Ofensiva ucraineană în Kherson. Ziua 3 – 31 August

Articolul se bazează exclusiv pe surse ruse (milblogeri militari, Raportul Ministerului de Război rus) deoarece Ucraina consideră toate informațiile privitoare la ofensiva din Kherson ca fiind secrete de stat.

Raportul Ministerului de Război

💥 În timpul atacurilor fără succes asupra așezărilor Arhangelskoye, Olgino și Ternovye Pody, inamicul a suferit pierderi semnificative și a fost respins de trupele ruse. Un batalion al Brigăzii 57 de Infanterie Motorizată a Forțelor Armate ale Ucrainei a fost învins în zona așezării Sukhoi Stavok. În prezent, distrugerea rămășițelor sale este în curs de finalizare.
◽️ Pentru eliberarea unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, 12 tancuri livrate regimului de la Kiev de Polonia au fost transportate peste râul Ingulets. Unele dintre tancuri au fost distruse de impactul puternic al focului al trupelor ruse. Mai multe tancuri în cursul unei retrageri dezordonate au fost aruncate în aer în câmpul lor minat. Doar cinci tancuri ucrainene au reușit să pătrundă adânc în teritoriul controlat de Forțele Armate ale Ucrainei.
💥 În două zile de atacuri nereușite asupra Nikolaev-Kryvyi Rih și în alte direcții, trupele ucrainene au pierdut patru avioane de luptă: două Su-25, un Su-24 și un MiG-29. Trei elicoptere ucrainene Mi-8 au fost doborâte în aer. Trupele ruse au distrus 63 de tancuri ucrainene, 59 de vehicule de luptă de infanterie, 48 de alte vehicule de luptă blindate, 14 camionete cu mitraliere grele și peste 1.700 de militari ucraineni.

Boris Rozhin despre „ofensiva Herson” în special pentru canalul Voenkor Kotenok Z @voenkorKotenok

💥În timpul zilei, inamicul a continuat să efectueze atacuri asupra mai multor sectoare ale direcțiilor Nikolaev și Krivoy Rog. Dacă în majoritatea zonelor luptele au căpătat un caracter pozițional, atunci în zona Arhangelsk-Olginka-Vysokopolie, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să încerce să străpungă frontul și să încerce să încercuiască gruparea Forțelor Armate RF din Vysokopolie. Inamicul nu ia în considerare pierderile grele în oameni și echipamente.
💥În acest moment, luptele continuă în Arhangelsk și în zona Olginka.
💥În zona lui Davydov Brod, inamicul a lansat mai multe atacuri, dar acestea nu au avut succes. Mai multe bărci de debarcare și tancuri care le susțineau cu foc au fost distruse.
💥În zona satului Sukhoi Stavok, inamicul a putut, în ciuda pierderilor de la Andreevka, să acumuleze un pumn de șoc și să încerce să se grăbească spre Bruskinskoye pentru a tăia drumul care duce la Davydov Brod, dar a fost aruncat înapoi.
💥Acum se duc bătăliile pentru Sukhoi Stavok și Kostroma. Inamicul s-a trezit într-o situație în care trebuie fie să atace cu orice preț, fie să se retragă la capul de pod Andreevsky, deoarece în zona așezării. Suhoi Stavok și Kostromka, el suferă pierderi serioase de la focul artileriei ruse.
💥În direcția Nikolaevsky, inamicul a avut doar un avans limitat în zona Ternovye Vody. Luptele au continuat în zona Blagodatny și Posad-Pokrovsky.
💥În general, criza operațională din sectorul Krivoy Rog continuă să se dezvolte, apropiindu-se treptat de punctul culminant.

link imagine rezoluție mare

Rybar: Situația în direcția Nikolaev-Krivoy Rog

🔻În a treia zi a ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei asupra Hersonului, inamicul a decis să treacă prin apărarea Forțelor Armate ale RF în trei sectoare deodată: în zona Posad-Pokrovsky, Andreevka și Vysokopole. Lângă Alexandrovka și Blagodatny (Komsomolsky), Forțele Armate ale Ucrainei nu au avut succes și încă nu au.
➖ în ciuda superiorității forțelor armate ale Ucrainei în tehnologie, precizie de recunoaștere, desemnare a țintei și foc de artilerie, rezervele adunate în grabă pe câmpul de luptă au arătat o lipsă completă de pregătire și lipsă de pregătire.
➖ În unele zone, cadrele militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei și miliția unităților teritoriale de apărare au intrat în luptă din plin, fiind sub influența psihotropelor.
💥Sectorul Posad-Pokrovsky:
➖ Până la mijlocul zilei, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să treacă prin apărarea Forțelor Armate RF lângă Zeleny Guy, având succes de la Ternovy Pod. Temporar, unitățile rusești au fost aruncate înapoi la granița de nord a Kiselevka.
➖ Câteva ore mai târziu, Forțele Armate RF, datorită rezervei mobile eliberate de la Aleksandrovka, au reușit să se întoarcă la linia lor de start Blagodatnoye (Petrovskoye) – Zeleny Gay.
➖ Ljubomirovka (Banerul Roșu) și Ternovye Pod rămân sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei.
💥Sectorul Snigirevsky al frontului:
➖Forțele armate ale Ucrainei au încercat să atace Blagodatnoye (Komsomolskoye) dinspre nord de la Partizansky și dinspre vest de Kiselevka. Forțele armate ale Ucrainei s-au retras după pierderea a cinci echipamente și o jumătate de companie de personal uciși și răniți.
➖În Partizanskoye, un punct de aprovizionare cu muniții pentru Forțele Armate ale Ucrainei a fost aruncat în aer.
💥Sectorul Andreevsky al frontului:
➖Forțele armate ale Ucrainei au aruncat rezerve din vehicule blindate și personal într-o explozie sinucigașă peste stepă. S-a putut înainta de la Sukhoi Stavka la Kostromka și la periferia de sud-vest a Bruskinskoe.
➖Până seara, Forțele Armate ale Federației Ruse și-au recăpătat inițiativa, au asigurat autostrada Davydov Brod – Bruskinskoye – Novaia Kakhovka și au stins focul Forțelor Armate ale Ucrainei la Cartierul General Suhoi și Kostromka. Întregul coridor de la Andreevka este sub controlul deplin al focului trupelor ruse.
➖De asemenea, Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să extindă controlul pe tractul Plotnitsky, situat la est de Lozovaya.
💥sectorul Olginsky al frontului:
➖ Dimineața, au existat informații conform cărora Arhangelskoie a ajuns sub controlul inamicului. Până la mijlocul zilei, Forțele Armate RF au lansat o contraofensivă, încercând să relueze satul. În sat sunt încă lupte.
➖În Olgino, unitățile rusești țin apărarea cu succes. În Vysokopolye, au reușit să îndepărteze încercuirea și să treacă la contraatac. Forțele Armate ale Federației Ruse se concentrează pe eliminarea întăririlor Forțelor Armate ale Ucrainei.
🔻Astfel, sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei se află Krasnoe Znamya, Ternovye Pody, Andreevka, Lozovoe, Sukhoi Stavok. Control contestat asupra Arhangelsk, Olgino, Vysokopolye și Kostroma.

➖Continuarea ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei se bazează pe disponibilitatea trupelor și a echipamentelor. Și unul și celălalt sunt încă de ajuns. Deocamdată, partea ucraineană își permite să umple frontul. Forțele armate ale Federației Ruse au reușit deja să facă față două valuri de ofensivă.

Rybar – Evaluare subiectivă

➖În general, canalele telegram oferă imaginea corectă, uneori întârziend cu câteva ore, ceea ce este chiar bine. De asemenea, nu dăm imediat informații și nu le dăm toate informațiile. Încercările de a pătrunde în Forțele Armate ale Ucrainei sunt în mare parte oprite din cauza dăruirii băieților noștri și a apărării organizate de ofițerii la sol. Aprovizionarea cu muniție a fost organizată, rezervele au reușit să se deplaseze în timp
➖Nu era de așteptat începerea ofensivei inamice simultan în mai multe direcții. Au fost preconizate acțiuni contraofensive separate pentru a preveni o nouă penetrare lentă a apărării Forțelor Armate ale Ucrainei.
➖O astfel de acumulare de forțe și echipamente pe scară largă a trecut de canalele specializate și mass-media și nici o dată specifică pentru ofensivă nu a fost prevăzută. Acest lucru indică faptul că decizia de a ataca este politică și nu se datorează pregătirii de luptă a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei pentru atingerea cu succes a obiectivelor.
➖Soldații din prima linie raportează semne ale utilizării de către armata ucraineană a substanțelor active mental care suprimă frica și durerea. Anterior, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a permis pierderi iremediabile în această operațiune până la 30% din personal.
➖Însuși faptul trecerii la apărarea activă (acesta este și un tip de operațiune militară, Kursk Bulge a început cu asta, dar era în curs de pregătire) spune că inamicul încearcă să ia inițiativa (să ne impună voința asupra câmpul de luptă), și nu numai în direcția Herson.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: