13 Aprilie – Nicolas Simion ”Jeu des garcons”

Ieri (dimineața) am ascultat Medeski, Martin & Wood, „Uninvisible” – dar pentru că pe de o parte nu prea mi-a plăcut, iar pe de altă parte m-am adâncit după ora 11 în muncile din grădină, iar seara am fost prea obosit să mai scriu ceva, nu am recenzat nimic din albumul respectiv.

Azi am trebăluit ceva prin grădină, dar apoi am intrat în casă și am ascultat un album scos de Nicolas Simion, ”Jeu de garcons”.

Un album înregistrat pe repede înainte și cumva din întâmplare” (întâlnirea la Viena a celor care vor compune quartetul, fiecare având altceva în programul de bază) în 1993 și lansat doar în 2009.

Primit cu entuziasm de critica de specialitate, și ascultat de mine cu imensă plăcere. Poate pentru că sunt fan saxofon, dar dincolo de preferințele mele, este ocolecție de cântări foarte bine făcute, de către niște adevărați virtuozi.

Din păcate nu am găsit nimic de pe album în online, așa că am pus mai jos o secvență de la Festivalul de la Gărâna, împreună cu invitația de a merge acolo. Merită! Poate dă Dumnezeu și vara asta se va putea relua festivalul, odată cu relaxarea măsurilor de resticție anti-Covid.

Etichete:,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: