Ludovic Orban – Mesaj la Conferința de presă a partidelor de Opoziției cu organizațiile civice, 10.12.2017

Bună seara! Sunt prezent astăzi aici alături de mulți colegi ai mei din Partidul  Național Liberal, în primul rând pentru a-mi arăta aprecierea, respectul pe care îl am față de toate organizațiile civice, față de toți cetățenii români care fără să aibă un interes politic imediat, ies în stradă protestează în frig, în vânt, în viscol pentru a-și susține principii, pentru a apăra democrația în România, pentru a împiedica drumul pe care vrea să ne ducă actuala majoritate guvernamentală. România este într-un punct critic, suntem în ceasul al 12-lea.

În Parlament nu se dezbat simple modificări ale legilor Justiției. De un an de zile, în Parlament, are loc un atac sistematic împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, în Parlament are loc un atac sistematic împotriva independenţei instituţiilor din România, în special împotriva independenţei puterii judecătoreşti, împotriva independenţei justiţiei. Treptat, PSD capturează statul român, instituţie după instituţie, şi imediat ce capturează aceste instituţii numind conduceri care răspund ordinului de partid, atacă orice cetăţean, orice grup social, orice companie care încearcă să se exprime liber, care încearcă să critice actele puterii şi care încearcă să se manifeste aşa cum este normal într-o democraţie.

Este vorba de destinul României. În perioada care va urma se va hotărî clar, România rămâne un stat angajat definitiv pe traiectoria euroatlantică, stat membru al Uniunii Europene, stat membru al NATO, în parteneriat strategic cu Statele Unite sau riscăm să plecăm pe un drum care ne duce nicăieri și care ne poate scoate în afara lumii civilizate, în afara Europei sau la periferia Europei.

Partidul Național Liberal în mod consecvent s-a luptat și a reușit să împiedice orice tentativă din ultima perioadă de a ataca independența justiției, de a produce modificări la legile justiției care să împiedice autonomia în funcționarea magistraților și care să afecteze practic funcționarea normală a puterii judecătorești. Încă de la marțea neagră, să ne aducem aminte, Partidul Național Liberal a reușit să ducă la împiedicarea adoptării Legii amnistiei și grațierii. Orice fel de demers din legislatura trecută și au fost zeci de demersuri în legislatura trecută pentru a încerca să împiedice desfășurarea anchetelor penale și funcționarea liberă a justiției a fost împiedicat și datorită opoziției Partidului Național Liberal. Am fost încă din primul moment împotriva Ordonanței 13, de asemenea am fost printre primii care am reacționat și ne-am opus modificărilor propuse de Tudorel Toader, care astăzi sunt înaintate ca proiect  din partea unor parlamentari.

Și acum suntem alături de toţi cei care gândesc ca noi, toți cei care iubesc democraţia, toți cei care ţin la respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, toți cei care doresc un parcurs clar, limpede, euroatlantic pentru România și suntem dispuși să apelăm la toate formele de protest legale, constituționale pe care le avem la dispoziție pentru a împiedica orice lovitură dată împotriva independenței justiției, împotriva domniei legii, împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetățenilor.

Şi eu apelez la toţi colegii mei, la toţi simpatizanţii noştri, să nu fie pasivi, la toţi cetăţenii români, care se gândesc la binele României. Pasivitatea astăzi este o formă de complicitate, trebuie să ieşim să ne susţinem punctele de vedere, convingerile, credinţele, trebuie să ne apărăm valorile, trebuie să ieşim în stradă, să manifestăm paşnic şi să arătăm acestei puteri că deşi are o majoritate conjuncturală dictată de nişte promisiuni mincinoase, nu pot să facă ce vor şi trebuie să ţină cont de ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate.

Mulțumesc!

Etichete:,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: