Discursul preşedintelui PNL Raluca Turcan la moțiunea de cenzură – 8 februarie 2017

turcan-ralucaDomnilor președinți ai Senatului și Camerei Deputaților, Tariceanu si Dragnea, Domnule prim-ministru Grindeanu, Doamnelor și domnilor miniștri, Doamnelor și domnilor senatori și deputați,      

Aceasta moțiune de cenzură este o sanctiune politică la adresa unui comportament de guvernare inacceptabil în Uniunea Europeana.

„Noaptea ca hoții” a devenit sloganul guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu. Este sloganul unei democrații originale pe care domnii amintiți încearcă să o instaureze în România.

O democrație reinterpretată în cheie infracțională și care pretinde că în baza unui vot popular, orice este permis – ordonanțe de urgență croite pentru protejații politici, distrugerea instituțiilor și a celorlalte puteri în stat.

Domnilor Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu,

Odată terminată campania, ați uitat de oameni. De cei mulți! Ați abandonat agenda populației și prioritățile țării și v-ați închis noaptea în Palatul Victoria pentru a da legi care să vă salveze, pe dumneavoastră și pe protejații dumneavoastră.

Rar s-a văzut în România un abandon mai brutal al interesului public! Este revoltător cum într-o noapte, 3 oameni de la vârful coaliției guvernamentale și complicii lor au reușit să abată România de la parcursul său firesc, printr-o încercare de a salva protejații politici de acțiunea justiției.

Partidele dumneavoastră nu au știut, cetățenii nu au știut. Salvarea protejaților dumneavoastră politici nu apare nici în programul de guvernare, pe baza căruia ați obținut votul Parlamentului.

În mai puțin de două luni, ați reușit să distrugeți imaginea României, legând-o, pentru presa din toată lumea, exclusiv de fenomenul corupției politice.

Frauda de încredere de la alegeri a devenit mai limpede ca niciodată! 3 oameni cu înclinații dovedite spre abuz și un guvern în lesă nu mai pot decide viitorul unei tari.

Au trecut, totusi, 10 ani de la aderare. Asteptarile cetatenilor sunt altele. Ele nu difera cu nimic de asteptarile cetatenilor francezi sau italieni, de exemplu: respect, egalitate in fata legii, libertate si prosperitate.

Un grup format din domnii Dragnea-Tariceanu-Grindeanu, a reusit sa distruga complet imaginea Romaniei pe plan extern, asa cum doar Ion Iliescu si minerii chemati de domnia sa in Bucuresti au mai reusit sa o faca.

Ati comis-o foarte grav, domnilor Dragnea, Tariceanu si Grindeanu. Ați comis-o foarte grav, doamnelor și domnilor membri ai Guvernului României.

O țară întreagă v-a prins în flagrant și mi-e teama că răul produs este incomensurabil. Ce ați făcut în aceste zile vă arată disprețul pentru regulile de baza ale democratiei.Cel puțin jumătate de milion de persoane au ieșit în stradă pentru a vă da un mesaj clar că:

Niciun rezultat electoral nu este o aprobare pentru abuz.

că ….Niciun guvern nu poate dispune abuziv de prerogativa de legiferare.

că….Niciun guvern nu poate să ia decizii pe furiș, în toiul nopții, pentru protejatii politici, și să spere ca acest lucru va ramane fără consecințe.

Nicicând în istoria României moderne un Guvern nu a îndrăznit să fie, atât de fățiș, complicele hoților, absolvindu-i de pedeapsă. Niciun Guvern n-a cutezat să dea o ordonanță care-i șterge o acuzație șefulului principalului partid de guvernământ.

Ați înșelat votul oamenilor, ați distrus speranța. Ati simulat DESTUL atașamentul pentru valorile democratice, pentru lege și pentru Constitutia Romaniei.

Din punct de vedere democratic, singura solutie corecta pentru dumneavoastra, domnilor Dragnea, Tariceanu si Grindeanu, este DEMISIA de urgență a dumneavoastră, dar mai ales a cabinetului care poartă cea mai directă responsabilitate pentru un gest fără precedent în istoria României.

Domnule Prim ministru Grindeanu, 

Abrogarea Ordonaței de Urgență nu vă șterge păcatele, nu vă absolvă de responsabilități. Culpa politică și morală rămâne, și pentru ea trebuie să plătiți. Cu funcțiile! Ar fi un gest de minimă reparație pentru răul pe care l-ați făcut României.

Dacă ați fi avut respect față de poporul român ați fi plecat în secunda doi după ce ați abrogat  ordonanța ticăloasă care ștergea una din infracțiunile de care este acuzat șeful dumneavoastră și care legaliza hoția, spre stupefacția întregii Românii și a comunității internaționale !

Stimați membri ai Parlamentului României,

Noi, Partidul Național Liberal, considerăm că tratamentul egal în fata legii dă încredere oamenilor în propria lor țara și că el este cel puternic element de coeziune interna pentru statele democratice, pentru statele puternice.

Romanii sunt pe deplin constienti ca nu poti ajunge la prosperitate daca legea este aplicata discriminatoriu. Este motivul pentru care peste 3 milioane de romani au luat calea strainatatii. Nu doar pentru locuri de munca mai bine platite, ci si pentru ca in tara lor, legea se aplica arbitrar sau nu se aplica deloc.

Ordonantele au provocat nu doar multa tensiune, ci si foarte multa deznadejde, mai ales la cei care iubesc România din tot sufletul.

Dragi colegi ai coaliției de guvernare,

După cum știm cu toții, românii ajung la succes și la performanță când beneficiază de egalitate de tratament.Pentru oamenii cinstiti si muncitori din această țară, cea mai puternica garantie a reusitei o reprezinta egalitatea de tratament in fata legii. O lege pentru toți oferă șanse egale și stimulează performanța. Unde legea se respectă, românii reușesc.

Vă invit astăzi ca prin votul dumneavoastră, să fiți alături de cetățenii cinstiți și muncitori care își doresc o țară în care toți cetățenii să fie egali în fața legii.Ascultați vocea oamenilor care v-au votat și demiteți acest Guvern care a făcut un rău uriaș României.

Fiți de partea poporului, nu de partea domnilor Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu și a complicilor acestora. Pentru a reda încrederea și a tempera emoția publică, acest guvern trebuie să plece!

Vă mulțumesc!

Etichete:, , , , , , ,

6 comentarii pe “Discursul preşedintelui PNL Raluca Turcan la moțiunea de cenzură – 8 februarie 2017”

 1. pozeDECAT 8 februarie 2017 la 9:06 PM #

  A declarat domnia sa ca in bugetul pentru 2017 judetul Sibiu are 0 lei prevazuti la investitii. Unde se poate vedea acest buget?

  Apreciază

  • Radu Zlati 9 februarie 2017 la 10:48 AM #

   cred toate documentele legate de buget sunt pe situl camerei. Dar asta nu vă ajută prea mult, sunt mii de pagini – noi primeam un CD. Și documentele sunt în PDF, uneori greu de citit.

   Apreciază

  • Radu Zlati 9 februarie 2017 la 10:50 AM #

   dar dacă a zi, probabil este adevărat. Clujul primește pentru infrastructură de 13 ori mai puțin decât Teleorman, deși pe aici trec două autostrăzi în construcție ambele.

   Apreciază

   • pozeDECAT 9 februarie 2017 la 11:15 AM #

    Am gasit proiectul: http://www.mfinante.ro/proiectbuget2017.html?pagina=domenii dar nu ceea ce s-a adoptat in final. Mi-e greu sa cred ca s-au taiat de la invetsitii centura ocolitoare a Sibiului, reabilitarea DN14 Sibiu – Medias – Sighisoare, reabilitarea tribunalului Sibiu, finantarea festivalului de teatru si nu stiu cate altele ca n-am avut rabdare sa ma uit cu maxima atentie … Deci „0” are un alt inteles decat cel aritmetic, probabil …

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 februarie 2017 la 11:47 AM #

     pe site la CDEP este ceea ce s-a votat. Finanțarea festivalului de teatru nu intră al investiții. În ceea ce privește celelalte, nu știu, nu mă interesează Sibiul ci Clujul. Ori la Cluj trebuiesc continuate lucrări de mare anvergură, ori finanțarea s-a trimis, în proporție de 75%, înspre creditele de finanțare. Adică ceva există și nu există. Cred că Turcan se referea la sumele asigurate din bugetul de stat, în mod direct.

     Apreciază

   • pozeDECAT 9 februarie 2017 la 11:57 AM #

    Intotdeauna cultura intra la „cheltuieli” si nu la „investitii”. Nu conteaza ca fara aceasta cheltuiala probabil ca nu sunt niste turisti … un fel de definitie a investitiei. Ca si cea din 2005-2006 cand s-a CHELTUIT mult pentru intretinerea fatadelor in vederea lui Sibiu 2007, eveniment care aduce si azi turisti in Sibiu. Cam ca la Avignon, unde nu se investeste in festivalul de teatru ci se cheltuie. Chit ca asta genereaza principala sursa de venit a orasului.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: