Tancuri și avioane!

Dacă NATO/SUA afirmă public că NU vor da un anumit tip de arme, atunci cu  relativă siguranță poți afirma, la rândul tău, că acest tip de arme va începe să fie oferit/vândut regimului de la Kiev, peste doar câteva luni de zile.
Așa a fost cu HIMARS; apoi cu HIMARS de medie distanță; apoi cu tancurile grele moderne.
Când a schimbat schimbarea și a anunțat ritos că SUA va apăra și promova pacea în Ucraina oferind tancuri Abrams, moș Tăgârță a negat, ritos, că vor fi oferite avioane.
Dar!
UK a anunțat că va începe pregătirea piloților ucraineni pentru conducerea avioanelor NATO. Vă las să gândiți cam ce fel de avioane… că doar nu vor trimite F35.
DAR!
Avioanele alea, ca să fie folosite eficient, trebuie să fie gata de acțiune odată cu intrarea în luptă a tancurilor Leopard. Fără acoperire aeriană, tancurile riscă să fie pradă ușoară mai ales dacă vir fi folosite în număr mare pe o suprafață redusă (ca pumn de fier al ofensivei).
Cum ucrainenii și idioții de serviciu speră la o ofensivă în 3 luni de zile, pot aprecia că nu este timp pentru antrenarea piloților (chiar dacă, cu greu, vor fi antrenați tanchiștii).
Deci o ofensivă victorioasă de mare anvergură nu va putea fi implementată mai devreme, să zicem, de 6 luni. Cam târziu – cine știe unde vor fi rușii în miez de vară?
DAR…
Est modus in rebus! Dacă ucrainenii nu pot avea piloți bine pregătiți în 3 luni de zile, în schimb durează doar câteva zile să îmbraci un pilot englez în uniformă ucraineană, să îi oferi cetățenie și să îl trimiți să își apere noua patrie la bordul unui F16. Sunt sigur că englezilor li se vor adăuga cu entuziasm piloți polonezi (omologii lor din forțele terestre au făcut-o deja).
FINAL unii se întreabă unde sunt F16 cumpărate de noi și este nevoie să facă alte state poliție aeriană în locul nostru? Ei bine, nu știu unde sunt acele avioane. Dar cred că bănuiesc unde vor fi piloții români ai acelor avioane: deasupra Ucrainei, apărând cerul albastru de deasupra Kievului.

LE:

La câteva ore de la postarea mea, Zelensky solicita, la Westminster, avioane pentru a apăra libertatea și vorbea despre ”Coaliția avioanelor”; în aplauzele parlamentarilor. Sigur, dar sigur-sigur, va primi avioane. Și mai cred că am fost fiul lui Mafalda: va primi avioane cu piloți cu tot. Un pas mic, dar sigur, spre al III-lea război mondial. Dacă în 3 luni rușii nu ajung să stăpînească Harkov sau Odesa, eu zic să vă faceți provizii și să vă construiți un buncăr anti-bombă nucleară, căci s-ar prea putea să aveți nevoie!

Etichete:, , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: