Declarații președintele PNL, Ludovic Orban – 3 iulie

BEx al PNL a luat câteva decizii referitoare la tentativa actualului Guvern de modificare a programului de guvernare în domeniul fiscal care vizează  măsuri ce reprezintă o crimă împotriva mediului de afaceri  și care riscă să compromită dezvoltarea României pe termen mediu și lung.

  • Am hotărât să demarăm ample dezbateri cu mediul de afaceri, cu toate persoanele care sunt afectate negativ de propunerile de modificare a legislației fiscale, astfel încât să mobilizăm întreaga societate împotriva acestor măsuri care riscă să arunce România în criză economică.
  • Vom organiza atât în București, cât și în toată țara întâlniri, dezbateri cu tot ce înseamnă mediul de afaceri. Vom invita în cadrul dezbaterilor reprezentanții partidelor parlamentare, pentru că eu nu cred că un program anti-liberal, un program împotriva mediului de afaceri, împotriva oamenilor care creează plus-valoare, poate fi susținut de o serie de parlamentari  din cadrul coaliției majoritare.
  • Vom face o campanie de informare a cetățenilor cu privire la efectele extrem de grave  pe care le-au putea aduce asupra economiei  aceste măsuri fiscale, ce vor duce la închiderea a zeci de mii de companii, vor alunga din România companii, vom pierde extrem de multe investiții.
  • Efectele vor fi catastrofale pentru toate categoriile de populaţie şi, din cauza asta, transmitem un mesaj extrem de serios către toţi românii să se opună acestor aberaţii fiscale care pot să pună pe butuci economia românească.

Activitate politică în timpul vacanței parlamentare. PNL va fi în activitate pe toată durata vacanței parlamentare. Am stabilit un calendar serios cu privire la prezența în teritoriu a reprezentanților conducerii naționale, am stabilit un calendar de repunere în funcțiune a comisiilor de specialitate ale PNL, astfel încât ele să redevină active.

Despre greva fiscală. Aceasta este o formă ultimă de protest. Eu sunt convins că printr-o campanie de informare privind efectele unor astfel de măsuri (introducerea impozitului pe cifra de afaceri, introducerea impozitului pe gospodării, introducerea taxei de solidaritate, care înseamnă de fapt uciderea cotei unice,  crearea contul special pentru plata TVA) vom conștientiza la nivel public situația gravă.

Despre o posibilă majoritate parlamentară în toamnă. Acest obiectiv îl vom avea, eu am încredere în faptul că aberațiile, țopăiala fiscal-bugetară a actualului Guvern nu va fi susținută de foarte mulți politicieni din UDMR, de la minoritați, de la ALDE.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: