Ofensiva ucraineană în Kherson. Ziua 4 – 1 Septembrie 2022

Anunțuri ale Ministerului de Război rus

💥 Aviația Forțelor Aerospațiale Ruse, forțele de rachete și artileria au provocat o înfrângere semnificativă asupra unităților și rezervelor trupelor ucrainene care înaintau. Numai în ultimele 24 de ore, în cursul ostilităților în această direcție, inamicul a pierdut 31 de tancuri, 22 de vehicule de luptă de infanterie, alte 18 vehicule de luptă blindate, 8 camionete cu mitraliere grele, 17 unități de vehicule speciale și peste 350 soldați.

Activități militare

▪️Forțele Armate ale RF au reușit să țină liniile pe fundalul încercărilor Forțelor Armate ale Ucrainei de a sparge linia de apărare a forțelor ruse:
➖Forțele armate ale RF au reușit să recâștige controlul asupra părților sudice ale Olgino și Vysokopole.
➖Luptele se desfășoară la periferia nordică din Arhangelsk, ambele părți folosesc activ artileria și avioanele.

Opinie milbloger Yurii Kotenok

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că încercarea Forțelor Armate ale Ucrainei de a relua ofensiva în Nikolaev-Krivoy Rog și alte direcții a eșuat. În același timp, armata ucraineană a folosit evoluțiile tactice ale NATO, dar toate eforturile Forțelor Armate ale Ucrainei au fost spulberate de rezistența parașutistilor ruși.
Luptele de lângă Herson au arătat că nici tacticile, nici echipamentele militare moderne ale NATO nu sunt capabile să aducă succes armatei ucrainene. Eșecul va avea un efect psihologic pe termen lung.
Niciunul dintre obiectivele ofensivei ucrainene de lângă Herson nu a fost atins; în trei zile de luptă, Forțele Armate ale Ucrainei au fost respinse în majoritatea zonelor la pozițiile inițiale. Capul de pod pe care au reușit să-l „taie” în zona lui Davydov Brod este complet în „sacul de foc”. Acolo, armata ucraineană suferă cele mai teribile pierderi și, în ciuda introducerii de rezerve suplimentare, nici nu pot merge mai departe.
Aproximativ același lucru se întâmplă în zona satului Olgino, unde brigada 45 a forțelor speciale ale Forțelor Aeropurtate Ruse luptă până la moarte. De fapt, luptătorii săi au „rupt spatele” ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei. În restul sectoarelor – în primul rând în Herson – acțiunile inamicului au fost de natură a distrage atenția.
Pentru armata ucraineană, aceasta a fost cel mai probabil o direcție secundară. Cu toate acestea, în direcția Pavlovo-Posad, trupele ucrainene au „desfăcut” și ele – acolo artileria noastră a lucrat adesea la foc direct și pur și simplu a măturat MRAP-urile ucrainene asamblate din diferite părți.
În ceea ce privește tactica ucrainenilor, aceștia, se pare, au acționat conform manualelor acelor țări în care au studiat în ultimele luni. În timpul ofensivei, Forțele Armate ale Ucrainei au aruncat în luptă o parte din unitățile antrenate în cadrul a 3 brigăzi, care au studiat clar conform cartelor NATO: „recunoaștere activă – înfrângerea țintelor prioritare cu arme de rachetă – identificarea punctelor slabe în apărarea RF. Forțele armate – avansând către punctele tari, încearcă să le acopere și să iasă pe flanc, apoi – foc cu pumnal pentru a distruge toată viața.”
Toate acestea au funcționat până în momentul în care a fost necesar să se ajungă la „linia descălecării”. Aici artileria Federației Ruse a arătat inamicului „unde hibernează racii”, iar toate tacticile occidentale lăudate nu le-au mai fost utile ucrainenilor. Pentru că atunci când artileria lucrează asupra ta, este inutil să te ascunzi în spatele echipamentelor grele – este ars sistematic. Șansele de supraviețuire într-o astfel de situație sunt extrem de mici.
Al doilea factor decisiv în succesul Forțelor Armate RF este rezistența soldaților ruși. Ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei s-au lovit de unitățile Forțelor Aeropurtate Ruse, majoritatea ai căror luptători aveau o experiență de luptă foarte serioasă – inclusiv în Siria. Nici focul de mortar, nici focul de obuz nu i-au putut disloca pe parașutiștii ruși din pozițiile lor. Au oferit o rezistență mai mult decât demnă și au învins complet inamicul.
Aparent, pierderile inamicului sunt foarte grave, au mare nevoie de sânge, spitalele din Nikolaev nu pot face față numărului imens de răniți și sunt duși nu numai la Odesa, ci, potrivit zvonurilor, chiar și în România. Înfrângerea ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei în sud promite să fie un punct de cotitură în cursul operațiunii speciale a Federației Ruse.
Este clar că Forțele Armate ale Ucrainei își continuă atacurile asupra pozițiilor noastre, deoarece rezervele lor sunt destul de serioase. Acum, pe sectorul Herson al frontului, se decide soarta cel puțin a părții de vară-toamnă a campaniei din teatrul ucrainean. Și ca maxim – soarta întregii Ucraine.
Istoria este creată chiar în fața ochilor noștri lângă Herson. Iar faptul că acolo se conturează evenimente în favoarea noastră este în mare măsură meritul trupelor aeriene ruse. Parașutiștii au devenit principalul „nucleu” impenetrabil al apărării ruse.
Înfrângerea din sud va fi cea mai puternică lovitură psihologică pentru regimul de la Kiev. Înfrângerea Forțelor Armate ale Ucrainei lângă Herson va avea un efect „întârziat” îndelungat pentru Ucraina. În regiunea Transcarpatică, a fost deja declarat doliu pentru militarii brigăzii 128 mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei care au murit pe direcția sud. Această parte a armatei noastre „desfășurată în coșul de gunoi”, pierderile lor sunt uriașe și aceasta nu este singura unitate de acest fel. Ucraina așteaptă consecințe dezastruoase. Kievul trebuie să înțeleagă că toate acestea sunt o rezistență fără sens care va duce țara la prăbușire completă.

Boris Rozhin despre „ofensiva Herson” pentru canalul @voenkorKotenok

1) Până la sfârșitul zilei de 1 septembrie, se poate afirma că ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în direcțiile Nikolaev și Krivoy Rog a fost epuizată din cauza pierderilor suferite și a rezistenței încăpățânate a Forțelor Armate RF. În niciunul dintre sectoare inamicul nu a reuşit să realizeze ceva care să-i permită să vorbească despre obţinerea măcar a unor rezultate operaţionale. Chiar și cu încercuirea lui Vysokopolye și Davydov Brod, nu a funcționat, ca să nu mai vorbim de capturarea lui Snegirevka sau Blagodatny.
2) Cu toate acestea, există încercări de a transfera forțe suplimentare în direcția liniei Arhangelsk-Olginka-Vysokopolie, precum și către capul de pod Andreevsky de pe râul Ingulets, pentru a încerca, pe de o parte, să bată frontul Forțele armate ale RF din regiunea Vysokopolie și, pe de altă parte, încă încearcă să folosească încadrarea în zona de apărare a forțelor armate RF de lângă Kostromka și satul Sukhoi Stavok.
3) Inamicul este bine conștient că, dacă nu își poate extinde capul de pod, atunci va fi forțat treptat să iasă din zona Kostromka și Sukhoi Stavka de artilerie și avioane. Prin urmare, încă nu și-a abandonat planurile ambițioase de a stoarce ceva mai mult din încercările sale ofensive decât câteva sate nesemnificative, pentru care s-a plătit un preț disproporționat în oameni și echipamente care au fost special asamblate pentru această ofensivă timp de câteva luni.
Link imagine rezoluție mare

Sumar Rybar

🔻În a patra zi, ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei asupra Hersonului a încetinit. Inamicul a suspendat încercările de a avansa activ asupra pozițiilor rusești în aproape toate sectoarele frontului.
▪️Pe sectorul Posad-Pokrovsky al frontului:
➖ Trupele ruse au recâștigat controlul asupra teritoriilor până la periferia Ternovy Podov. Luptele continuă pentru oraș.
▪️Pe sectorul Andreevsky al frontului:
➖APU încearcă să extindă zona de control, în ciuda pierderilor suferite. Există bătălii de poziție în direcția Karlomarkskoye la sud de Kostromka.
➖Unitățile ucrainene mențin controlul condiționat de-a lungul periferiei de vest a Belogorka. În același timp, așezarea în sine, precum și parțial Belaya Krinitsa, sunt sub controlul Forțelor Armate RF.
▪️Pe sectorul Olginsky al frontului:
➖Peste noapte, Forțele Armate RF au recâștigat controlul ferm asupra jumătăților sudice ale Olgino și Vysokopole.
➖Luptele sunt în desfășurare la periferia nordică a Arhangelskului, unitățile ruse contraatacă cu sprijinul tunurilor, artileriei cu rachete, elicopterelor de aviație ale armatei și avioanelor tactice.
🔻 Pierderi disproporționate față de rezultatele din zilele precedente au forțat trupele ucrainene să înceapă regruparea forțelor atât pe sectoarele Nikolaev, cât și pe sectoarele Krivoy Rog ale frontului. Planurile inițiale ale Forțelor Armate ale Ucrainei de a încercui Vysokopole, Davydov Brod, Snigirevka și Blagodatny au fost zădărnicite de rezistența încăpățânată a personalului militar rus.Duelurile de artilerie au loc în prezent pe aproape întreaga linie de contact. Unitățile ucrainene au trecut la tactica de a lovi cu precizie împotriva țintelor rusești din spate, folosind în mod activ UAV-urile pentru recunoaștere și desemnarea țintelor.
🔻CONCLUZIE În acest moment, nu există premise pentru o respingere completă a ofensivei ulterioare a Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Nikolaev-Kryvyi Rih. Comandamentul ucrainean adună forțe suplimentare pentru a efectua o nouă încercare de a ataca și extinde zona de control, în primul rând lângă Kostromka și Vysokopole.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: