Război în Ucraina. Update 30 August 2022

Surse ruse și separatiste*

*sursele sunt milblogeri ruși și separatiști care la rândul lor se informează din surse propri sau ale administrațiilor locale și militare ruse și separatiste

Sectorul Slaviansko-Barvenkovsky
= În timp ce atenția principală a grupării forțelor armate RF se concentrează pe sectorul Slaviansk al frontului, unitățile rusești individuale rețin ofensiva inamicului de la Barvenkovo ​​și contraatacă cu succes.
▪️Brazhkovka este sub control strâns al focului din partea Dealului 204.7, ocupată de inamic. Forțele Armate ale Ucrainei au transferat acolo vehicule blindate și echipaje ATGM, care lucrează pe pozițiile Forțelor Armate RF. De fapt, așezarea este controlată de Forțele Armate RF, dar din moment ce unitățile se află în zona de foc direct, întreaga Brazhkovka s-a oprit în zona de luptă.
▪️Situația din apropierea Suligovka este mult mai bună: unități ale Forțelor Armate Ruse au reușit să distrugă pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei în pădurea situată la sud și să ajungă la periferia orașului Dibrovnoye. Dar dealurile 230.4 și 231.3 sunt încă sub controlul inamicului, motiv pentru care este încă dificil să continui contraofensiva pe Dibrovnoye.
▪️Înălțimile de la sud de Dolgenkii sunt, de asemenea, sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei, așa că periferia de sud a așezării se află sub controlul focului inamic.
▪️Situația din Kopanki este stabilă: Forțele Armate Ruse controlează înălțimile dominante și provoacă pagube prin foc asupra Dmitrovka și Vernopol.

link imagine

Forțele armate ale Ucrainei au tras din nou cu mortiere în satele de graniță Elizavetovka și Alekseevka din districtul Glushkovsky din regiunea Kursk. În Alekseevka, ținta atacului a fost un turn celular.
▪️Artilerii ruși au provocat pagube de foc inamicului în apropierea satului Gremyach din regiunea Cernihiv, precum și în Obody, Novovasilyevka, Miropolsky, Bachevsk, Starikovo și Pesky, regiunea Sumy.
▪️În regiunea Harkov, părțile se luptă și dueluri de artilerie în nordul regiunii:
➖ Până la 400 de personal au fost transferați în zona Russkaya Lozovaya a Forțelor Armate ale Ucrainei în pregătirea contraofensivei.
➖ Forțele armate RF păstrează controlul ferm asupra Udy și Sosnovka. Unicul blindat este ocupat de inamic, părțile nu desfășoară operațiuni ofensive active.
➖ Forțele Armate ale RF au efectuat mai multe lovituri cu rachete asupra instalațiilor Forțelor Armate ale Ucrainei din districtul Shevchenko din Harkov.
▪️Nu au loc schimbări semnificative pe linia frontului pe direcția Bakhmut (Artyomovsk).
➖ Bătăliile de poziție continuă în estul lui Bakhmut (Artemovsk) și la periferia de sud a Soledarului.
➖ Forțele Armate ale Ucrainei au încercat o contraofensivă în zona Kodema, dar au suferit pierderi de forță de muncă și echipamente, după care s-au retras la pozițiile inițiale. Detașamentele „PMC Wagner” continuă să avanseze în zonele urbane dense
▪️În direcția Donețk, forțele aliate au reușit să avanseze ușor în suburbiile Donețkului.
➖Militarii regimentului 11 al RPD NM au reușit să ia schimbul de pe șoseaua de centură Donețk, la sud de satul eliberat anterior, Peski.
➖Între Peski și Pervomaisky, forțele aliate luptă pentru stația de semințe și podul de pe DKAD.
➖Formațiunile ucrainene au continuat să bombardeze orașele din aglomerația Donețk, printre civili sunt răniți și morți.
▪️În direcția Zaporojie, părțile trag una în cealaltă peste Nipru: unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei situate la Nikopol și Marganeț bombardează centrala nucleară Zaporojie și Energodar din nord. Forțele Armate RF răspund prin suprimarea artileriei inamice.
▪️În direcția Krivoy Rog, luptele aprige continuă în vecinătatea Olgino și Vysokopole: unitățile regimentului 331 și brigada 45 a Forțelor Armate RF rețin ofensiva inamicului.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: