Pamblica roșie

Când grecii au pus la intrarea în Templu „Omul este măsura tuturor lucrurilor” nu însemna doar constatarea că cele existente sau cele inexistente pot fi măsurate (concepute, evaluate) de către omul generic, ci și îndemnul ca fiece om să măsoare lumea în care există și măsurând-o, să se raporteze la ea.
Nu știu cu ce măsură a operat domnul Valentin Oprea propunerea venită din partea șefului său de partid județean, de a ocupa un anumit fotoliu de pe strada Berthelot. Dar este limpede că masura domniei sale nu coincide cu aceea a majorității comentatorilor care au analizat nominalizările guvernului Dragnea 3.0
Dar, la urma urmei, poate că este ceva firesc? Poate că acestui învățământ românesc, putred, ineficient, tarat și fără perspective i se potrivește de minune un administrator de destin precum domnul Popa?
Scrisoarea rectorilor care i-au sprijinit (propter hoc…) nominalizarea spune multe: acești lideri ai unor comunități știintifice în care tinerii intră boi și ies vaci (vorba lui Creangă), acești conducători de fabrici ce produc creiere arse, diplome irelevante și lucrări de doctorat plagiate (excepțiile confirmând regula lipsei de calitate!) vor reproducerea și consolidarea siatemului, iar nu reformarea acestuia. Iar domnul Popa Agramaticus, pamblica roșie de la reverul domnului Dragnea, ar putea fi o garanție în acest sens.
Să ne bucurăm, cei care slugărim pe tarlaua Educației, că nu este mai rău? Că ministrul nostru este doar incult și agramat dar nu este o persoană cu CES, cum pare a fi Ministrul Economiei? Timpul nu e pierdut. Iar cei care deja îl regretă pe PLM poate îl vor regreta, peste 6 luni, pe Domnul Popa. Căci eu sunt „optimist”: cu PSD&Dragnea, se poate și mai rău!

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: