S. Ritter: Rusia nu glumește!

Vechiul nostru cunoscut, Scott Ritter, despre faptul că rușii nu sunt jucători de pocher. Ei nu blufează atunci când zic că își vor atinge scopurile: distrugerea nazismului în Ucraina.

Este o continuare a unei vechii discuții: dacă în în ce măsură banderismul este neo-nazist și dacă el are o influență reală asupra politicii interne ucrainene.

Fără a fi întrebat, eu aș zice de două ori DA. Da, banderismul este, în fapt, neonazist și da, el ar un cuvânt important în viața politică ucraineană. Așa cum Ritter subliniază, forțele paramilitare banderiste (în special Azov, dar nu numai) au avut un rol decisiv în EuroMaidan și ulterior în războiul civil din Donbas. Măsurile anti-minorități luate de guvernele succesive post-Maidan sunt greu de închipuit fără presiunea nedisimulată a mișcărilor neonaziste. Etc. Lista e lungă, din păcate.

Cum ar putea fi eliminat neonazismul? Simplu. Adoptând o legislație care să fie inspirată de legislația românească în materia combaterii fascismului și nazismului. Dar e mult până departe…

Să vedem ce zice Scott Ritter:

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: