrucție a partidului pe baza principiilor pe care noi semnatarii le-am stipulat și în manifestul ”Liberali pentru viitorul României”.

Reconstrucția partidului este singura opțiune pe care o are PNL în acest moment dacă nu dorește sa împărtășească soarta PNȚCD, partid istoric care nu a înțeles nevoia de reconstrucție. Este obligatoriu însă ca acest proces să se realizeze în mod democratic,  transparent, cu garantarea asigurării egalității de șanse în competiție și aplicarea principiului meritocrației, altfel vom îndepărta toți membrii și simpatizanții liberali care încă mai cred în conducerea acestui partid.

Având în vedere statutul și reglementările interne a PNL cerem:

  1. BPN al PNL să convoace săptămânal ședințele BPN, începând cu 13 februarie,  ședințe în cadrul cărora  să se adopte prin vot pozițiile politice ale partidului. PNL trebuie să demonstreze revenirea la democrația internă și că își respectă propriile reglementări și să înceteze să încalce sistematic statutul. În spațiul public am văzut diverși lideri exprimând opinii în numele partidului fără a exista un punct de vedere oficial confirmat în BPN. Acest aspect este total nepermis și considerăm că este încă un factor care duce la scăderea în continuare a încrederii în partid. De asemenea, reiterăm cererea noastră ca în ședința din 13 februarie să se dizolve  Comisia de Unificare a PNL, comisie care funcționează în afara statutului partidului și ale cărei decizii sunt ilegitime.
  2. BPN  al PNL trebuie să adopte o poziție oficială față de acest fenomen al protestelor de strada din această perioadă. Considerăm că ar trebui sa învățăm cu toții în urma protestelor din ultimele zile din toată țara. Protestele au fost declanșate de abuzurile făcute de majoritatea care guvernează în această perioadă datorită greșelilor uriașe făcute de către conducerea PNL care nu a oferit soluții electoratului de dreapta și care eșuează în a face opoziție în acord cu solicitările străzii. PNL trebuie să asume public necesitatea reconstrucției partidului, și să asigure societatea că acest proces va fi făcut în mod democratic, transparent, cu implicarea tuturor membrilor de partid și va fi cu adevărat reprezentantul idealurilor și dorințelor electoratului de dreapta din România.
  3. BPN al PNL trebuie să găsească soluții la pierderea exercițiul democratic în partid în ultimii doi ani și să creeze cadrul necesar pentru reinstalarea democrației în propriul partid. Pentru aceasta este necesară demararea de urgență a dezbaterilor interne în toată țara, cu privire la modificarea statutului privind organizarea alegerilor interne astfel încât acestea să aibă loc cu participarea directă a tuturor membrilor de partid în cadrul adunărilor generale. Implicarea directă a tuturor membrilor  de partid în alegerea liderilor este foarte importantă, aceștia fiind direct implicați în acțiunile politice și campaniile electorale. Dacă avem încredere în ei atunci trebuie sa avem încredere și în votul lor în alegerile  interne. Prin urmare, luna februarie  trebuie să fie luna dezbaterilor și consultărilor interne pentru modificările statutare, iar la aceste dezbateri trebuie să chemăm toți aleșii locali și membrii PNL.

PNL nu poate fi credibil că poate garanta democrația în societate dacă nu este în stare să garanteze democrația în propriul partid.  Abia apoi putem vorbi despre calendarul alegerilor!

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Scrisoare din partea grupului ”Liberali pentru viitorul României” către BPN al PNL”

  1. popescu 8 februarie 2017 la 9:53 AM #

    Trebuie de urgenta demarate alegerile de la nivel de organizatie locala pana la nivel central.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: