Ofensiva ucraineană în Kherson. Ziua 8 – 5 Septembrie

Raportul Ministerului Apărării al Federației Ruse

💥 inamicul a pierdut 11 tancuri, 7 vehicule de luptă de infanterie și alte 8 vehicule blindate, 9 camionete cu mitraliere grele și peste 220 de militari în urma loviturilor de artilerie și aeriene
💥 În plus, armele de înaltă precizie din zonele așezărilor Bereznegovatoe și Murakhovka din regiunea Nikolaev au lovit punctele de desfășurare temporară a brigăzii 57 de infanterie motorizată. În zona satului Kochubeevka, regiunea Herson, Forțele Aerospațiale Ruse au doborât un elicopter Mi-8 al Forțelor Aeriene Ucrainene. În districtele Voznesensk și Ochakov, regiunea Mykolaiv, au fost distruse două depozite de arme de rachete și artilerie și muniție ale Forțelor Armate ale Ucrainei, unde au fost depozitate peste o mie și jumătate de rachete pentru sisteme de lansare multiplă de rachete, inclusiv peste două sute. rachete pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS fabricate în SUA.
Bombardamente
💥 Cinci depozite de arme și muniție de rachete și artilerie au fost distruse în zonele așezărilor Andreevka, Grădinile din regiunea Harkov, Dobrovolye, Câmpul Verde al Republicii Populare Donețk și Nikolaevka din regiunea Herson. Un lansator de rachete cu lansare multiplă HIMARS fabricat în SUA a fost distrus în zona așezării Timchenki din regiunea Harkiv.
link imagine rezoluție mare

Milblogeri ruși

 • uciși și răniți – peste 220 de persoane;
 • au fost distruse 35 de unități de tehnică militară, inclusiv 11 tancuri, 7 vehicule de luptă de infanterie, 8 vehicule blindate de luptă, 9 pick-up modernizate;
 • 1 elicopter Mi-8 al Forțelor Aeriene Ucrainene a fost distrus;
 • 2 puncte de desfășurare temporară au fost lovite;
 • au fost distruse 3 depozite de arme de rachete și artilerie și muniție ale Forțelor Armate ale Ucrainei, unde au fost depozitate peste 1.500 de rachete pentru lansatoare de rachete multiple, inclusiv peste 200 de rachete pentru lansatoare de rachete multiple HIMARS;
 • Forțele de apărare aeriană au doborât 4 rachete antiradar HARM, au interceptat 34 de obuze de sisteme de lansare multiplă HIMARS, Uragan și Alder în aer.

Analiză Boris Rozhin pentru @voenkorKotemok

1. În zona Aleksandrovka - fără schimbări semnificative. Există bătălii poziționale de intensitate medie. Părțile nu au făcut niciun progres semnificativ. 
2. În zona Posad-Pokrovsky, inamicul a încercat să reia atacurile în direcția Herson, dar nu a putut obține rezultate semnificative, suferind pierderi semnificative.
3. În zona Snigirevka, linia frontului - fără modificări semnificative, precum și în zona Blagodatny. Deoarece inamicul aruncă rezerve în alte zone, el nu poate relua o ofensivă cu drepturi depline aici.
4. La capul de pod Andreevsky, inamicul continuă să încerce să capete un punct de sprijin și să acumuleze forță pentru a încerca să bată apărarea Forțelor Armate RF într-unul dintre sectoare - au fost restabilite cel puțin 1 sau 2 treceri peste Ingulet. . Inamicul a suferit pierderi semnificative în zona Kostroma. Cu toate acestea, este posibil să urmeze noi atacuri în zilele următoare.
5. În regiunea Vysokopolye, inamicul continuă să apese. În Arhangelsk - lupte de stradă. Există lupte la periferia de sud a Olginka și lângă periferia de sud a Vysokopole, se primesc informații contradictorii cu privire la controlul satului în sine. Inamicul a înaintat lângă Novoskresensky (la est de Vysokopole).
Aici, ambele părți au suferit pierderi semnificative în ultimele zile.
6. Inamicul continuă să bombardeze zona Podului Antonovsky, suburbiile Hersonului și zona Novaia Kakhovka. Forțele armate ale RF au lucrat în Nikolaev, Krivoy Rog și zonele de la sud de Nikopol.
În general, inamicul, în ciuda pierderilor, continuă să încerce să obțină succes în regiunea Vysokopole și pe capul de pod Andreevsky.

Rybar

linia frontului s-a stabilizat. Forțele armate ale Ucrainei nu încetează să încerce să transfere rezerve și să extindă capul de pod pentru a avansa în continuare la Novaia Kakhovka și Herson, dar încă nu pot dezvolta succesul.
🔻Din noapte, Forțele Armate ale Ucrainei au început să constituie o forță de lovitură și să transfere echipamente către secția Posad-Pokrovsky: au sosit întăriri la Krasnoye Znamya (Lyubomirovka), Novogrigorovka și Posad-Pokrovskoye. Unitățile brigăzilor 28 și 59 ale Forțelor Armate ale Ucrainei au întărit brigada 24 Yavorivskaya.
💥 Unitățile ruse ale Diviziei 7 Aeropurtate și Diviziei 20 de puști motorizate trag cu artilerie în întăririle Forțelor Armate ale Ucrainei, împiedicându-le să intre în ofensivă și suprimând pozițiile de tragere a artileriei.
💥 Unitățile celui de-al 33-lea SME au efectuat un raid cu succes asupra pozițiilor inamice din Ternovy Pod și l-au capturat pe comandantul companiei 59 Ombre a Forțelor Armate ale Ucrainei și detașamentul „Sectorului din dreapta”.
💥 După ce s-au concentrat la nord de Posad-Pokrovsky la grupul tactic de batalion format din 24, 28 și 59 de brigăzi, Forțele Armate ale Ucrainei au făcut astăzi o nouă încercare de a ataca la rândul lui Ternovye Pody – Zeleny Gay – Blagodatnoye (Petrovskoye).
💥La Ternovye Pody (direcția Nikolaev) ukrovermacht a atacat pozițiile armatei ruse. Primul atac a fost respins. Forțele armate ale Ucrainei au pierderi de echipamente – cel puțin 5 tancuri și 4 vehicule de luptă de infanterie. Ne așteptăm la un nou atac.
💥BTGr-ul Forțelor Armate ale Ucrainei a intrat în ofensivă după pregătirea activă a artileriei de către un grup de opt tancuri: sarcina principală a căzut pe sectorul Diviziei 20 de puști cu motor a Forțelor Armate RF. Cu sprijinul grupurilor de recunoaștere a forțelor speciale care au efectuat desemnarea țintei, sprijinul de foc pentru artilerie și echipamentul diviziei a 7-a aeropurtate a Forțelor Armate RF, trupele ruse au reușit să distrugă cinci tancuri, trei vehicule de luptă de infanterie, patru camionete
🔻Pe sectorul Snigirevsky al frontului este relativ calm: Forțele Armate RF suprimă pozițiile de tragere ale Forțelor Armate ale Ucrainei și zădărnicesc incursiunile. Postul de observare al Forțelor Armate ale Ucrainei din Kiselevka a fost distrus de la ATGM
🔻Pe sectorul Andreevsky al frontului, bătăliile au fost localizate în „intestin” Andreevka – Sukhoi Stavok. Kostroma a fost luat sub controlul Forțelor Armate RF, una dintre punctele de trecere peste Ingulets a fost distrusă, iar Forțele Armate ale Ucrainei continuă să transfere piese individuale de echipament de-a lungul unui coridor îngust.
💥 în această seară, Forțele Armate ale Ucrainei intenționează să extindă din nou capul de pod pe sectorul Andreevsky al frontului și să forțeze infanteriei să alunge Forțele Armate RF din Belogorka, Kostromka, Bruskinsky și Karlo-Marksovsky. Infanteria în camioane și autobuze civile continuă să fie transferată la stația Bereznegovatoye. Există puține echipamente militare: în plantațiile forestiere de pe malurile Forțelor Armate ale Ucrainei sunt concentrate 3-5 unități la 1 km de front. În ciuda înfrângerii prin foc activ a întregului triunghi Blagodatovka – Andreevka – Lozovoye – Sukhoi Stavok, comanda Forțelor Armate ale Ucrainei nu se abate de la planul unei acțiuni sinucigașe către Novaia Kakhovka.
🔻Pe sectorul Olginsky al frontului, noaptea, Forțele Armate ale Ucrainei au folosit UAV Bayraktar TB2 la pozițiile trupelor ruse din Olgino și Vysokopole. Linia frontului s-a stabilizat, formațiunile ucrainene încearcă să preia zonele fortificate ale trupelor ruse.
💥 Încercările unităților ruse de a recâștiga controlul asupra centrului Vysokopolye au fost fără succes. În momentul de față, trupele ruse au apărare de-a lungul liniei centrului Arhangelsk – centrul Olgino – periferia de sud a Vysokopole – periferia de sud a Potemkino – periferia de sud-vest a Novovoznesensky.
💥 Forțele armate ale Ucrainei nu abandonează încercările de a trece prin a doua linie de apărare a trupelor ruse și de a dezvolta succesul în direcția sudică. Militarii de pe teren susțin că Forțele Armate ale Ucrainei folosesc UR-77 „Meteorit” (alias „Șarpe Gorynych”) lângă Vysokopole. Până la sfârșitul celei de-a șaptea zile a atacului asupra Hersonului, frontul de lângă Olgino și Vysokopolye rămâne una dintre cele mai tensionate secțiuni ale frontului.

alte articole pe aceeași temă:

Etichete:, , , , , ,

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. | Război în Ucraina. Update 5 Septembrie 2022Radu Zlati - 6 septembrie 2022

  […] *comunicate ale instituțiilor militare și civile ruse și separatiste precum și postări ale milblogerilor ruși; relatări amănunțite pentru ofensiva ucraineană din Kherson în ziua de 5.09.2022 puteți consulta AICI […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: