Întrebare către liderii Opoziției

Recent, domnul Dacian Felix Cioloș, liderul PLUS și prezumat candidat l prezidențiale, a făcut câteva precizări asupra viziunii pe care USRPLUS o au asupra actualei crize politice din România. Dintre scenariile posibile (toate presupunând constituirea unei noi majorități parlamentare) domnul Cioloș ar prefera cea mai improbabilă soluție, cea a alegerilor anticipate (aici), efectuate după alegerile prezidențiale.

Dar domnul Cioloș admite că varianta unui guvern cu un alt sprijin parlamentar decât cel al PSD-ALDE este mai fezabilă (un guvern care să conducă fie până la termen, fie până la mult-visatele dar practic-imposibilile alegeri anticipate).

20190607_091803

Doar că domnul Cioloș, ca și USR, ca și domnul Ponta, este nițel schizoid: ar sprijini parlamentar (bine, nu el, căci nu are parlamentari – ci aliații săi din USR și prietenii din PRO România) un guvern interimar dar nu dorește cu nici un chip să facă parte din el. Implicit, el lasă loc Patidului Național Liberal pentru a forma acest guvern – și pentru a asuma bunele și relele acestei guvernări.

Și aici vine întrebarea mea, adresată tuturor liderilor actualei opoziții: dacă și PRO România sunt de acord cu o alianță parlamentară care să sprijine un guvern non-PSD, dar nu doresc să facă parte din guvern, de ce PNL este considerat de către acești virtuali aliați/parteneri de alianță ca fiind prostul târgului, gata să formeze guvernul? Guvern sprijinit, se vede bine, de niște parteneri gata să îl garoteze și să sacrifice România pe altarul unor interese strict electorale?

 

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: