Marea curățenie pe FB

Azi și ieri am șters din lista de prieteni, de-a valma, tot felul de lume: parlamentari PNL, oameni din secretariatul PNL, membri simpli sau colegi ajunși în diverse funcții ale partidului; dar și simpatizanți și membrii ai USR – asta ca să vorbim de partide. Precum și un număr oarecare de persoane neînregimentate politic – unele pe lista mea de ani și ani. Persoane alături de care am combătut, nu numai online, regimul Băsescu; sau, ulterior, regimul PSD. Dar se pare că noile provocări social-politice destramă amiciții vechi…
Motivația principală al acestei epurări de listă – modul în care argumentează public faptul că nu vor merge la Referendum. Pot înțelege (și chiar înțeleg) pe cei care refuză Referendumul pe baza unor principii de viață sau intelectuale asumate, pe baza experienței personale sau chiar numai pe baza unor sentimente oarecare.
Dar, după cum statutam acum câteva zile, nu mai accept pe listă persoane care, indiferent de buna lor credință (pe care o prezum – altfel nu i-aș fi acceptat pe lista de prieteni) dau dovadă de port ilegal de inteligență (vedeți cât de precaut mă exprim?) și invocă argumente de tipul ”Referendumul este planificat de Dragnea”, ”Referendumul costă, mai bine am construi spitale”, ”Nu avem nevoie de Referendum, există Codul Civil”, ”sunt discriminate familiile parentale”. Și alte asemenea. Argumente puerile dacă, raportate la importanța (pentru mine cel puțin) evenimentului, nu ar deveni jalnice – înspre josnice.
Când zici că faci politică dar promovezi astfel de argumente, cărora le dai greutatea funcției/statutului/prestigiului dobândit, ei bine nu ai decât să faci politică în continuare, dar eu, Zlati Radu, nu am puncte comune cu tine în ceea ce privește folosirea argumentației. Pentru că ori inteligența ta este pervertită de propriile prejudecăți. Ori este defectă. Ori cu bună știință ți-o folosești pentru a perverti un discurs care ar trebui să fie sincer, poate pasionat, dar rațional și respectând adevărul.
Merg mai departe și spun că prefer să lupt pentru cauza PNL fără a fi alături de acești domni și doamne. Partidul e mare, slavă Domnului, și ne poate folosi fără să fie nevoie să colaborăm în mod direct.
Și, decât cu asemenea ”prieteni” – prefer să îmi apăr și promovez principiile și cauzele, ale mele sau ale partidului (câte mi le-am însușit) singur. Pace tuturor!

PS Desigur, poate că eu sunt cel aflat în eroare. Dar chiar și așa, înseamnă că eu nu îi merit pe acești domni și doamne. Tot acolo ajungem. Namárië!

Etichete:, , , ,

4 comentarii pe “Marea curățenie pe FB”

 1. pozeDECAT 4 octombrie 2018 la 12:44 PM #

  Nu mi-ati raspuns nimic la comentariul facut la postarea anterioara si as putea banui ca ma aflu si eu pe lista de epurare. Chiar daca nu folosesc facebook. Adica sper ca am ramas macar in categoria aia a celor care refuza referendumul pe baza de principii … si care va spune cu tot respectul ca probabil dvs sunteti in eroare. Errare humanum est, pana la urma. N-are legatura cu prietenia pe facebook.

  Apreciază

  • Radu Zlati 7 octombrie 2018 la 9:27 PM #

   era prea lung comentariul și nu am avut timpul psihologic necesar pentru un răspuns elaborat. Pe de altă parte, nu sunt răspunzător pentru comținutul materialelor pe care le preiau. Le ofer un spațiu pe blog pentru că îmi par că spun ceva relevant pe o temă, asta nu însemană că sunt 100% de acord cu ele.

   Apreciază

 2. alex 10 octombrie 2018 la 11:41 AM #

  apropo, pare cam off-topic, dar vreau sa speculez despre politica din romania:
  avand in vedere ca ciolos si usr dau in ultima perioada mesaje identice, scenariul pe care il intuiesc e urmatorul:
  ciolos si usr fuzioneaza, ciolos candidat la prezidentiale . iohannis doreste sa impuna pe altcineva in locul lui orban, de unde si declaratia de duminica dupa referendum a catorva prosti de prin pnl. miza e ca in pnl sa fie cineva imbecil la conducere care sa faca prostii , adica sa fie gorghiu din nou(cea care l-a adus pe marian munteanu candidat si l-a schimbat dupa o saptamana) si sa faca intentionat numai tampenii in fruntea pnl care sa duca la caderea pnl pe locul 3 la europarlamentare, dupa partidul fuzionat usr-ciolos.in acel moment iohannis renunta sa mai candideze, se retrage la bruxelles si cere romanilor sa voteze ciolos la prezidentiale.
  credeti ca asta e planul lui iohannis?

  Apreciază

  • Radu Zlati 5 noiembrie 2018 la 11:07 AM #

   În RO, orice scenariu are parfum de credibilitate

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: